Java - Interview Questions and Answers for 'Ibm websphere commerce' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com
Share

Search Java Interview Questions


 2098 questions in repository.
 There are more than 200 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
Label / Company      Label / Company / Text

   



IBM Websphere Commerce


   




Interview Questions and Answers for 'Ibm websphere commerce' - 17 question(s) found - Order By Newest

 Q1. What is the difference between Controller and Task Command ?IBM WCS2016-10-12 00:52:48

Ans. Controller Command is the command that gets called upon a request, just like We have actions in struts and controller in Spring. Task is a step in this bigger process. Task command are the commands that perform specific task for a controller command, like service classes in other frameworks. In order to complete the request, a controller command may invoke multiple task commands.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     IBM Websphere Commerce   IBM WCS  WCS commands


 Q2. What is difference between Product and Item ?IBM WCS2016-11-14 16:53:10

Ans. Item is a sale-able merchandise where as Product is a group of sale-able merchandise which share certain attributes. For example - Cell phone is a product whereas Samsung Galaxy S2 - White is an item.

Quantity is always attached to SKU ( Stock keeping unit ) or items. Product quantity has no relevance in terms of identify the current stock or reorder condition.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     IBM Websphere Commerce   IBM Wcs


 Q3. How Access control Policies are implemented in WCS ?IBM WCS2017-01-25 13:16:43

Ans. There are three elements i.e Users ( Who want access ) , Actions ( What kind of Access ) and Resources ( Whose Access ). The relationship between resource and user is store in ACRELATION table and ACRESREL associate a resource and relationship.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     IBM Websphere Commerce


 Q4. What are the tables used for Access control ?IBM WCS2017-01-25 13:17:01

Ans. ACPOLICY , ACPOLDESC , ACACTION , ACRELATION , ACRESREL , ACRESGRP

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     IBM Websphere Commerce


 Q5. Who manages the Access control policies and How ?IBM WCS2017-01-25 13:17:19

Ans. Site Administrator and through Org Admin Console.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     IBM Websphere Commerce


 Q6. What are the design patterns used in WCS ?IBM WCS2017-01-25 13:17:34

Ans. MVC , Display Design and Command.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     IBM Websphere Commerce


 Q7. What is reload interval and where it is defined ?IBM WCS2017-01-25 13:17:51

Ans. reload interval or jsp caching interval is a parameter that indicates how frequently a JSP should be recompiled.

It is defined within

Stores.warWEB-INFibm-web-ext.xmi

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     IBM Websphere Commerce


 Q8. What information is stored in CACHEIVL table and How does this help in caching ? IBM WCS2017-01-25 13:18:05

Ans. This table records the changes to product or category information in the database. This is referred by WCS for invalidating dynacache.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     IBM Websphere Commerce


 Q9. What are the different types of Auctions in WCS ?IBM WCS2017-01-25 13:18:35

Ans. open cry, sealed bid, and dutch

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     IBM Websphere Commerce  Auctions



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q10. Can we schedule auctions and promotions in WCS ?IBM WCS2017-01-25 13:18:54

Ans. Yes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     IBM Websphere Commerce  promotions  marketing


 Q11. How do we set Auctions in WCS ?IBM WCS2017-01-25 13:19:10

Ans. Through Accelerator.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     IBM Websphere Commerce  Auctions  Marketing


 Q12. What is SKU ?IBM WCS2017-01-25 13:19:24

Ans. SKU is Stock keeping unit. Items are referred to as SKU as they are the narrowest identifier for which business needs to track quantity.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     IBM Websphere Commerce


 Q13. Why can't we add Products while specifying Target Catalog entry in Promotions?IBM WCS2017-01-25 13:19:40

Ans. Product refer to category of Items and hence can't be associated to a particular Stock keeping unit. Items can only be targeted while creating promotions.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     IBM Websphere Commerce  Promotions  Marketing


 Q14. What is B2C and B2B Business model ?IBM WCS2017-01-25 13:19:57

Ans. B2C business deals with selling merchandise directly to consumers whereas B2B business deals with selling / coordination with other businesses ( partners , distributors , affiliates etc ) for selling merchandise.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     IBM Websphere Commerce


 Q15. Explain concept of Hubs and Extended site stores ?IBM WCS2017-01-25 13:20:14

Ans. Hub and Extended sites /stores are used in case of selling through partners and affiliates. Hub is the central site around which extended stores are created by/for the respective partner / affiliate. Store owner performs the extended site administrations whereas overall control over merchandise remains with the site.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     IBM Websphere Commerce


 Q16. What are eSpots and How do we manage them ?IBM WCS2017-01-25 13:20:30

Ans. eSpot is the mechanism in WCS to schedule and display dynamic content. Content management for these slots are done through Accelarator.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     IBM Websphere Commerce  eSpots  Marketing subModule


 Q17. What are different Business Models supported by WCS ?IBM WCS2017-01-25 13:20:46

Ans. B2C , B2B , Supply Chain , Extended Sites.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     IBM Websphere Commerce




Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner



comments powered by Disqus
 

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked:
         

X Close this

IBM Websphere Commerce: Very Advanced but Paid framework and product. ... jackie

X Close this

Help Us Improve.
Please share your
interview experience.

Company Name:   


Questions Asked: