Interview Questions and Answers for 'T' | Search Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers - Order By Newest

   next 30
 Q671. What is Byte Code ? Why Java's intermediary Code is called Byte Code ?
Ans. Bytecode is a highly optimized set of instructions designed to be executed by the Java run-time system. Its called Byte Code because each instruction is of 1-2 bytes.

Sample instructions in Byte Code -

1: istore_1
2: iload_1
3: sipush 1000
6: if_icmpge 44
9: iconst_2
10: istore_2

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   jvm   interpreter   platform independent   byte code


 Q672. Difference between PATH and CLASSPATH ?Operating System
Ans. PATH is the variable that holds the directories for the OS to look for executables. CLASSPATH is the variable that holds the directories for JVM to look for .class files ( Byte Code ).

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   path   classpath   byte code   jvm   basic interview question     Asked in 3 Companies      intermediate        rare


 Q673. Name few access and non access Class Modifiers ?
Ans. private , public and protected are access modifiers.

final and abstract are non access modifiers.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   access specifiers   access modifiers   modifiers   access control


 Q674. Which Java collection class can be used to maintain the entries in the order in which they were last accessed?
Ans. LinkedHashMap

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   collections   hashmap   linkedhashmap


 Q675. Is it legal to initialize List like this ?


LinkedList l=new LinkedList();
Ans. No, Generic parameters cannot be primitives.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   collections   list   linkedlist   generics   yes-no


 Q676. What will be the output of following code ?

public static void main(String[] args)
{
int x = 10;
int y;
if (x < 100) y = x / 0;
if (x >= 100) y = x * 0;
System.out.println("The value of y is: " + y);
}
Ans. The code will not compile raising an error that the local variable y might not have been initialized. Unlike member variables, local variables are not automatically initialized to the default values for their declared type.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   code   default value


 Q677. Which markup languages can be used in restful web services ? Rest
Ans. XML and JSON ( Javascript Object Notation ).

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   web services   rest   java   j2ee   xml   json   architecture      basic        frequent


 Q678. Difference between Inner and Outer Join ?Database
Ans. Inner join is the intersection of two tables on a particular columns whereas Outer Join is the Union of two tables.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     sql   joins   inner join   outer join     Asked in 4 Companies      basic        frequent


 Q679. What is a Cursor ?Database
Ans. It's a facility that allows traversal over the records pulled from a table or combination of tables. Its like iterator in Java.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     databases   sql   cursors   packages     Asked in 5 Companies      basic        frequent


 Q680. Why Web services use HTTP as the communication protocol ?Web Service
Ans. With the advent of Internet, HTTP is the most preferred way of communication. Most of the clients ( web thin client , web thick clients , mobile apps ) are designed to communicate using http only. Web Services using http makes them accessible from vast variety of client applications.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     rest   webservices   web servuces   http   architecture   technical architect


 Q681. what will be the output of this code ?

public static void main(String[] args){
   StringBuffer s1=new StringBuffer("Buggy");                       
   test(s1);                    
   System.out.println(s1);              
}       

private static void test(StringBuffer s){      
   s.append("Bread");   
}
Core Java
Ans.  BuggyBread

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   code   coding   stringbuffer   string   method calling   pass by reference


 Q682. what will be the output of this code ?

public static void main(String[] args)    {          
   String s1=new String("Buggy");                         
   test(s1);                    
   System.out.println(s1);              
}       

private static void test(StringBuffer s){      
   s.append("Bread");   
}
Core Java
Ans.  Buggy

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   code   coding   stringbuffer   string   method calling   pass by reference


 Q683. what will be the output of this code ?

public static void main(String[] args)    {          
   StringBuffer s1=new StringBuffer("Buggy");                         
   test(s1);                    
   System.out.println(s1);              
}       

private static void test(StringBuffer s){      
   s=new StringBuffer("Bread");   
}
Core Java
Ans.  Buggy

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   code   coding   stringbuffer   string   method calling   pass by reference


 Q684. what will be the output ?

class Animal {
public void eat() throws Exception {
}
}

class Dog2 extends Animal {
public void eat(){}
public static void main(){
Animal an = new Dog2();
an.eat();
}
}
Core Java
Ans. Compile Time Error: Unhandled exception type Exception

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   code   coding   overridding   late binding   exception handling   abstract class   abstract methods


 Q685. What are advantages of using Servlets over CGI ?Java EE
Ans. Better Performance as Servlets doesn't require a separate process for a single request.

Servlets are platform independent as they are written in Java.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   j2ee   servlets   servelets   cgi


 Q686. Does SQL allow null values ? Can we use it within Where clause ?
Ans. Yes , we can have null values for columns in SQL. Null value represent that the columns value is unknown or haven't been filled. Yes, We can use it within where clause to get the rows with null values.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     sql   sql null values   sql where clause   databases


 Q687. What is the use of HTTPSession in relation to http protocol ?Java EE
Ans. http protocol on its own is stateless. So it helps in identifying the relationship between multiple stateless request as they come from a single source.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     j2ee   servlets   web application   session   httpsession   architecture     Asked in 1 Companies


 Q688. Why using cookie to store session info is a better idea than just using session info in the request ?Java EE
Ans. Session info in the request can be intercepted and hence a vulnerability. Cookie can be read and write by respective domain only and make sure that right session information is being passed by the client.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     j2ee   servlets   session   session management   web applications   cookies   httpsession   architecture


 Q689. http protocol is by default ... ?Java EE
Ans. stateless

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     j2ee   servlets   session   session management   web applications   cookies   httpsession   architecture


 Q690. Can finally block throw an exception ?Core Java
Ans. Yes. Methods invoked from within a finally block can throw an exception. Failure to catch and handle such exceptions results in the abrupt termination of the entire try block.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   exceptions   exception handling   finally   yes-no


 Q691. Which is the abstract parent class of FileWriter ?Core Java
Ans. OutputStreamWriter

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   io   file   fileio   filewriter   outputstreamwriter  file handling


 Q692. Which class is used to read streams of raw bytes from a file?Core Java
Ans. FileInputStream

  Sample Code for FileInputStream

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   io   file   fileio   fileinputstream  file handling


 Q693. Which is the Parent class of FileInputStream ?Core Java
Ans. InputStream

  Sample Code for InputStream

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   io   file   fileio   fileinputstream   inputstream  file handling


 Q694. Which of the following code is correct ?

a.


FileWriter fileWriter = new FileWriter("../file.txt");
File file = new File(fileWriter );
BufferedWriter bufferedOutputWriter = new BufferedWriter(fileWriter);

b.

BufferedWriter bufferedOutputWriter = new BufferedWriter("../file.txt");
File file = new File(bufferedOutputWriter );
FileWriter fileWriter = new FileWriter(file);


c.

File file = new File("../file.txt");
FileWriter fileWriter = new FileWriter(file);
BufferedWriter bufferedOutputWriter = new BufferedWriter(fileWriter);

d.

File file = new File("../file.txt");
BufferedWriter bufferedOutputWriter = new BufferedWriter(file);
FileWriter fileWriter = new FileWriter(bufferedOutputWriter );
Core Java
Ans. c.

File file = new File("../file.txt");
FileWriter fileWriter = new FileWriter(file);
BufferedWriter bufferedOutputWriter = new BufferedWriter(fileWriter);

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   io   file   fileio   coding   code   filewriter   bufferedwriter   scjp   ocjp  file handling


 Q695. Which exception should be handled in the following code ?

File file = new File("../file.txt");
FileWriter fileWriter = new FileWriter(file);
Core Java
Ans. IOException

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   io   file   fileio   coding   code   exception   ioexception  file handling


 Q696. Which exceptions should be handled with the following code ?

FileOutputStream fileOutputStream = new FileOutputStream(new File("newFile.txt"));
Ans. FileNotFoundException

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   io   file   fileio   coding   code   scjp   ocjp   filenotfoundexception   fileoutputstream  file handling


 Q697. What is the problem with this code ?

class BuggyBread1 {

private BuggyBread2 buggybread2;

public static void main(String[] args){
try {
BuggyBread1 buggybread1 = new BuggyBread1();
ObjectOutputStream objectOutputStream = new ObjectOutputStream(new FileOutputStream(new File("newFile.txt")));
objectOutputStream.writeObject(buggybread1);
} catch (Exception e) {
e.printStackTrace();
}
}
}
Core Java
Ans. Though we are trying to serialize BuggyBread1 object but we haven't declared the class to implement Serializable.

This will throw java.io.NotSerializableException upon execution.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   io   file   fileio   coding   code   serialization   notserializableexception   exception   file handling


 Q698. Will this code run fine if BuggyBread2 doesn't implement Serializable interface ?

class BuggyBread1 implements Serializable{
private BuggyBread2 buggybread2 = new BuggyBread2();

public static void main(String[] args){
try {
BuggyBread1 buggybread1 = new BuggyBread1();
ObjectOutputStream objectOutputStream = new ObjectOutputStream(new FileOutputStream(new File("newFile.txt")));
objectOutputStream.writeObject(buggybread1);
} catch (Exception e) {
e.printStackTrace();
}
}
}
Core Java
Ans. No, It will throw java.io.NotSerializableException.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   io   file   fileio   coding   code   serialization   notserializableexception   exception   file handling


 Q699. Will this code work fine if BuggyBread2 doesn't implement Serializable ?

class BuggyBread1 extends BuggyBread2 implements Serializable{
private int x = 5;

public static void main(String[] args){
try {
BuggyBread1 buggybread1 = new BuggyBread1();
ObjectOutputStream objectOutputStream = new ObjectOutputStream(new FileOutputStream(new File("newFile.txt")));
objectOutputStream.writeObject(buggybread1);
} catch (Exception e) {
e.printStackTrace();
}
}
}
Core Java
Ans. Yes.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   io   file   fileio   coding   code   serialization   yesno  file handling


 Q700. Difference between Class Path and Build Path ?Core Java
Ans. The build path is used for building your application. It contains all of your source files and all Java libraries that are required to compile the application.

The classpath is used for executing the application. This includes all java classes and libraries that are needed to run the java application.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


previous 30   next 30

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: