Java - Interview Questions and Answers for 'Script' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com
Share

Search Java Interview Questions


 2098 questions in repository.
 There are more than 200 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers for 'Script' - 13 question(s) found - Order By Newest

Frequently asked. Among first few questions in the J2EE segment of interview.
  Q1. What is the use of deployment descriptor ?Java EE2016-06-04 22:46:40

Ans. Deployment Descriptor which is usually web.xml is used to specify the classes, resources and configuration of the application and how the web server uses them to serve web requests.This file is usually added to WEB-INF folder and contains following

* Servlet entries and url mapping
* Plugins
* Some info regarding authentication / filters
* Landing Page
* Event Handlers

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     web.xml   servlets  deployment descriptor     The NewBury Corp  Fast Dolphin  uCertify  General Electric  Cognizant (CTS)  Web coop  HCL Technologies  Tara Consultancy (TCS)  Wipro  Infosys  Cognizant (CTS)  Sonatype  IBM  computer science corporation (CSC)      basic        frequent

Try 1 Question(s) Test


 Q2. What is a cookie ?Java EE
admin
info@buggybread.com
Ans. A cookie is a small piece of text stored on a user's computer by the browser for a specific domain. Commonly used for authentication, storing site preferences, and server session identification.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     cookie   javascript   web application   session management   browser   j2ee     Wayfair  OpenBet  Akamai      basic        frequent


 Q3. Difference between the jsp scriptlet tag and jsp declaration tag?Java EE
Anonymous
Ans. The jsp scriptlet tag can only declare variables not methods whereas jsp declaration tag can declare variables as well as methods.

The declaration of scriptlet tag is placed inside the _jspService() method whereas The declaration of jsp declaration tag is placed outside the _jspService() method.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     j2ee   jsp   scriptlet tag   declaraation tag   web application


 Q4. Have you created any build script yourself ?
Admin
info@buggybread.com
Ans. Yes, I have worked on many build scripts in last few years.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     build management   build technologies   build scripts


 Q5. Which of the following is fastest to locate the DOM element ?

a. document.getElementById
b. document.getElementByName
c. document.ElementName.SubElementName
d. They all result in similar performance in retrieving the DOM element.
Anonymous
Ans. document.ElementName.SubElementName

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     html   dom   javascript


 Q6. Why should we have Javascript method definitions within HTML Head section ?

a. Its safe to have javascript code within head section
b. Head section gets loaded even if there is any error in loading HTML page
c. Head section gets executed first and hence assure that js method definition will be loaded before they are called
d. So that we can have method definition and method call at the same place
Anonymous
Ans. Head section gets executed first and hence assure that js method definition will be loaded before they are called

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     html   head section   javascript


 Q7. What are JSP Scriptlets?

Ans. Scriptlet allow to write Java code inside JSP like following

<% Java Code %>

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     jsp  jsp scriptlet  scriptlet


 Q8. Is there any relationship between Web.xml and Spring.xml ?Spring2017-01-11 09:13:48

 This question was recently asked at 'Fidelity National Information Services (FIS)'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     spring  web.xml  spring.xml  deployment descriptor     Fidelity National Information Services (FIS)


 Q9. What is the difference between filter and filter-mappings xml tag within deployment descriptor ?Java EE2017-01-19 11:36:25

Ans. filter tag speficies the filter name and respective class for handling filter action whereas filter mapping maps the filter to the url patterns ( specifying the url that needs to be intercepted )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     deployment descriptor  web.xml  filters  filter mapping



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q10. How to enable Cross Site scripting protection in WCS ?IBM WCS2017-02-02 14:45:43

Ans. By specifying XSiteScriptingProtection within wc-server.xml. Prohibited characters and attributes are specified within XSiteScriptingProtection to protect the application from any XSS attach.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     Cross site scripting  XSS attack  XSS  XSiteScriptingProtection  wc-server.xml


 Q11. What is event bubbling ?JavaScript2017-05-20 15:30:41

Ans. LinkedIn

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     event bubbling  events     LinkedIn


 Q12. What is event handling ? What is event propagation ?JavaScript2017-05-20 15:32:05

Ans. LinkedIn

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     event habdling  event propagation  events     LinkedIn


 Q13. Which of the following file is called deployment descriptor ?Java EE
a. application.xml
b. web.xml
c. config.xml
d. web-application.xml

Ans.b. web.xml



Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner



comments powered by Disqus
 

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked:
         

X Close this

X Close this

Help Us Improve.
Please share your
interview experience.

Company Name:   


Questions Asked: