Amazon Web Services (AWS) - Interview Questions and Answers for 'Amazon Web Services (AWS)' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Java - Interview Questions and Answers - Order By Newest

   next 30
 Q41. Difference between NAT Instances and NAT GatewayAmazon Web Services (AWS)2019-01-29 11:39:42

Ans. High bandwidth and availability in NAT Gateway
NAT Gateway is completely managed by AWS
NAT Gateway is auto scalable
NAT Instance is just like EC2 instance and hence backed by security group
NAT Instance can be used as bastion host whereas NAT Gateway cannot be.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws nat instance  aws nat gateway


 Q42. What is Amazon S3 ?Amazon Web Services (AWS)2017-02-16 11:17:48

Ans. Amazon Simple Storage Service or S3 is object storage with a simple web service interface to store and retrieve any amount of data from anywhere on the web.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws  amazon s3  aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3     Asked in 12 Companies


 Q43. What is AWS or Amazon Web Services ?Amazon Web Services (AWS)2017-05-15 20:17:08

Ans. These are the platforms or set of services provided by Amazon for cloud services , database storage , content delivery and other business applications and solutions.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws  amazon web service


 Q44. What is Amazon EC2 ?Amazon Web Services (AWS)2017-06-01 17:01:20

Ans. Amazon Elastic Compute Cloud or EC2 provides scalable computing capacity in the AWS cloud. It can be used to create Virtual Environments , storage and configure. EC2 enables to upgrade or downgrade infrastructure according to the rules defined ( with fluctuation in latency, traffic etc )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  Elastic Compute Cloud  Amazon Elastic Compute Cloud     Asked in 2 Companies


 Q45. What is the difference between Elastic Compute Cloud and Elastic Beanstalk ?Amazon Web Services (AWS)2017-06-02 12:55:24

Ans. EC2 is Amazon computing service whereas Elastic Beanstalk is the AWS service for deploying and managing web applications.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Elastic Compute Cloud   EC2   Elastic Beanstalk


 Q46. How do you check logs for your application in AWS ?Amazon Web Services (AWS)2017-06-02 12:57:26

Ans. We can do it by either going to Elastic Beanstalk -> Respective instance -> Logs

or using CloudWatch -> Logs -> Respective Log Group

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws logs  cloudwatch logs  elastic beanstalk


 Q47. What are the types of applications we can create using Elastic Beanstalk ?Amazon Web Services (AWS)2017-06-02 12:59:14

Ans. Web Server and Worker

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     elastic beanstalk


 Q48. What is AWS CloudWatch ?Amazon Web Services (AWS)2017-06-04 14:51:00

Ans. Amazon CloudWatch is a monitoring service for AWS cloud resources like Beanstalk and DB instances. We can use CloudWatch to monitor the state of resources, collect metrices, set alarms and appropriate response to the alarm state.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws cloudwatch  amazon cloudwatch  aws


 Q49. What is a shard in Kinesis stream ?Amazon Web Services (AWS)2017-06-14 07:40:42

Ans. A shard is a uniquely identified group of data records in a stream or we can say that Shard is a partition in Kinesis stream. A shard supports a fixed bandwidth i.e fixed number of messages per second. The total capacity of the stream is the sum of the capacities of its shards. If the data rate changes, we can allocate / deallocate more shards to accommodate that.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Amazon AWS  AWS  Amazon Kinesis Stream  shard  shard in amazon kinesis


 Q50. What is the relationship between shard and partition key in kinesis stream ?Amazon Web Services (AWS)2017-06-14 07:42:01

Ans. A partition key is used to group data by shard within a stream. A partition key identifies which shard the message belong to.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Amazon AWS  AWS  Amazon Kinesis Stream  shard  shard in amazon kinesis   partition key in amazon kinesis   shard and partition key


 Q51. How can we know how many instances are currently in service within an Elastic Beanstalk environment ?Amazon Web Services (AWS)2017-06-16 08:25:40

Ans. We can go to respective environment and check configuration and then scaling. It mentions that as current status like

Current status:

2 instance(s) in service, Min: 1, Max: 4


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     AWS  Amazon AWS  Amazon EC2  Elastic Beanstalk  Auto Scaling


 Q52. Which components of AWS are you using in your project ?Amazon Web Services (AWS)2017-08-23 20:31:39

Ans. We are using EC2 and Lambda for computing, RDS for Database , S3 for Storage , SQS and Kinesis for streaming and queue and CloudWatch for monitoring.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws  aws components


 Q53. What is the difference between Reserved and On Demand instance ?Amazon Web Services (AWS)2018-01-11 10:54:10

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     AWS Ec2


 Q54. What is EC2 and EC2 instance ?Amazon Web Services (AWS)2018-01-11 10:54:51

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     amazon ec2  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q55. What are the various security and access services provided by AWS ?Amazon Web Services (AWS)2018-01-11 11:13:27

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q56. What are some of the computation services provided by AWS ?Amazon Web Services (AWS)2018-01-11 11:17:58

Ans. EC2, EKS, EKC , Lambda

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q57. Tell me something about Amazon Lambda.Amazon Web Services (AWS)2018-01-11 11:18:18

 This question was recently asked at 'Aptroid Technologies'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     amazon lambda  aws  aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda     Asked in 1 Companies


 Q58. What are some of the storage and database services provided by AWS ?Amazon Web Services (AWS)2018-01-11 11:23:28

Ans. Storage - S3, Glacier
Database - RDS, DynamoDB

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q59. Difference between Amazon RDS and Amazon DynamoDB ?Amazon Web Services (AWS)2018-01-11 11:30:00

Ans. Amazon RDS provides relational database services whereas DynamoDb provide No SQL database services.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     AWS RDS  Amazon RDS  AWS DynamoDB  DynamoDB


 Q60. What is the difference between AWS Gateway API and Lambda ?Amazon Web Services (AWS)2018-01-30 18:04:58

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     AWS Lambda  AWS Gateway API


 Q61. Can you explain the integration between API Gateway and Lambda if we wish to develop services using these tools.Amazon Web Services (AWS)2018-01-30 18:06:37

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws api gateway  aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda


 Q62. Can we build web services using AWS Lambda ?Amazon Web Services (AWS)2018-01-30 18:07:25

Ans. We have to complement it to AWS Gateway API.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     AWS Lambda  AWS Serverless  AWS Gateway


 Q63. What are the benefits of using AWS Lambda over EC2 ?Amazon Web Services (AWS)2018-01-30 18:07:57

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     AWS  AWS Lambda  AWS EC2


 Q64. Can we reserve resources in AWS Lambda just like we do for Ec2 instances ?Amazon Web Services (AWS)2018-01-30 18:08:28

Ans. No

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws  aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q65. How to know IP of the machine where lambda function runs ?Amazon Web Services (AWS)2018-04-12 09:57:17

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     AWS Lambda


 Q66. What should we do If we need to know the IP of the machine where Lambda function runs ?Amazon Web Services (AWS)2018-04-12 09:57:51

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda


 Q67. How to assign a static or IP range to Lambda Function ?Amazon Web Services (AWS)2018-04-12 09:58:10

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     AWS  AWS Lambda


 Q68. What are you using AWS lambda for ?Amazon Web Services (AWS)2018-05-22 06:00:56

Ans. We are using it for computation (EC2) , Storage (S3) and Database (RDS)

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     AWS Lambda     Asked in 1 Companies


 Q69. What are you using AWS lambda for ? Amazon Web Services (AWS)2018-06-30 13:36:49

 This question was recently asked at 'Western Governors University (WGU)'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q70. Have you ever worked on migrating AWS services and databases from one account to another ?Amazon Web Services (AWS)2018-07-24 08:03:42

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     AWS Migration      Basic


previous 30   next 30

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: