Java - Interview Questions and Answers for 'Apache' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com
Share

Search Java Interview Questions


 2137 questions in repository.
 There are more than 200 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers for 'Apache' - 10 question(s) found - Order By Newest

 Q1. Is Apache an application or Web server ?
Anonymous
Ans. Web server.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     apache   web server   j2ee


 Q2. How to make sure that a string contains only Numerals ?Core Java
Admin
info@buggybread.com
Ans. We can use NumberUtils.isNumber which is a part of apache commons package.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   apache commons   numberutils   numberutils.isnumber


 Q3. Can we have multiple threads consuming message stream from a single partition ?

Ans. Yes, by having multiple Consumer Groups.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     apache kafka  kafka  kafka consumer  kafka topic partitions  bigdata  consumer group


 Q4. Can we have multiple threads consuming messages from a single partition if we have single Consumer Group ?

Ans. No, we can only have max 1 thread per partition in a single Consumer Group.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     apache kafka  kafka  kafka consumer  kafka topic partitions  bigdata  consumer group


 Q5. If we have more threads than partitions in a kafka consumer, How can we model it efficiently ?

Ans. We will have to use multiple consumer groups in that case as threads will remain idle if we use single consumer group. A more sophisticated algorithm could be required with multiple groups if we have to ensure the order of consumption.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     apache kafka  kafka  kafka consumer  kafka topic partitions  bigdata  consumer group


 Q6. What is Apache Cassandra ?Cassandra2017-05-22 17:15:23

Ans. Apache Cassandra is a free and open source distributed NoSQL database management system designed to handle large amounts of data providing high availability with no single point of failure.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     apache cassandra  cassandra


 Q7. What is the difference between Java SE Map and Apache Commons MultiMap ? How can we implement functionality similar to multimap using Java SE map ?Core Java2017-07-23 13:21:10

Ans. We can have duplicate keys within MultiMap whereas we cannot have duplicate keys within Java Util Map.

We can have a Map with value as a "collection of values" instead of single value to have a similar function as Multimap.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     Apache commons multimap  map vs multimap


 Q8. How can we make sure that we don't receive duplicate messages from the Kafka Topic ? Apache Kafka2017-08-17 11:00:15

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     kafka


 Q9. How can we makes sure that message has been consumed properly from Kafka ?Apache Kafka2017-08-17 15:29:49

Ans. We can have a mechanism to send the conformation back to Kafka so that Kafka can do offset only after receiving the confirmation.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     apache kafka  kafka  kafka consumer



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q10. Kafka has a deliver atleast once default Policy, What are the other policies that can be configured with Kafka ?Apache Kafka2017-08-18 09:39:01

Ans. Exactly once and At Max Once

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     kafka




Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner



comments powered by Disqus
 

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked:
         

X Close this

X Close this

Help Us Improve.
Please share your
interview experience.

Company Name:   


Questions Asked: