Amazon Web Services (AWS) - Interview Questions and Answers for 'Amazon Web Services (AWS)' | Search Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers - Order By Rating

   next 30
 Q211. What is the use of Amazon Glacier?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Its a storage option provided by AWS which is even cheaper than S3. As the objects are archieved before saving, retrieval time is pretty bad.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws glacier


 Q212. How will you upload a file greater than 100 megabytes in Amazon S3?Amazon Web Services (AWS)
Ans. AWS now allows file upto 5GB in S3

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q213. What is the scale of durability in Amazon S3?Amazon Web Services (AWS)
Ans. 99.999999999%

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q214. What is the default limit on number of EC2 instances in each region ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. 20

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     EC2  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec


 Q215. Which ELB component is responsible for monitoring the Load Balancers?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Controller Service

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     AWS Controller Service  aws elb  amazon elb  aws load balancing  elastic load balancer


 Q216. What are the IP address mechanisms supported by ELB?Amazon Web Services (AWS)
Ans. IPv4 and IPv6

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Elastic Load Balance  AWS Load balancing  aws elb  amazon elb


 Q217. Which AWS service is a task coordinator and state management service for cloud applications.Amazon Web Services (AWS)
Ans. Amazon SWF

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q218. Which IAM policy condition key should be used if you want to check whether the request was sent using SSL?Amazon Web Services (AWS)
Ans. AWS: secure transport

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws security  aws iam  amazon iam


 Q219. What is the objective of enabling versioning on a s3 bucket ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. So that it doesn't overwrite the existing file with the same name and maintain versioning of it.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     AWS S3


 Q220. What is the cost of using Cloud Formation ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Cloud Formation does not have any additional cost but you are charged for the underlying resources it builds.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws cloud formation


 Q221. How many requests per second can Amazon CloudFront handle?Amazon Web Services (AWS)
Ans. 10000

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws cloudfront  amazon cloudfront


 Q222. With regards to VPC, what is the default maximum number of virtual private gateways allowed per region?Amazon Web Services (AWS)
Ans. 5

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws vpc


 Q223. A customer has a website which is accessible over the Internet and he wants to secure the communication and decides to implement HTTPS instead of HTTP. He has configured EC2 instance behind an ELB. Where should you configure the SSL certificate?Amazon Web Services (AWS)
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q224. Have you ever changed IAM policy ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Yes I did it for an execution role of a Lambda function to give it write access on S3 bucket.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws security  aws iam  amazon iam


 Q225. How can we schedule Lambda function to run daily ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. We can schedule that through CloudWatch.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     lambda function  aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda function  aws cloudwatch  amazon cloudwatch


 Q226. How can we make an S3 file public through Java program ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. We can get the object and then can set CannedAcl property as "PublicRead"

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q227. Can making the S3 bucket public ,makes all objects / files inside as public too ?Amazon Web Services (AWS)
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q228. What would you do if you see an error thrown by a lambda function as "Access Denied" while doing something with S3 ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Just like people , AWS resources too have execution roles or permissions. Seems like in such a situation Lambda function may not have sufficient privileges to perform operations on S3. For example - The execution role of Lambda may just have read permissions on S3 and we may be trying to perform PutObject operation.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3  aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda


 Q229. How do you usually choose which type of EC2 Instance you would like to Use ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Depend on its pricing module

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q230. Do you know how can we export Redis data ?Redis
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Amazon Web Services (AWS)  Redis  Memcache


 Q231. Have you ever worked on migrating AWS services and databases from one account to another ?Amazon Web Services (AWS)
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     AWS Migration      Basic


 Q232. What are you using AWS lambda for ? Amazon Web Services (AWS)
 This question was recently asked at 'Western Governors University (WGU)'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q233. What are you using AWS lambda for ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. We are using it for computation (EC2) , Storage (S3) and Database (RDS)

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     AWS Lambda     Asked in 1 Companies


 Q234. How to assign a static or IP range to Lambda Function ?Amazon Web Services (AWS)
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     AWS  AWS Lambda


 Q235. What should we do If we need to know the IP of the machine where Lambda function runs ?Amazon Web Services (AWS)
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda


 Q236. How to know IP of the machine where lambda function runs ?Amazon Web Services (AWS)
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     AWS Lambda


 Q237. Can we reserve resources in AWS Lambda just like we do for Ec2 instances ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. You can have reserved capacity with AWS Lambda. This guarantees that this number of concurrent Lambdas are always available for that function.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws  aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q238. What are the benefits of using AWS Lambda over EC2 ?Amazon Web Services (AWS)
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     AWS  AWS Lambda  AWS EC2


 Q239. Can we build web services using AWS Lambda ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. We have to complement it to AWS Gateway API.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     AWS Lambda  AWS Serverless  AWS Gateway


 Q240. Can you explain the integration between API Gateway and Lambda if we wish to develop services using these tools.Amazon Web Services (AWS)
Ans. We can create API gateway and give the name of lambda function in order to be linked with lambda function, deploy the API and whenever request will be made from API it will directly be linked to lambda function to perform further process.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws api gateway  aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda


previous 30   next 30

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: