Java - Interview Questions and Answers for 'Build management' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com
Share

Search Java Interview Questions


 2137 questions in repository.
 There are more than 200 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers for 'Build management' - 22 question(s) found - Order By Newest

 Q1. What is a transitive dependency ? Can we override Transitive Dependency version and If Yes, how ?Maven
Admin
info@buggybread.com
Ans. Transitive dependency is the dependencies not defined directly in the current POM but the POM of the dependent projects.

Yes we can override transitive dependency version by specifying the dependency in the current POM.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     maven   maven dependencies   maven transitive dependency   technical lead   build management


Usually asked to experienced developers.
 Q2. What is a cyclic dependency ?Maven
Admin
info@buggybread.com
Ans. A has dependency of B, B has dependency of C and C has dependency of A,architecture,technical lead

With Maven 2 , came transitive dependency wherein in above scenario, C will acts as a dependency of A as if this dependency has been defined directly in A but the negative side is that if it leads to cyclic dependency , it creates problems.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     maven   dependencies   cyclic dependencies   transitive dependencies   build management     Synechron        frequent


 Q3. Is tomcat an application or Web server ?
Anonymous
Ans. Application server.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     tomcat   j2ee   web server   application server   build management


 Q4. What is Maven's order of inheritance?Maven
Admin
info@buggybread.com
Ans. 1. parent pom
2. project pom
3. settings
4. CLI parameters

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     maven   build technologies   pom.xml   parent pom   project pom   build management

Try 1 Question(s) Test


 Q5. What is the best practice configuration usage for files - pom.xml or settings.xml ?Maven
Admin
info@buggybread.com
Ans. The best practice guideline between settings.xml and pom.xml is that configurations in settings.xml must be specific to the current user and that pom.xml configurations are specific to the project.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     maven   build technologies   pom.xml   settings.xml   architecture   technical architect   technical lead   build management   build and release

Try 1 Question(s) Test


 Q6. How can I change the default location of the generated jar when I command "mvn package"?Maven
Admin
info@buggybread.com
Ans. By default, the location of the generated jar is in ${project.build.directory} or in your target directory. We can change this by configuring the outputDirectory of maven-jar-plugin.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     maven   build technologies   build management   build and release   release management


 Q7. How do I determine which POM contains missing transitive dependency?Maven
Admin
info@buggybread.com
Ans. run mvn -X

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     maven   build technologies   pom   build management


 Q8. Difference between Encapsulation and Data Hiding ?
Admin
info@buggybread.com
Ans. Data Hiding is a broader concept. Encapsulation is a OOP's centri concept which is a way of data hiding in OOP's.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   oops   oops concepts   encapsulation   data hiding   build management      basic


 Q9. Difference between Abstraction and Implementation hiding ?
Anonymous
Ans. Implementation Hiding is a broader concept. Abstraction is a way of implementation hiding in OOP's.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   oops   oops concepts   abstraction   hiding information   build management



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q10. What is the difference between compile and install ?Maven
admin
info@buggybread.com
Ans. Compile compiles the source code of the project

whereas

Install installs the package into the local repository, for use as a dependency in other projects locally

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     maven   install   build management


 Q11. What is the use of !! command ? Can I use it with conjunction to some other string to complete a command ? Unix
Admin
info@buggybread.com
Ans. Its used to execute last command. Yes this can be used with other string to execute new command. For eg - if ls was the last command, We can execute !! -l for having the long listing.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     unix   unix commands   !! unix command   build management   release management


 Q12. What are the benefits of transitive depency in Maven ?Maven
Admin
info@buggybread.com
Ans. Transitive dependencies allows to avoid specifying the libraries that are required by the project which are specified in other dependent projects - Remote or Local.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     maven   maven repository   dependencies   transitive dependencies   build management


 Q13. What technologies have you worked with for build management ?
Admin
info@buggybread.com
Ans. Ant and Maven

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     build management   build technologies


 Q14. Have you created any build script yourself ?
Admin
info@buggybread.com
Ans. Yes, I have worked on many build scripts in last few years.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     build management   build technologies   build scripts


  Q15. Difference between jar , war and ear ?Java EE
Admin
info@buggybread.com
Ans. Jar is Java Archieve i.e compressed Class or Class / Java files.

War comprises of compressed Servlet class files,JSP FIles,supporting files, GIF and HTML files.

Ear comprise of compressed Java and web module files ( was files ).

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   j2ee   jar   web development   war   ear   build management   release management     Sirius Computer Solutions  HCL Technologies  Wipro  Deloitte  Tech Mahindra  eGain  Southwest Airlines  Aveiro  Accenture  MIMOS Berhad      basic        frequent


 Q16. Which version control system you are using in your current project ?Tools
Admin
info@buggybread.com
Ans. We are using SVN and Git Hub.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     build management   version control systems   configuration management   configuration manager   version control manager     IBM


 Q17. What are the various ways in which build can be scheduled in Jenkins ?Jenkins
Admin
info@buggybread.com
Ans. Builds can be triggered by source code management commits.
Can be triggered after completion of other builds.
Can be scheduled to run at specified time ( crons )
Manual Build Requests

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   jenkins   build management   build manager


 Q18. What is the difference between broken and unstable build ?Jenkins2016-07-20 12:41:08

Ans. Broken Build means as unsuccessful build whereas unstable build means build was created successfully but one of the Post Build report failed or could be a Test failure.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     jenkins  build management


 Q19. What is the upstream and downstream project in Build Systems ?Jenkins2016-07-20 12:44:14

Ans. Upstream project is a project whose successful build is required for executing the existing project build whereas Downstream project is the one that is waiting for the upstream project to build as it has the upstream project as dependency.

For example - X project has an upstream project y and downstream project Z. So It means X has dependency Y and is a dependency for Z.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     jenkins  build management



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q20. What is a stable build ?Jenkins2016-07-20 13:54:34

Ans. A build is considered stable if it was built successfully and no publisher reports it as unstable.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     jenkins  build management


 Q21. What are Node / Slaves in Jenkins ?Jenkins2016-07-20 14:45:59

Ans. Slaves are computers that are set up to build projects for a master.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     jenkins  build management system


 Q22. What is a publisher in Jenkins ?Jenkins2016-07-21 08:21:38

Ans. A publisher is part of build process that reports whether the build is stable or not. For example - Junit Test report publisher.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     jenkins  build management




Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner



comments powered by Disqus
 

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked:
         

X Close this

X Close this

Help Us Improve.
Please share your
interview experience.

Company Name:   


Questions Asked: