Java - Interview Questions and Answers for 'Jenkins' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com
Share

Search Java Interview Questions


 2098 questions in repository.
 There are more than 200 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers for 'Jenkins' - 13 question(s) found - Order By Newest

 Q1. What is the difference between Maven, Ant and Jenkins ?Tool
Admin
info@buggybread.com
Ans. Maven and Ant are Build Technologies whereas Jenkins is a continuous integration tool.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     maven   ant   jenkins   build technologies


 Q2. What is Jenkins ?Jenkins
Admin
info@buggybread.com
Ans. It is a continuous integration tool written in Java.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   jenkins     Lithium Technologies  Adtech  Deloitte  Netcracker Technology  Alcatel Lucent      Basic        frequent


 Q3. Which SCM tools Jenkins supports ?Jenkins
Admin
info@buggybread.com
Ans. AccuRev, CVS, Subversion, Git, Mercurial, Perforce, Clearcase and RTC

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   jenkins


 Q4. What are the various ways in which build can be scheduled in Jenkins ?Jenkins
Admin
info@buggybread.com
Ans. Builds can be triggered by source code management commits.
Can be triggered after completion of other builds.
Can be scheduled to run at specified time ( crons )
Manual Build Requests

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   jenkins   build management   build manager


 Q5. What is the relation between hudson and Jenkins ?Jenkins
Admin
info@buggybread.com
Ans. Hudson was the earlier version of current Jenkins. After some issue , the project name was changed from Hudson to Jenkins.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   hudson   jenkins


 Q6. What you do to make sure that your project doesn't break in Jenkins ?Jenkins
Admin
info@buggybread.com
Ans. I make sure that I perform successful clean install on my local machine with all unit tests.
Then I make sure that I check in all code changes.
Then I do a Synchronize with repository to make sure that all required config and POM changes and any difference is checked into the repository.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   jenkins


 Q7. What you do when you see a broken build for your project in Jenkins ?Jenkins
Admin
info@buggybread.com
Ans. I will open the console output for the build and will try to see if any file changes were missed.
If not able to find the issue that way, Will clean and update my local workspace to replicate the problem on my local and will try to solve it.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   jenkins


 Q8. What is continuous integration ?Process

Ans. Continuous integration or CI is the practice, of merging all developer working copies to a shared mainline several times a day.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     continuous integration   jenkins  hudson   build tools


 Q9. What is the difference between broken and unstable build ?Jenkins2016-07-20 12:41:08

Ans. Broken Build means as unsuccessful build whereas unstable build means build was created successfully but one of the Post Build report failed or could be a Test failure.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     jenkins  build management



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q10. What is the upstream and downstream project in Build Systems ?Jenkins2016-07-20 12:44:14

Ans. Upstream project is a project whose successful build is required for executing the existing project build whereas Downstream project is the one that is waiting for the upstream project to build as it has the upstream project as dependency.

For example - X project has an upstream project y and downstream project Z. So It means X has dependency Y and is a dependency for Z.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     jenkins  build management


 Q11. What is a stable build ?Jenkins2016-07-20 13:54:34

Ans. A build is considered stable if it was built successfully and no publisher reports it as unstable.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     jenkins  build management


 Q12. What are Node / Slaves in Jenkins ?Jenkins2016-07-20 14:45:59

Ans. Slaves are computers that are set up to build projects for a master.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     jenkins  build management system


 Q13. What is a publisher in Jenkins ?Jenkins2016-07-21 08:21:38

Ans. A publisher is part of build process that reports whether the build is stable or not. For example - Junit Test report publisher.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     jenkins  build management




Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner



comments powered by Disqus
 

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked:
         

X Close this

X Close this

Help Us Improve.
Please share your
interview experience.

Company Name:   


Questions Asked: