Java - Interview Questions and Answers for 'Stringbuilder' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com
Share

Search Java Interview Questions


 2098 questions in repository.
 There are more than 200 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers for 'Stringbuilder' - 9 question(s) found - Order By Newest

Very frequently asked in different variations. Frequently asked in Deloitte ( 2 feedback ) , HCL Tech ( 3 feedback ) and Coginizant (CTS)
  Q1. Explain the scenerios to choose between String , StringBuilder and StringBuffer ?

or

What is the difference between String , StringBuilder and StringBuffer ?
Core Java
Anonymous
Ans. If the Object value will not change, use String Class because a String object is immutable.

If the Object value can change and will only be modified from a single thread, use StringBuilder because StringBuilder is unsynchronized(means faster).

If the Object value may change, and can be modified by multiple threads, use a StringBuffer because StringBuffer is thread safe(synchronized).

  Sample Code for String

  Sample Code for StringBuffer

  Sample Code for StringBuilder

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   string class   string   stringbuilder   stringbuffer     Cognizant (CTS)   San Jose State University (SJSU)  HCL Technologies   Deloitte  Sophos  Hitachi  JPMorgan Chase  IBM  Kony Labs  Keystone  ebay  TIAA  Ancestry      basic        frequent

Try 3 Question(s) Test


Very frequently asked. Usually difference between String,StringBuffer and StringBuilder is asked in different variations.
  Q2. Difference between StringBuffer and StringBuilder ?Core Java
Anonymous
Ans. StringBuffer is synchronized whereas StringBuilder is not.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   string   stringbuffer   string class   stringbuilder   synchronized   basic interview question   infosys technologies     Thomson Reuters  Ludia  QualiTest  United Health Group (UHG)  Sophos  JPMorgan Chase  ebay  Infosys Technologies  Experian India      basic        frequent

Try 1 Question(s) Test


  Q3. Write a method to check if input String is Palindrome?Core Java
Admin
info@buggybread.com
Ans. private static boolean isPalindrome(String str) {

if (str == null)
return false;

StringBuilder strBuilder = new StringBuilder(str);

strBuilder.reverse();

return strBuilder.toString().equals(str);

}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   string   stringbuilder   stringbuilder   string class   code   palindrome     HCL Technologies  Hootsuite  ebay  Mobile Apps Company  TripAdvisor  Wallet Hub  Groupon  OpenText  Airbnb  Vantiv  Minted LLC  Boston Analytics  mint.com  Arista Networks  Dealer.com  the Zappos Family  Sony PlayStation  Taser  Wolters Kluwer  Wize Commerce  Hitachi Consulting  Quickr  SmartBrief  Liaison International  Monitise  Exilant Technologies  Enova  Wayfair  Amadeus  MakeMyTrip  Naggaro  Vudu  OnDeck Capital  HighRadius   thePlatform  Trimax IT Infrastructure & Services      Basic        frequent


 Q4. Give an Example for Builder Pattern ?Core Java
Admin
info@buggybread.com
Ans. String str = new StringBuilder().append("Buggy").append("Bread").toString();

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   builder pattern   design pattern   stringbuilder   string     Power System Consultants (PSC)  Xactly Corp  BetterCloud

Try 1 Question(s) Test


 Q5. Can StringBuffer and StringBuilder in Java be inherited?Core Java2017-03-15 13:54:44

Ans. No, they have been declared final and hence cannot be extended.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     StringBuffer  StringBuilder


 Q6. Do we have a method to reverse a string in String class ?Core Java2017-07-29 09:52:30

Ans. No but we have it in StringBuilder.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     String  StringBuilder  Reverse a string


 Q7. Which of the following class creates immutable objects ?Core Java
a. String
b. StringBuffer
c. StringBuilder
d. None of these create immutable objects.

Ans.a. String

 Q8. Which of the following class is synchronized ?Core Java
a. String
b. StringBuffer
c. StringBuilder
d. None of these

Ans.b. StringBuffer

 Q9. Which of the following class cannot be extended or inherited ?

StringBuffer , StringBuilder
Core Java
a. StringBuffer
b. StringBuilder
c. Both cannot be extended
d. Both can be extended

Ans.c. Both cannot be extended



Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner



comments powered by Disqus
 

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked:
         

X Close this

X Close this

Help Us Improve.
Please share your
interview experience.

Company Name:   


Questions Asked: