Java - Interview Questions and Answers for 'Tools' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com
Share

Search Java Interview Questions


 2137 questions in repository.
 There are more than 200 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers for 'Tools' - 19 question(s) found - Order By Newest

 Q1. Which of the following is not a build tool ?

a. Maven
b. Ant
c. Gradle
d. svn
Tool
Anonymous
Ans. svn

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   build tools


 Q2. Name few tools for probing Java Memory Leaks ?
Admin
info@buggybread.com
Ans. JProbe, OptimizeIt

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   tools   jvm   memory management   memory leaks   jprobe   optimeit   architecture   technical lead


 Q3. What is IDE ? List few Java IDE ?Tool
Admin
info@buggybread.com
Ans. IDE stands of Integrated Development Environment. Few Java IDE's are WSAD ( Websphhere Application Developer ) , RAD ( Rational Application Developer ) , Eclipse and Netbeans.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   ide   ide   java development   wsad   rad   eclipse   netbeans


 Q4. What is the difference between Maven, Ant and Jenkins ?Tool
Admin
info@buggybread.com
Ans. Maven and Ant are Build Technologies whereas Jenkins is a continuous integration tool.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     maven   ant   jenkins   build technologies


 Q5. Which version control system you are using in your current project ?Tools
Admin
info@buggybread.com
Ans. We are using SVN and Git Hub.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     build management   version control systems   configuration management   configuration manager   version control manager     IBM


 Q6. What is the difference between Fisheye and Crucible ?
Admin
info@buggybread.com
Ans. FishEye is used to extract information from source code repository whereas Crucible is used to request, perform and manage code reviews.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   fisheye   crucible   code review   tools


 Q7. Can we use Fisheye and Crucible independently ?
Admin
info@buggybread.com
Ans. Yes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   fisheye   crucible   code review   tools   yes-no


Frequently asked in Tata Consultancy (TCS) interview ( Based on 2 Feedback )
 Q8. What are the technologies used in Jira ?Tools
Admin
info@buggybread.com
Ans. JIRA is written in Java and uses the Pico IOC container,Apache OFBiz entity engine, and WebWork technology stack. For remote procedure calls (RPC), JIRA supports REST, SOAP, and XML RPC.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   jira   issue management   defect management     Tata Consultancy (TCS)  Cognizant (CTS)  Hanya Technologies  SiliconIndia  eka software      expert


 Q9. What is continuous integration ?Process

Ans. Continuous integration or CI is the practice, of merging all developer working copies to a shared mainline several times a day.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     continuous integration   jenkins  hudson   build tools



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q10. What is use of Revert in SVN?Tools

Ans. Revert your local changes.

There are 2 types of reverts -

1) Local Revert: It will delete all changes from files which you made after updates and before commit.
2) Repo Revert: Upload the changes to previous Repo.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     svn  subversion  version control system  configuration management     Mphasis  Oakton


 Q11. How do you manage source code in repository if you have multiple releases lined up and different teams are working on it? Tools2016-06-23 09:03:52

Ans. We creates separate branches for each project if development work is going on parallel and they are to be released at different times. Once the first release is done, we merge the branch changes into trunk. If they all have to go at one time, we usually would merge everything in the trunk itself.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     scm  source code management  svn  version control  code repository  svn branch     IVTL InfoView Technologies


 Q12. What is the use of .project file in eclipse ?Tool2016-11-29 14:11:12

Ans. .project is a project description file that helps plugins and eclipse understand about the project - organization of projects , their names, builders used by them etc.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     


 Q13. What is a .classpath file in eclipse ?Tool2016-11-29 14:12:35

Ans. .classpath specifies the source java and resource folders that are used by Builders to build.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     


 Q14. What is a package management system ?Tool2017-03-06 14:15:39

Ans. A package management system is a collection of software that automates the process of installing, upgrading and configuring an application.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     rpm


 Q15. What is RPM ?Tool2017-03-06 14:16:31

Ans. Redhat Packaging system or rpm is a Package Manager or type of Package Management system extensively used for Linux systems.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     rpm  package management


 Q16. Which of following is an IDE ?Tool
a. Jira
b. Maven
c. Eclipse
d. Apache

Ans.c. Eclipse

 Q17. Which of following is a Build Tool ?Tool
a. Maven
b. Jira
c. Eclipse
d. Tomcat

Ans.a. Maven

 Q18. Which of the following is a configuration management tool ?Tool
a. Github
b. Jira
c. Tomcat
d. Eclipse

Ans.a. Github

 Q19. Which of following is not a configuration management tool ?Tool
a. SVN
b. Jira
c. GitHub
d. Clearcase

Ans.b. Jira



Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner



comments powered by Disqus
 

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked:
         

X Close this

X Close this

Help Us Improve.
Please share your
interview experience.

Company Name:   


Questions Asked: