Interview Questions and Answers for 'American express' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com
Share

Search Interview Questions


 2618 questions in repository.
 There are more than 200 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



American express


   




Interview Questions and Answers for 'American express' - 36 question(s) found - Order By Newest

 Q1. How can we run a java program without making any object?Core Java
Anonymous
Ans. By putting code within static method. With Java 6 and earlier versions, even static block can be used.

  Sample Code for static block

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   oops   static   static method   static block     American Express  Cognizant (CTS)      basic        frequent

Try 1 Question(s) Test


  Q2. Difference between SAX and DOM Parser ?Xml
Admin
info@buggybread.com
Ans. A DOM (Document Object Model) parser creates a tree structure in memory from an input document whereas A SAX (Simple API for XML) parser does not create any internal structure.

A SAX parser serves the client application always only with pieces of the document at any given time whereas A DOM parser always serves the client application with the entire document no matter how much is actually needed by the client.

A SAX parser, however, is much more space efficient in case of a big input document whereas DOM parser is rich in functionality.

Use a DOM Parser if you need to refer to different document areas before giving back the information. Use SAX is you just need unrelated nuclear information from different areas.

Xerces, Crimson are SAX Parsers whereas XercesDOM, SunDOM, OracleDOM are DOM parsers.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   xml   parsers   sax   dom parser   difference   architecture   technical lead   technical architect  markup language      First Advantage  Wellington Management  Chase Reference Data Distribution  System Soft Technologies  TD Bank Canada  JPMorgan Chase  Tata Consultancy (TCS)  PayPal  Citibank  Free Doctor Helpline  Wells Fargo  Huawei Technologies   HealthFirst  American Express        frequent

Try 1 Question(s) Test


Frequently asked. Among first few questions in the J2EE segment of interview.
  Q3. What is deployment descriptor ?

or

What is the use of deployment descriptor ?
Java EE2016-06-04 22:46:40

Ans. Deployment Descriptor which is usually web.xml is used to specify the classes, resources and configuration of the application and how the web server uses them to serve web requests.This file is usually added to WEB-INF folder and contains following

* Servlet entries and url mapping
* Plugins
* Some info regarding authentication / filters
* Landing Page
* Event Handlers

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     web.xml   servlets  deployment descriptor     The NewBury Corp  Fast Dolphin  uCertify  General Electric  Cognizant (CTS)  Web coop  HCL Technologies  Tara Consultancy (TCS)  Wipro  Infosys  Cognizant (CTS)  Sonatype  IBM  computer science corporation (CSC)  American Express      basic        frequent

Try 1 Question(s) Test


Very frequently asked. Usually asked in different variants like Diff between StringBuffer , String Builder ; Difference between StringBuilder and String class; Choice between these classes etc.
  Q4. What is the difference between StringBuffer and String class ?Core Java
Anonymous
Ans. A string buffer implements a mutable sequence of characters. A string buffer is like a String, but can be modified. At any point in time it contains some particular sequence of characters, but the length and content of the sequence can be changed through certain method calls.

The String class represents character strings. All string literals in Java programs, such as "abc" are constant and implemented as instances of this class; their values cannot be changed after they are created.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   string   stringbuffer   frequently asked     BlackRock  Synechron  RedMane Technology  Velopsys Technologies   American Express  Sophos  QualiTest  ebay  Infosys Technologies  American Express      basic        frequent

Try 1 Question(s) Test


Very Frequently asked to fresh graduates and less experienced. Favorite question in Walk in drives. Frequently asked in Indian Services companies.
  Q5. Difference between Overloading and Overriding ?Core Java
Anonymous
Ans. Overloading - Similar Signature but different definition , like function overloading.

Overriding - Overriding the Definition of base class in the derived class.

  Sample Code for overloading

  Sample Code for overriding

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   oops   overloading   overriding   oops concepts   basic interview question     PC Technology  Cognizant (CTS)  Donlen   hybris Software  RedMane  Allerin Technologies  Gemalto  Allerin Technologies  HCL Technologies  Tata Consultancy (TCS)  Accenture India  Infosys Technologies  Polaris  United Healthcare India  IBM India  Xchanging  American Express  Antra  Flipp  Computer Sciences Corporation (CSC)  Garmin  NetSuite  Donlen  Hudsons Bay  Techlogix  SevOne  Synactive  Oodles Technologies  FDM Group  Marlabs  RedMane Technology  Faichi Solutions  TD  Tech Mahindra  Shutterfly  Luxoft  PC Technology  CCC Information Services  State Farm  Raja Software  Mastek  EPAM  Morgan Stanley  SummitWorks  Sony  Citibank  Emtec  LowerMyBills  Consilience  Xavor  AllState  FasTrak  AmTrust Financial  Walt Disney  Ultramain Systems  International Turnkey Systems  Knoldus Software  CA Technologies  Amdocs  FDM Group  Hybris  Fidelity  United Health Group (UHG)  Bluewhale Solutions  Pegasystems  Revature   Innoplexus  Vanguard  AptSource  Perficient  Grapecity  Subex  QuintilesIMS  NimbleUser  Expeditors Associate  Sapient  HR Cloud  Summitworks  Jabong.com  Kony Labs  Price Waterhouse Coopers (PWC)      basic        frequent

Try 1 Question(s) Test


Frequently asked in Tech Mahindra ( Based on 3 inputs )
  Q6. What is the difference between List, Set and Map ?Core Java
Anonymous
Ans. List - Members are stored in sequence in memory and can be accessed through index.
Set - There is no relevance of sequence and index. Sets doesn't contain duplicates whereas multiset can have duplicates.
Map - Contains Key , Value pairs.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   collections   list   set   map     Cognizant (CTS)  Ebay   Infosys   HCL Technologies   Tech Mahindra  Cumulus Systems  Mindteck  American Express      basic        frequent

Try 1 Question(s) Test


Frequently asked.
  Q7. What is an Iterator?Core Java
Anonymous
Ans. Iterator is an interface that provides methods to iterate over any Collection.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   collections   iterator     Magic Software  Maverick Software  Wipro  IBM  HCL Technologies  Tata Consultancy (TCS)  Cognizant (CTS)  Wipro  Accenture  American Express      basic        frequent


 Q8. What are transient variables in java?Core Java
Anonymous
Ans. Transient variables are variable that cannot be serialized.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   serialization   transient     Cognizant (CTS)   American Express   HCL Technologies   Tata Consultancy (TCS)  Accenture  Erricson  Global Logic      intermediate        rare


 Q9. What is Apache Kafka ?BigData
admin
info@buggybread.com
Ans. Kafka is a distributed, partitioned, replicated commit log service. It provides the functionality of a messaging system through messages being written to logs.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     kafka   bigdata   message queue     American Express  Digital Reasoning  HMS Holdings  MarkMonitor



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q10. What is a responsive web design ?Design2016-11-21 15:20:37

Ans. Responsive web design is a approach to web design that allow desktop webpages to be viewed perfectly in different devices and sizes.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          American Express


 Q11. Explain Travelling SalesMan Problem ?Algorithm2016-11-21 15:21:21

Ans. https://en.wikipedia.org/wiki/Travelling_salesman_problem

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          American Express


 Q12. What are the primitive data types in Java ?Core Java2016-11-21 15:23:24

Ans. boolean byte char double float int long short void

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          American Express


 Q13. What is a class and object ?

or

How would you explain a fresher the concept of class and object in simple terms ?
Core Java2017-01-19 12:39:36

Ans. Class is a template using which objects are created in memory. It's kind of a mold using which objects with body / state are made.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     class  object  class vs object     Nucleus Software Exports  GST Global  Nagravision  American Express      basic        frequent


 Q14. What are callback methods ?Core Java2017-01-23 12:57:21

Ans. Component methods called by the container to notify the component of the events

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          American Express


 Q15. What is synchronization in multithreading ?2018-06-06 08:27:50

 This question was recently asked at 'American Express'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          American Express


 Q16. can we use null as keyword ? Core Java2018-06-06 08:28:24

 This question was recently asked at 'American Express'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          American Express


 Q17. what is parallel array sorting?Algorithm2018-06-06 08:34:26

 This question was recently asked at 'American Express'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          American Express


 Q18. what is transaction isolation level?2018-06-06 08:35:58

 This question was recently asked at 'American Express'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          American Express


 Q19. What is Angular JS ?Angular JS2018-06-06 08:36:49

 This question was recently asked at 'American Express'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          American Express



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q20. What is two way binding ?Angular JS2018-06-06 08:37:20

 This question was recently asked at 'American Express'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          American Express


 Q21. what is localization ?Angular JS2018-06-06 08:37:40

 This question was recently asked at 'American Express'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          American Express


 Q22. what is directive ?Angular JS2018-06-06 08:37:57

 This question was recently asked at 'American Express'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          American Express


 Q23. what is restrict mean when we talk about directive ?Angular JS2018-06-06 08:38:16

 This question was recently asked at 'American Express'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          American Express


 Q24. how are filters added to expressions?Angular JS2018-06-06 08:38:33

 This question was recently asked at 'American Express'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          American Express


 Q25. what kind of filters did you worked with ? Angular JS2018-06-06 08:38:53

 This question was recently asked at 'American Express'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          American Express


 Q26. what kind of front end java have you worked with ?General2018-06-06 08:39:27

Ans. [Open Ended Answer]

Possible Answer - I have worked with building thick client using Java , SWT and RCP.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          American Express


 Q27. what is event handler script ?JavaScript2018-06-06 08:39:59

 This question was recently asked at 'American Express'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          American Express


 Q28. How can java script access a database ?JavaScript2018-06-06 08:40:29

 This question was recently asked at 'American Express'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          American Express


 Q29. Which statement is used to exit a function in java script ?JavaScript2018-06-06 08:40:55

Ans. return

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          American Express



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q30. what are well formed and valid xmls ?XML2018-06-06 08:41:16

 This question was recently asked at 'American Express'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          American Express


 Q31. what kind of dtd have you worked with ?XML2018-06-06 08:41:40

 This question was recently asked at 'American Express'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          American Express


 Q32. Is XML case sensitive ?XML2018-06-06 08:42:00

Ans. Yes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          American Express


 Q33. what is a qualified name ?XML2018-06-06 08:42:18

Ans. QNames were introduced by XML Namespaces in order to be used as URI references.It defines a valid identifier for elements and attributes. QNames are generally used to reference particular elements or attributes within XML documents.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          American Express


 Q34. What is XPath ?XML2018-06-06 08:42:57

 This question was recently asked at 'American Express'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          American Express


 Q35. What is Dynamic Binding ?Core Java2018-06-07 09:13:05

 This question was recently asked at 'American Express'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          American Express


 Q36. How do we do Inheritance in Java ?Core Java2018-06-07 09:13:32

 This question was recently asked at 'American Express'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          American Express




Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner



comments powered by Disqus
 

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked:
         

X Close this

X Close this

Help Us Improve.
Please share your
interview experience.

Company Name:   


Questions Asked: