Core Java - Interview Questions and Answers for 'Keyword' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 3361 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Java - Interview Questions and Answers - Order By Newest

   
 Q41. How different is it when final applied to variables and object references ? Core Java2017-07-29 13:31:59

Ans. final when assigned to object references doesn't make them immutable. It means that the references cannot be de-referenced.

final when applied to variables means that the value cannot be changed.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     final keyword  final variable


 Q42. Why Java has final class ?Core Java2018-07-10 12:24:27

 This question was recently asked at 'Avis'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     final class   final keyword     Asked in 1 Companies      basic


 Q43. Are final methods faster than regular instance methods ?Core Java2018-07-16 06:53:39

Ans. Yes. As they cannot be overridden , there is no use of virtual table concept which is used for dynamic binding resolution.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     final methods   final keyword      expert


 Q44. Can we declare an Interface with abstract keyword ? Core Java2018-07-20 18:20:27

Ans. Yes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     abstract keyword


 Q45. What is the Main Advantage of the native Key Word?Core Java2018-11-14 12:46:51

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     native keyword


 Q46. What will be the output of following code ?

public class BuggyBread {

   private int x;

   private BuggyBread(int x){
      x = x;
   };

   public static void main(String[] args){
      BuggyBread buggybread = new BuggyBread(5);
      System.out.println(buggybread.x);
   }
}
Core Java
a. compilation error
b. undefined
c. 0
d. 5

Ans.c. 0

 Q47. The use of volatile keyword facilitates ..Core Java
a. Making Use of Cache for better Performance
b. Avoiding use of Cache
c. Making use of Backward as well as Forward Cache
d. Keeping only one copy of variable in Cache

Ans.b. Avoiding use of Cache

 Q48. Which of following keyword is not allowed for Outer Class ?Core Java
a. public
b. private
c. abstract
d. final

Ans.b. private

 Q49. Which of the following keyword restrict the class from being extended ?Core Java
a. Private
b. Abstract
c. Final
d. Static

Ans.c. Final

 Q50. Which of the following keyword restrict the class from being instantiated ?Core Java
a. Private
b. Abstract
c. Final
d. Static

Ans.b. Abstract

previous 40   

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: