Core Java - Interview Questions and Answers for 'Filter' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com
Share

Search Interview Questions


 2426 questions in repository.
 There are more than 200 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Core Java - Interview Questions and Answers for 'Filter' - 10 question(s) found - Order By Newest

 Q1. Write a Program that gets a set of numbers , filters out the non prime numbers , calculate the factorial of each prime number and then finds the average of all factorials using Lambda expressions2017-05-14 14:02:57

Ans. public class BuggyBread1 {
   
   public static void main(String args[]) {
      
      // Declare and Initialize the Collection
      Set<Integer> intSet = new HashSet<Integer>();

      // Add Elements
      intSet.add(1);
      intSet.add(2);
      intSet.add(3);
      intSet.add(4);
      intSet.add(5);

      double averageOfNonPrimeFactorials = intSet.stream().filter(p->checkIfPrime(p)).collect(Collectors.averagingInt(p->calculateFactorial(p)));
      
      System.out.println(averageOfNonPrimeFactorials );
   }
   
   static private boolean checkIfPrime(int num){
      for(int count=2;count < num;count++){
         if(num % count == 0){
            return false;
         }
      }
      return true;
   }
   
   static private int calculateFactorial(int num){
      int factorial = 1;
      for(int count=num;count > 0;count--){
         factorial = factorial * count;
      }
      return factorial;
   }
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 8  lambda expressions  lambda  filter  Collectors  factorial  prime number


 Q2. What is an IO Filter ?Core Java2017-01-12 14:17:53

Ans. It's an object that reads from one stream and writes to another.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java io  io filter      intermediate


 Q3. What is a Servlet Filter ?Java EE2017-01-19 11:33:37

Ans. It's an object that can intercept http request and response and hence we can take appropriate action on those requests.

There are different types of filters based on Specifications like

Authentication
Logging
Encryption
Tokenizing

etc

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     servlets  servlet filters     Synechron  NexThoughts  Populus Group      basic        frequent


 Q4. What is the difference between filter and filter-mappings xml tag within deployment descriptor ?Java EE2017-01-19 11:36:25

Ans. filter tag speficies the filter name and respective class for handling filter action whereas filter mapping maps the filter to the url patterns ( specifying the url that needs to be intercepted )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     deployment descriptor  web.xml  filters  filter mapping


 Q5. What are the advantages of Spring interceptor over Servlet Filters ?Spring2017-01-30 10:30:32

Ans. Spring Interceptor are Spring beans and hence they can inject other beans and can be used with other Spring frameworks concepts like AOP.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     interceptors  servlet filters  spring interceptors vs servlet filters


 Q6. Lets say we have a set "set1" with objects of Class A, Class has a non static string called element1, Write a code ( using lambda expression ) to see if there is any object in the set with element1 = "Hello". Core Java2017-08-06 11:51:10

Ans. set1.stream().filter(p->p.element1.equals("Hello")).findAny().isPreent();

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     lambda expressions  java 8  java8  java 8 filter  findAny()


 Q7. Write code to get count of every 5 letter word in a string using lambda expression

Core Java2018-04-18 13:06:13

Ans. String str = "I had been saying that he had been there";

Map<String,Long> countWords = Arrays.asList(str.split(" ")).stream().filter(p->p.length() = 5).collect(Collectors.groupingBy(p->p,Collectors.counting()));

System.out.println(countWords);

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     Collectors  lambda  filter  coding  java 8


 Q8. Can we capture the Request body within the interceptor or Filter and perform operations on it ?Spring2018-04-27 12:11:58

Ans. Yes, But with interceptor it will remove the body from the request and then we will have to explicitly add the attributes to the session to forward it to the handler.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     interceptor  filter


 Q9. Can you explain filter and collectors in java 8 ?Core Java2018-05-03 08:27:26

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     collector  filter



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q10. Can you explain filter and collectors in java 8 ?Core Java2018-05-03 08:42:37

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     collectors  filters  java 8




Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner



comments powered by Disqus
 

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked:
         

X Close this

X Close this

Help Us Improve.
Please share your
interview experience.

Company Name:   


Questions Asked: