Java - Interview Questions and Answers for 'Build technologies' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com
Share

Search Java Interview Questions


 2137 questions in repository.
 There are more than 200 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers for 'Build technologies' - 9 question(s) found - Order By Newest

 Q1. What is Maven's order of inheritance?Maven
Admin
info@buggybread.com
Ans. 1. parent pom
2. project pom
3. settings
4. CLI parameters

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     maven   build technologies   pom.xml   parent pom   project pom   build management

Try 1 Question(s) Test


 Q2. What is a Mojo?Maven
Admin
info@buggybread.com
Ans. A mojo is a Maven plain Old Java Object. Each mojo is an executable goal in Maven, and a plugin is a distribution of one or more related mojos.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     maven   build technologies   mojo


 Q3. What is the best practice configuration usage for files - pom.xml or settings.xml ?Maven
Admin
info@buggybread.com
Ans. The best practice guideline between settings.xml and pom.xml is that configurations in settings.xml must be specific to the current user and that pom.xml configurations are specific to the project.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     maven   build technologies   pom.xml   settings.xml   architecture   technical architect   technical lead   build management   build and release

Try 1 Question(s) Test


 Q4. How can I change the default location of the generated jar when I command "mvn package"?Maven
Admin
info@buggybread.com
Ans. By default, the location of the generated jar is in ${project.build.directory} or in your target directory. We can change this by configuring the outputDirectory of maven-jar-plugin.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     maven   build technologies   build management   build and release   release management


 Q5. How do I determine which POM contains missing transitive dependency?Maven
Admin
info@buggybread.com
Ans. run mvn -X

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     maven   build technologies   pom   build management


 Q6. What technologies have you worked with for build management ?
Admin
info@buggybread.com
Ans. Ant and Maven

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     build management   build technologies


 Q7. What is the difference between Maven, Ant and Jenkins ?Tool
Admin
info@buggybread.com
Ans. Maven and Ant are Build Technologies whereas Jenkins is a continuous integration tool.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     maven   ant   jenkins   build technologies


 Q8. Have you created any build script yourself ?
Admin
info@buggybread.com
Ans. Yes, I have worked on many build scripts in last few years.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     build management   build technologies   build scripts


 Q9. What is multilevel inheritance ?Core Java2016-06-23 13:52:50

Ans. Multi Level Inheritance is multi level hierarchy of classes. Here is the example - http://www.buggybread.com/2015/09/java-se-class-diagram-classes-that_603.html

Class RoleList extends ArrayList which in turn extends AbstractList which in turn extends AbstractCollection.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     multilevel inheritance  inheritance  oops concepts     Charles Schwab  ZapBuild Technologies  Cardinal Health      basic

Try 1 Question(s) Test




Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner



comments powered by Disqus
 

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked:
         

X Close this

1 person from Ashburn are looking for questions for 'Build technologies'. Connect with them to better prepare for your interview.
X Close this

Help Us Improve.
Please share your
interview experience.

Company Name:   


Questions Asked: