Java - Interview Questions and Answers for 'Server' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com
Share

Search Java Interview Questions


 2137 questions in repository.
 There are more than 200 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers for 'Server' - 22 question(s) found - Order By Newest

 Q1. Which of the following file is called deployment descriptor ?

a. application.xml
b. project.xml
c. web.xml
d. build.xml
Java EE
Anonymous
Ans. web.xml

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     configuration files   deployment   server   java


 Q2. What is JSON ?Json
Anonymous
Ans. JSON is "JavaScript Object Notation", primarily used for client-server or server-server communication. Its a much lighter and readable alternative to XML. JSON is language independent and is easily parse-able in all programming languages.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     json   markup language   client server communication      basic        frequent

Try 2 Question(s) Test


 Q3. Which data types are supported by JSON ?Json
Anonymous
Ans. Number
String
Boolean
Array
Object
null

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     json   markup language   client server communication


 Q4. Is tomcat an application or Web server ?
Anonymous
Ans. Application server.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     tomcat   j2ee   web server   application server   build management


 Q5. Is Apache an application or Web server ?
Anonymous
Ans. Web server.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     apache   web server   j2ee


 Q6. Example of Observer Design Pattern ?
Anonymous
Ans. Listeners.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   design pattern   listeners   observer design pattern      expert


 Q7. What are LDAP servers used for ?Java EE
Admin
info@buggybread.com
Ans. LDAP servers are typically used in J2EE applications to authenticate and authorise users. LDAP servers are hierarchical and are optimized for read access, so likely to be faster than database in providing read access.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   j2ee   ldap   servers   authentication   authorization   architecture   technical lead   technical architect


 Q8. What doesn Http keep alive header does ?Java EE
Admin
info@buggybread.com
Ans. Http is connection less by default. header informs hosts to keep the connection alive so that the same connection can be reused for multiple communication.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   http   http-alive   client server communication


 Q9. What is used to segregate load between multiple servers ?

a. Load Server
b. Load Manager
c. Load Traversal
d. Load Balancer
Anonymous
Ans. Load Balancer

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     server   server hardware



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q10. Which of the following is usually not part of EAR file ?

a. Server Configuration files
b. HTML and Media Files
c. Application Configuration files
d. Class files
Anonymous
Ans. Server Configuration files

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     ear   deployment   servers   java


  Q11. Explain Application / Server architecture being used in your project ?
Admin
info@buggybread.com
Ans. We are using cluster of Web servers and Application servers. Load Balancer is used to manage the load between them. Down the layer we have middleware server and then DB server to access database.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     architecture   production support   java   servers   application support     Tata Consultancy (TCS)  HCL Technologies  IBM  Overstock.com  Choice Hotels  Amdocs        frequent


 Q12. How do you monitor the server resources if inadvertently high traffic is reported ?
Admin
info@buggybread.com
Ans. We use SAR command for that purpose. We also have GUI system monitoring tool to keep real time check of requests, load and memory usage.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     server monitoring   production support   servers   website traffic   system monitoring   sar   application support


 Q13. What is Hot Deployment ?Server2016-07-28 12:22:08

Ans. It is the ability to deploy changes on the fly without need to first build , deploy and then restart. All these functions happens on the fly as soon as the changes are made to the code.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     hot deployment  deployment   container   application server


 Q14. Difference between Hot and Cold Deployment ?Server2016-07-28 12:24:14

Ans. Cold Deployment is a conventional deployment mechanism that follows the multi step process to deploy code changes to the running app i.e Build -> Deploy - Restart. whereas Hot Deployment is deployment changes on the fly without need to first build , deploy and then restart. All these functions happens on the fly as soon as the changes are made to the code.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     Hot deployment  cold deployment  application server


 Q15. Which Web and Application server is being used by your application ?Server2017-01-16 10:11:16

Ans. We are using Apache 2.3 and Tomcat 5.6

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     web server  application server  server      Basic        frequent


 Q16. What actions you take if there is an issue related to Database server ?Support2017-01-16 10:13:29

Ans. We involve DBA and try to solve it through them. By the time they are solving it , we keep the stake holders informed regarding the progress.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     database  database server  production support


 Q17. How to enable Cross Site scripting protection in WCS ?IBM WCS2017-02-02 14:45:43

Ans. By specifying XSiteScriptingProtection within wc-server.xml. Prohibited characters and attributes are specified within XSiteScriptingProtection to protect the application from any XSS attach.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     Cross site scripting  XSS attack  XSS  XSiteScriptingProtection  wc-server.xml


 Q18. What is a sandbox ?Server2017-04-26 11:42:49

Ans. A sandbox is a testing environment that isolates untested code changes and outright experimentation from the production environment or repository.

It's an environment that's usually reserved for integration testing with external clients and modules with mock code so as to enable some sort of integration testing before the actual project is deployed.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     server  sandbox


 Q19. Difference between Load Balancing and Failover Clustering ?Server2017-06-07 07:31:01

Ans. Load Balancing is a provision to improve performance by reducing load on a single machine / server. Traffic or load is distributed among different machines and hence resulting in better performance / response time by leveraging more resources.

Failover is a provision to achieve better availability by switching to a backup server in case of failure.

Load Balancing aims as improving performance whereas failover aims at improving availability.

We can achieve both together by using a Load Balancing system which will isolate an instance in case of it's failure.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     load balancing  failover  load balancing vs failover



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q20. What do you understand by "Scaling Trigger" ?Server2017-06-16 08:23:20

Ans. It's a configuration for auto scaling environment that specify the attributes / conditions for scaling instances up and down. For example - We may like environment to scale up when the number of requests / sec increases a particular threshold and scale down when it decreases below a threshold.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     AWS  Amazon AWS  Amazon EC2  Elastic Beanstalk  Auto Scaling  Scaling Trigger


 Q21. What is the difference between "Manual Scaling" and "Auto Scaling" ? Server2017-06-16 09:01:32

Ans. Manual scaling is the process of scaling instances up and down in a an enviornment manually by observing the scaling trigger whereas Auto scaling is the process wherein a Trigger condition specified as a scaling trigger will trigger scaling up and down of instances.

for example - If an organization has a policy of scaling up if requests / sec / instance exceeds 10000, Operations team will have to manually monitor the metric and they can request scaling up and down as the need arise. Manual scaling offers flexibility as team can scale on the basis of combination of factors and can take decision on flyby requires continuous monitoring.

The same trigger can be fed as triggering policy to the environment and can be taken care by the system. This requires availability of such triggering policy within the environment configuration but as it's automatically handled, requires no supervision.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     Scaling  manual scaling   auto scaling   manual vs auto scaling


 Q22. Which of following is an application server ?Server
a. Tomcat
b. MySql
c. Oracle
d. All of above

Ans.a. Tomcat



Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner



comments powered by Disqus
 

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked:
         

X Close this

X Close this

Help Us Improve.
Please share your
interview experience.

Company Name:   


Questions Asked: