Java - Interview Questions and Answers for 'Hadoop' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com
Share

Search Java Interview Questions


 2137 questions in repository.
 There are more than 200 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers for 'Hadoop' - 15 question(s) found - Order By Newest

 Q1. What is the difference between namenode and datanode in Hadoop? BigData
Admin
info@buggybread.com
Ans. NameNode stores MetaData (No of Blocks, On Which Rack which DataNode is stored etc) whereas the DataNode stores the actual Data.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     hadoop   at&t     Barclays  AT&T


 Q2. Which is the default Input Formats defined in Hadoop ?

a. SequenceFileInputFormat
b. ByteInputFormat
c. KeyValueInputFormat
d. TextInputFormat
Anonymous
Ans. TextInputFormat

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     hadoop   hadoop input format


 Q3. Which of the following is not an input format in Hadoop ?

a. TextInputFormat
b. ByteInputFormat
c. SequenceFileInputFormat
d. KeyValueInputFormat
Anonymous
Ans. ByteInputFormat

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     hadoop   hadoop input format


 Q4. Which of the following is a valid flow in Hadoop ?

a. Input -> Reducer -> Mapper -> Combiner -> -> Output
b. Input -> Mapper -> Reducer -> Combiner -> Output
c. Input -> Mapper -> Combiner -> Reducer -> Output
d. Input -> Reducer -> Combiner -> Mapper -> Output
Anonymous
Ans. Input -> Mapper -> Combiner -> Reducer -> Output

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     hadoop   map reduce


 Q5. MapReduce was devised by ...

a. Apple
b. Google
c. Microsoft
d. Samsung
Anonymous
Ans. Google

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     hadoop   map reduce


 Q6. Which of the following is not a phase of Reducer ?

a. Map
b. Reduce
c. Shuffle
d. Sort
Anonymous
Ans. Map

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     hadoop   map reduce


 Q7. How many instances of Job tracker can run on Hadoop cluster ?
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
Anonymous
Ans. 1

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     hadoop   hadoop cluster


 Q8. Which of the following is not the Dameon process that runs on a hadoop cluster ?

a. JobTracker
b. DataNode
c. TaskTracker
d. TaskNode
Anonymous
Ans. TaskNode

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     hadoop   hadoop cluster


 Q9. What is a Sequence File?

a. A Sequence File contains a binary encoding of an arbitrary number of homogeneous writable objects.
b. A Sequence File contains a binary encoding of an arbitrary number key-value pairs. Each key must be the same type. Each value must be of same type.
c. A Sequence File contains a binary encoding of an arbitrary number of heterogeneous writeable objects.
d. A Sequence File contains a binary encoding of an arbitrary number of Writable Comparable objects, in sorted order.
Anonymous
Ans. A Sequence File contains a binary encoding of an arbitrary number key-value pairs. Each key must be the same type. Each value must be of same type.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     hadoop   bigdata   big data



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q10. What is the input to the Reduce function ?

a. One Key and One Value
b. Multiple Keys and Multiple associated Values
c. Multiple Keys and One associated values with each
d. One key and associated values.
Anonymous
Ans. One key and associated values.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     hadoop   bigdata   big data   map-reduce   map reduce   reduce function


 Q11. Which of the following is the implementation language for Map Reduce Framework ?

a. Big Data
b. Hadoop
c. Java
d. C++
Anonymous
Ans. Java

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     hadoop   bigdata   big data   map-reduce   map reduce framework


 Q12. What are the two main components of Hadoop System ?BigData2016-10-17 09:56:41

Ans. Distributed file system and Map Reduce system.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     hadoop  bigdata  hadoop system components        frequent


 Q13. What is Hadoop Framework ?BigData2016-10-17 09:58:36

Ans. Hadoop is an open source framework , written in java by apche software foundation. This framework is used to write applications to process vast amount of data. Processing happens in parallel on large clusters which could have 1000 of computers. It processes data in a very reliable and fault tolerant manner.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     Hadoop framework  BigData


 Q14. What is the use of Combiners ?BigData2016-10-17 10:03:41

Ans. Combiners are used to increase the efficiency of a Map Reduce program. They are used to aggregate intermediate map output locally on individual mapper outputs. Combiners can help you reduce the amount of data that needs to be transferred across to the reducers.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     Hadoop Systems  BigData   hadoop combiners     Barclays


 Q15. how many reducer task runs on a hadoop cluster ?BigData2017-03-03 07:45:50

Ans. Generally one reducer runs for all mappers, but it can be increased as per requirements.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     Hadoop  BigData     Wipro




Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner



comments powered by Disqus
 

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked:
         

X Close this

X Close this

Help Us Improve.
Please share your
interview experience.

Company Name:   


Questions Asked: