Java - Interview Questions and Answers for 'Maven repository' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com
Share

Search Java Interview Questions


 2137 questions in repository.
 There are more than 200 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers for 'Maven repository' - 8 question(s) found - Order By Newest

 Q1. Where do we configure repositories in Maven ?Maven
admin
info@buggybread.com
Ans. Within settings.xml in either MAVEN_HOME or .M2 directory.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     maven   maven repository


 Q2. What are different type of repositories in Maven ?Maven
admin
info@buggybread.com
Ans. Local and Remote.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     maven   maven repository


 Q3. How does Maven looks for a resource ? Maven
admin
info@buggybread.com
Ans. It refers to the settings.xml to look for the repositories to look for the resource. First It looks into the configured local repository, then it looks into the configured Remote repositories. If the resource is still not found , it looks it within maven repository central i.e repo1.maven.org. If its still not found, it throws the exception saying "Unable to find resource in repository central".

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     maven   maven repository


 Q4. What is repository central ?Maven
admin
info@buggybread.com
Ans. Its the repository provided by Maven. In case your POM specify the dependencies and its not available in the configured local and the remote repository. It then looks for the resource in Maven Central. Maven provides most of the generic dependency resources at this remote location.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     maven   maven repository


 Q5. Have you ever had problem getting your projects in eclipse refreshed after you made changes in the Pom files ?Maven
admin
info@buggybread.com
Ans. Yes, It happens many times but I would usually perform mvn eclipse:eclipse and this would resolve the project refresh problems.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     maven   maven repository   eclipse     netzealous


 Q6. How can we see Dependencies for the project and where exactly they are defined ?Maven
Admin
info@buggybread.com
Ans. Using

mvn dependency:tree

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     maven   maven repository   maven dependencies   dependency tree


 Q7. What are the benefits of transitive depency in Maven ?Maven
Admin
info@buggybread.com
Ans. Transitive dependencies allows to avoid specifying the libraries that are required by the project which are specified in other dependent projects - Remote or Local.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     maven   maven repository   dependencies   transitive dependencies   build management


 Q8. Which of following is not type of Maven Repository ?Maven
a. Local
b. Remote
c. Central
d. State

Ans.d. State



Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner



comments powered by Disqus
 

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked:
         

X Close this

X Close this

Help Us Improve.
Please share your
interview experience.

Company Name:   


Questions Asked: