Amazon Web Services (AWS) - Interview Questions and Answers for 'Amazon Web Services (AWS)' | Search Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers - Order By Rating

   next 30
 Q61. What are the different Route53 routing policies ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Simple
Weighted
Latency
Failover
GeoLocation
Multivalue

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws route53     Asked in 1 Companies


 Q62. What is the use case of AWS Placement Group ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Computing that would require high network throughput and low latency within a single availability zone.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 placement group  aws placement group


 Q63. Can we delete a snapshot of EBS that is used as the root device of a registered AMI ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. No, We need to de register it first.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs snapshot  aws ebs volume snapshot  aws ami  amazon ami


 Q64. Why it takes longer to create first volume snapshot but subsequent snapshots are faster ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Because AWS stores subsequent snapshots as only incremental information.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs snapshot


 Q65. What is Amazon Polly ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. It's a service to convert text to speech.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws polly


 Q66. Why serverless is called serverless if there are actually servers serving the requests ?Infrastructure
Ans. Because Vendors need not worry about provisioning , managing and maintaining the servers and it's intrinsically taken care of by AWS.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Amazon Web Services (AWS)  aws serverless  aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda


 Q67. What is the use case of having Code Commit trigger within AWS Lambda ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. If we would like a program to be executed if someone commits code to the repository.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda trigger


 Q68. What are the different trigger types in AWS Lambda ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Api Gateway
Alexa
CloudFront
CloudWatch
Code Commit
Kinesis
S3
SNS

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda trigger


 Q69. Can we attach single volume to multiple Ec2 instances ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Yes EFS volumes but not EBS

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q70. Can we associate a single EFS volume with multiple EC2 instances ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Yes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws efs volume  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q71. Can we associate a single EBS volume with multiple EC2 instances ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. No

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs volume  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q72. What are the factors on which Lambda usage is priced ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. No of requests, computation duration, assigned RAM

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda


 Q73. What are the advantages and disadvantages of using Lambda over EC2 ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Advantages -

Much Cheaper
Continuous scaling
Higher level and Serverless

Disadvantages -

Warm up time
Limited flexibility in terms of technologies
Limited control

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q74. Which AWS computing service provides IAAS, PAAS , Containerization and Serverless ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. EC2 is IAAS
Elastic Beanstalk is PAAS
EKS is Containerization service
Lambda is Serverless

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     IAAS   PAAS    Containerization  Serverless


 Q75. Difference between S3 and EFS ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. S3 is object based whereas EFS is block based.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3  aws efs


 Q76. Difference between EFS and EBS ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Both EFS and EBS are block storage but EBS is reserved storage whereas EFS is On Demand.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs  aws efs


 Q77. Can we move an existing instance to a placement group ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. No but we can create an AMI and then launch a new instance in placement group.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws placement group


 Q78. Can we merge placement groups ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. No

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws placement group


 Q79. Can we use all EC2 instance types in placement group ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. No, only the following type are allowed

Compute Optimized
GPU
Memory Optimized
Storage Optimized

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws placement group


 Q80. What are different types of EC2 Placement Groups in AWS ? What is the difference between them ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Clustered and Spread

All instances in Clustered group is in same availability zone and whereas instances in spread could be in different az or regions.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws placement group


 Q81. Are you using Auto Scaling for your EC2 instances ? How have you configured Auto scaling policy ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. yes, you can create auto scaling policy to set max and min no of instance.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws elb  amazon elb


 Q82. Somebody changed the permissions on a S3 bucket, Which Aws service can help locate the user who performed the action ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. CloudTrail

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws cloudtrail  aws iam  amazon iam


 Q83. Difference between CloudWatch and CloudTrail ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. CloudWatch is for monitoring resources whereas CloudTrail is for auditing activity.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws cloudwatch  amazon cloudwatch  aws cloudtrail  aws cloudwatch  amazon cloudwatch vs aws cloudtrail


 Q84. How frequently Cloudwatch monitor AWS services for generating metrics ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. 5 mins for Standard / Basic
1 min for Detailed / advanced

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws cloudwatch  amazon cloudwatch


 Q85. What are the Default metrics available for EC2 in CloudWatch ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. CPU, Disk, Network, Status

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws cloudwatch  amazon cloudwatch


 Q86. Are CloudWatch metrics available with free tier ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Only Basic not advanced

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws cloudwatch  amazon cloudwatch


 Q87. What is the purpose of EC2 Health check ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. We can use this check for variety of things -

1. Monitoring the status / Alarms in case it's down
2. Regulating traffic to healthy instances only through Load Balancer

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q88. Difference between internal and external Load Balancer ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Internal Load balancer is used for services which are for internal consumption only and hence doesn't need to direct Web traffic.

External Load balancers are for regulating web traffic.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws elb  amazon elb


 Q89. Which of the Load balancer - Application / Network provides advanced features ? What is the use of other Load Balancer than if one provides advanced feature than other ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Application Load Balancer is high level ( Level 7 Networking Layer ) and provides better features and flexibility than Network Load Balancer ( Level 4 Network Layer )

Network Load Balancer is turn provides better performance as it regulates raw traffic.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws elb  amazon elb


 Q90. What are the different types of AWS Load Balancers ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Application , Network and Classic

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws elb  amazon elb


previous 30   next 30

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: