Amazon Web Services (AWS) - Interview Questions and Answers for 'Amazon Web Services (AWS)' | Search Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers - Order By Rating

   next 30
 Q91. How would you securely migrate a database to RDS?Amazon Web Services (AWS)
 This question was recently asked at 'Cognizant (C?TS),Overstock'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws rds  aws database  amazon cloud database     Asked in 2 Companies


 Q92. Difference between AMI EBS based and AMI Instance Store based ?Amazon Web Services (AWS)
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ami  amazon ami


 Q93. Can we create AMI with encrypted snapshots ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. No they need to be unencrypted before an AMI is created.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ami  amazon ami


 Q94. What is a Volume Snapshot ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Snapshots are point in time copies of Volume.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs  aws ebs volume


 Q95. How can we create our own AMI ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Volume -> Snapshot -> AMI

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ami  amazon ami


 Q96. Where are snapshots internally stored by AWS ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. In S3

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws volume snapshot


 Q97. Can we create an AMI using volumes ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Yes , We can create snapshots with Volumes and then AMIs with Snapshots.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ami  amazon ami


 Q98. Can we move volumes across regions or availability zones ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Yes, We can do that through snapshots and AMI

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs volume


 Q99. Can we modify volume while attached EC2 is running ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Yes, except Magnetic standard

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs volume  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q100. Can we have EC2 and EBS in different availability zones or regions ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. No, they need to be local

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws ebs


 Q101. Can we use magnetic storage as Root Volume ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Yes , but only Magnetic standard.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs


 Q102. Difference between AWS Root and Additional Volume ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Root Volume is the primary volume used for installing operating system whereas Additional volume is just additional disk space.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs volume


 Q103. Can we deny access for particular IP using Security Groups ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. No, We can do that through ACL

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws security group


 Q104. Can a EC2 instance have multiple Security Groups ? Can a single security group be assigned to multiple Ec2 instances ? If either of them is true , doesn't it result in conflict ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. We can assign multiple security groups to single instance and we can use single security group with multiple instances.

It never results in conflict as security groups only have allow rules and no deny rules. Multiple security groups for an instance results in union of all rules.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws security group


 Q105. Can EBS Volume be encrypted ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Yes but not the root volume of default AMIs.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs  aws volume  aws ebs volume


 Q106. Which AWS service can be used to monitor EC2 ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. CloudWatch

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws cloudwatch  amazon cloudwatch


 Q107. What is the difference between EC2 System status check and Instance status check ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. System status check is to check if the power or network is working whereas Instance status check goes further and make sure that traffic is going through.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q108. Can we protect EC2 instances from terminating accidentally ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Yes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q109. Difference between EC2 instance public and private key ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. public key is used for locking whereas private key is used for unlocking. public key can be used for locking multiple instances and hence can be shared.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q110. How have you configured Security Groups ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. AWS console >> security groups >> Create security group >> Configure security group bases on Network requirement of EC2 instance

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws security group


 Q111. What is a volume in AWS ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. It's a virtual hard disk that is attached to computing.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws volume


 Q112. Does attached EBS volume get deleted if we terminate EC2 instance ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. By default, Root volume gets terminated whereas additional volume doesn't.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs  aws ebs volume  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q113. What are the things to consider while provisioning computing in AWS ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Service ( EC2, Lambda etc )
AMI ( Operating System and Softwares )
Instance Type ( T,M, R etc )
EBS ( Volume Type , Size )
Price Class ( OnDemand, Dedicated etc )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws computing


 Q114. What is the name of DNS service provided by AWS ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Route 53

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     AWS DNS  aws Route 53     Asked in 4 Companies


 Q115. Use Case for S3 RRS ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. If Back up is not needed and can be restored from another storage.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3  aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3 rrs


 Q116. Which is the default AWS Region ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. US-EAST-1

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws region


 Q117. How can EBS Volumes be backed up ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Through Snapshots

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs  aws volumes  aws computation


 Q118. Which AWS services provide automated backups ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. RDS, RedShift and Elastic Cache

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws automated backups  aws RDS  aws Redshift  aws backup


 Q119. What is the use case for AWS Gateway cached , stored and VTL ? Amazon Web Services (AWS)
Ans. AWS Cached - Low Availability than AWS Stored, Lower cost than AWS Stored

AWS Stored - High Availability, High Local Storage Cost

AWS VTL - S3 Used as Back up only.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws gateway  aws gateway cached  aws gateway stored  aws gateway vtl


 Q120. Import / Export can import data set from ..Amazon Web Services (AWS)
Ans. S3, EBS and Glacier

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws import / export  aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3  aws ebs  aws glacier


previous 30   next 30

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: