Java - Interview Questions and Answers for 'Queue' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com
Share

Search Java Interview Questions


 2137 questions in repository.
 There are more than 200 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers for 'Queue' - 13 question(s) found - Order By Newest

 Q1. What is ConcurrentLinkedDeque ?Core Java
Admin
info@buggybread.com
Ans. It's a Collections concrete class that provides implementation of a Double Ended queue that allows concurrent insertion, removal, and access operations that can be executed safely across multiple threads.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   collections   queue   deque   concurrent collections


 Q2. Name few classes that implement Queue interface ?
Admin
info@buggybread.com
Ans. http://www.buggybread.com/2015/02/java-collections-classes-that-implement_1.html

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   collections.queue


 Q3. Name few Queue classes and interfaces ?
Admin
info@buggybread.com
Ans. http://www.buggybread.com/2015/01/java-collections-queue-classes-and.html

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   collections   queue


 Q4. What is a BlockingQueue?Data Structures
admin
info@buggybread.com
Ans. BlockingQueue is a Queue that supports operations that wait for the queue to become non-empty when retrieving and removing an element, and wait for space to become available in the queue when adding an element.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     blockingqueue   collections   java   concurrent collections     Computer sciences corporation (csc)


 Q5. What is Apache Kafka ?BigData
admin
info@buggybread.com
Ans. Kafka is a distributed, partitioned, replicated commit log service. It provides the functionality of a messaging system through messages being written to logs.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     kafka   bigdata   message queue     American Express  Digital Reasoning  HMS Holdings  MarkMonitor


 Q6. What is a broker in Apache Kafka ?
admin
info@buggybread.com
Ans. Kafka is run as a cluster comprised of one or more servers each of which is called a broker

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     kafka   bigdata   message queue


 Q7. What is a Topic in Apache Kafka ?
admin
info@buggybread.com
Ans. A topic is a category or feed name to which messages are published

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     kafka   bigdata   message queue


 Q8. Have you used Kafka in your project ? If Yes, for what ?
admin
info@buggybread.com
Ans. We were using Kafka as a replacement for JMS Message Queue for better throughput. We were just using a simple Java multi threaded client as order of message consumption didn't matter to us.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     kafka   bigdata   message queue   java


 Q9. What is the difference between circular queue and priority queue ?Data Structures2017-01-28 14:43:39

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     circular queue  priority queue  queue  data structures  collections



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q10. What is the difference between Stack and Queue ?Data Structures2017-06-18 18:10:36

Ans. Stack is based on Last in First out (LIFO) principle while a queue is based on FIFO (First In First Out) principle.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     data structure  stack vs queue  stack  queue      Basic


 Q11. Which Data structure can be used for creating Queue ?Data Structure2017-08-28 17:06:49

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     queue  collections  data structure


 Q12. What is a BlockingQueue ?Core Java2017-08-28 17:08:28

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     queue  blockingqueue  collections


 Q13. Which of the two - Arrays or LinkedList - is a better data structure for implementing Queue ? and Why ?Data Structure2017-08-28 19:34:12

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     Arraylist  linkedlist  queue  collections




Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner



comments powered by Disqus
 

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked:
         

X Close this

X Close this

Help Us Improve.
Please share your
interview experience.

Company Name:   


Questions Asked: