Amazon Web Services (AWS) - Interview Questions and Answers for 'Amazon Web Services (AWS)' | Search Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers - Order By Rating

   next 30
 Q181. Which AWS service can be used for creating Billing Alarms ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. AWS CloudWatch

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws cloudwatch  amazon cloudwatch


 Q182. What does the following Policy mean

{
"Version": "2012-10-17",
"Statement": [
{
"Effect": "Allow",
"Action": [
"s3:PutObject",
"s3:GetObject",
"s3:DeleteObject"
],
"Resource": [
"arn:aws:s3:::dev-bucket/*",
"arn:aws:s3:::qa-bucket/*"
]
}
]
}
Amazon Web Services (AWS)
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws iam  amazon iam


 Q183. Does IAM allow multifactor authentication ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Yes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws iam  amazon iam


 Q184. Does IAM allow Biometric authentication ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. No

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws iam  amazon iam


 Q185. What is the difference between Programmatic access and console access ?Amazon Web Services (AWS)
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws iam  amazon iam


 Q186. Difference between administrative and power user access ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Power Users don't have access to manage Users and Group permissions in IAM whereas Administrative users do.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws iam  amazon iam  power user access


 Q187. What is Power User Access in AWS ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Access to all AWS Services except for management of groups and users within IAM.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws iam  amazon iam


 Q188. What are the advantage of having Edge Locations ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. It saves Network traffic and facilitates faster delivery by hosting bulk media and cached data near to client.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws edge locations


 Q189. Which AWS service is provided by Edge location ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. As Edge location only host cached content, Amazon CDN service or CloudFront is provided on these locations.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws edge location  aws cloudfront  amazon cloudfront  aws cdn


 Q190. Difference between Region , Availability zone and Edge Locations ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. A Region is a Geographical entity like US-East , US-West etc. Each Region may have multiple availability zones where each zone comprise of 1 or more Data Center located with each other.

Edge Locations are the sites that hosts cached content for faster delivery and for saving network traffic as they feed content from sites that are local or near to consumption.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws region  aws availability zone  aws edge location  region vs availabillity zone


 Q191. What are Database services in AWS ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. RDS, DynamoDB, Elastic Cache,Redshift,Neptune , DocumentDB

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q192. Which region is the latest and most popular in AWS ? What are the advantages and disadvantages of using this region ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. US-East Virginia

This is the oldest and most popular region. All new features are rolled first in this region and hence they are first available there. The downside is that because of experimentation with new services, unavailability time is quite high.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws region  aws us-east-1


 Q193. What are some of the AWS storage services ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. S3, EFS, Glacier

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q194. What are different compute services in AWS ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. EC2, Lambda, EKS , ECR, ECS

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q195. When was AWS launched ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. 2006

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q196. Which was the first service launched by AWS ? Amazon Web Services (AWS)
Ans. Simple Queue Service ( SQS )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws sqs


 Q197. Which AMI did you use for launching your EC2 instances ?Amazon Web Services (AWS)
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ami  amazon ami


 Q198. What is the best AWS AMI for Data Science ?Amazon Web Services (AWS)
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ami  amazon ami


 Q199. What does AMI include ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. A template for the instance.

Launch permission decisions

A block device mapping, when an instance is launched it determines the volumes to attach to that instances.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ami  amazon ami


 Q200. What is the relationship between instances and AMI ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. AMI provides the templating for creation of instances. So a single image can be used to launch multiple instances.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ami  amazon ami


 Q201. Difference between AWS Cloud Formation and AWS AMI ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. AMI is an Amazon Machine Image. It contains the configuration to enable to boot up an EC2 instance with said configuration whereas Cloud formation is a templating language that allows to describe how to build a VPC and also allows you to create AWS services

AMI is templating specific to instances whereas the scope of CloudFormation templating is much bigger. CloudFormation could use AMI for launching instances along with other services.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws cloud formation  aws ami  amazon ami  aws ami  amazon ami vs aws cloud formation


 Q202. How is a WAF different from ip tables ?Amazon Web Services (AWS)
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q203. You have a webserver on an ec2 instance. Your instance can get to the internet, but nobody on the internet can get to your webserver. Describe how you would troubleshoot.Amazon Web Services (AWS)
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q204. Design an e commerce application using AWS ? What AWS services will you use ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. CloudFront for Static Media and cached content
EC2 and EKS ( Docker ) for main application computing
RDS and DynamoDB for Database
Lambda ( computing ) for running back end cron jobs
Kinesis for streaming and SQS for queuing
CloudWatch for Monitoring
CloudFormation for Infrastructure templating
S3 for Object Storage

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q205. How does AWS Lambda handle failure during event processing?Amazon Web Services (AWS)
Ans. In AWS Lambda we can run a function in synchronous or asynchronous mode. In synchronous mode, if AWS Lambda function fails, then it will just give an exception to the calling application. In asynchronous mode, if AWS Lambda function fails then it will retry the same function at least 3 times.If AWS Lambda is running in response to an event in Amazon DynamoDB or Amazon Kinesis, then the event will be retried till the Lambda function succeeds or the data expires. In DynamoDB or Kinesis, AWS maintains data for at least 24 hours.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda


 Q206. What are the different types of load balancing options provided by Amazon Elastic Load Balancing (ELB)?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Application load balancing
Network load balancing
Classic load balancing

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws elb  amazon elb


 Q207. What is AWS Snowball?Amazon Web Services (AWS)
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q208. What is Geo Targeting in Amazon CloudFront?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Geo Targeting will the users country of origin and pass along with country code to you in the cloudFront viewer country header.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws cloudfront  amazon cloudfront


 Q209. What are the different types of actions in Object Lifecycle Management in Amazon S3?Amazon Web Services (AWS)
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q210. Can we do Cross Region replication in Amazon S3 without enabling versioning on a bucket?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Yes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


previous 30   next 30

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: