Interview Questions and Answers for 'Adp' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com
Share

Search Interview Questions


 2720 questions in repository.
 There are more than 200 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers for 'Adp' - 14 question(s) found - Order By Newest

Frequently asked.
 Q1. If you are given a choice to use either ArrayList and LinkedList, Which one would you use and Why ?Core Java
Admin
info@buggybread.com
Ans. ArrayList are implemented in memory as arrays and hence allows fast retrieval through indices but are costly if new elements are to be inserted in between other elements. LinkedList allows for constant-time insertions or removals using iterators, but only sequential access of elements

1. Retrieval - If Elements are to be retrieved sequentially only, Linked List is preferred.

2. Insertion - If new Elements are to be inserted in between other elements , Linked List is preferred.

3. Search - Binary Search and other optimized way of searching is not possible on Linked List.

4. Sorting - Initial sorting could be pain but lateral addition of elements in a sorted list is good with linked list.

5. Adding Elements - If sufficiently large elements needs to be added very frequently ,Linked List is preferable as elements don't need consecutive memory location.

  Sample Code for ArrayList

  Sample Code for LinkedList

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   collections   list   arraylist   linkedlist   difference between   architecture   data structure   ebay     ADP      basic        frequent

Try 2 Question(s) Test


 Q2. What are the design considerations while making a choice between using interface and abstract class ?Core Java
Anonymous
Ans. Keep it as a Abstract Class if its a "Is a" Relationsship and should do subset/all of the functionality. Keep it as Interface if its a "Should Do" relationship.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   oops   abstract classes   interfaces   advanced     ADP  AI corporation


 Q3. What are some different logging levels for log4j ?Log4j
Admin
info@buggybread.com
Ans. DEBUG
ERROR
ALL
WARN
INFO
FATAL
OFF
TRACE
TRACE_INT
WARN

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   log4j   log4j level   logging   error logging     CrimsonLogic  Infosys  ADP  FICO  Comcast  Accenture  Credit Suisse  HCL Technologies  Tata Consultancy (TCS)


 Q4. What is a cloneable interface and what all methods does it contain?Core Java
Admin
info@buggybread.com
Ans. Cloneable is a declaration that the class implementing it allows cloning or bitwise copy of it's object state. It is not having any method because it is a MARKER interface.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   oops   cloneable   marker interface     ADP


 Q5. What are the benefits of using Prepared statements ?Database2017-03-09 11:32:07

Ans. 1. Precompilation , DB-side caching and reuse of same execution plan leads to overall faster execution.

2. Automatic prevention of SQL injection attacks by escaping special characters

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     Prepared statements  benefits of prepared statements     ADP

Try 1 Question(s) Test


 Q6. What are the benefits of using prepared statements ? Does that benefit extend only if similar prepared statements are used within a application or it extends even with multiple applications having similar prepared statement ?Database2017-03-09 11:33:25

Ans. Prepared Statements helps in reuse of database execution plan which can be cached at Database level and hence helps achieving faster execution and performance. As cached ps objects are creating at Database level and not application level, the use and benefit extends across multiple applications.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     Prepared statements  benefits of prepared statements     ADP

Try 1 Question(s) Test


 Q7. Where the prepared Statement object creating - In Java application or DB ?Database2017-03-09 11:33:57

Ans. Prepared Statement objects are created and cached at database level.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     Prepared statements     ADP

Try 1 Question(s) Test


 Q8. What are the types of Executor Interfaces ?Core Java2017-03-09 11:37:29

Ans. Executor - Simple Interface that supports launching new tasks.

ExecutorService - Subinterface of Executor, which adds features that help manage the lifecycle, both of the individual tasks and of the Executor itself.

ScheduledExecutorService - Subinterface of ExecutorService, supports future and-or periodic execution of tasks.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     Executor Interfaces     ADP


 Q9. What are the core interfaces in Hibernate?Hibernate2017-03-09 11:37:41

Ans. Session,SessionFactory,Configuration,Transaction,query and Criteria

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     core interfaces of Hibernate     ADP        frequent

Try 1 Question(s) Test



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q10. If two Interfaces have same Method, how to handle that Method in a Class implementing these two Interfaces?Core Java2017-03-09 11:37:59

Ans. It doesn't matter how you define that method in implementing class. there will be only one definition provided and that method can be accessed using reference of either of the interfaces.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          ADP


 Q11. Which type of EJB can use bean pooling?Java EE2017-03-09 11:38:12

Ans. Stateless Session Beans

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     EJB  java beans     ADP


 Q12. Difference between Include Directive and include action in jspJava EE2017-03-09 11:38:45

 This question was recently asked at 'ADP'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     JSP  include directive  include action     ADP


 Q13. Difference between import and include directive in jspJava EE2017-03-09 11:39:09

 This question was recently asked at 'ADP'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     JSP  import and include directive in jsp     ADP


  Q14. Difference between == and === ?JavaScript2018-07-04 16:16:18

Ans. == compares values === is used in scripting languages for comparing two values as well as there data tpe. like in js,php.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     ==  ===  == vs ===     Symantec  Deloitte  At&T  Microsoft  Schweitzer Engineering Laboratories  ADP  Splunk  HCL Technologies  Tata Consultancy (TCS)  Accenture  Salesforce  Amdocs      basic        frequent




Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner



comments powered by Disqus
 

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked:
         

X Close this

X Close this

Help Us Improve.
Please share your
interview experience.

Company Name:   


Questions Asked: