Interview Questions and Answers for 'T' | Search Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers - Order By Newest

   next 30
 Q941. Which of the following annotation is used to avoid executing Junits ?

a. @explicit
b. @ignore
c. @avoid
d. @NoTest
Ans. @ignore

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   testing   junit   unit testing


 Q942. Which of the following is fastest to locate the DOM element ?

a. document.getElementById
b. document.getElementByName
c. document.ElementName.SubElementName
d. They all result in similar performance in retrieving the DOM element.
Ans. document.ElementName.SubElementName

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     html   dom   javascript


 Q943. Which of the following is not a Table tag ? a. th b. td c. tb d.
Ans. tb

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     html   table   html tags


 Q944. Why should we have Javascript method definitions within HTML Head section ?

a. Its safe to have javascript code within head section
b. Head section gets loaded even if there is any error in loading HTML page
c. Head section gets executed first and hence assure that js method definition will be loaded before they are called
d. So that we can have method definition and method call at the same place
Ans. Head section gets executed first and hence assure that js method definition will be loaded before they are called

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     html   head section   javascript


 Q945. Which of the following is usually not part of EAR file ?

a. Server Configuration files
b. HTML and Media Files
c. Application Configuration files
d. Class files
Ans. Server Configuration files

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     ear   deployment   servers   java


 Q946. How can we execute a Java class independently if it doesn't have a static main method ?

a. By initiating the flow in any of the static method
b. By initiating the flow in any of static block
c. By initiating the flow in any other instance method named as main
d. By initiating the flow in any other instance method named as main and making it final
Ans. By initiating the flow in any of static block

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     main method   java


 Q947. Which of the following are usually manual ?

a. Unit Test
b. Integration Test
c. Load Test
d. Both a and c
Ans. Integration Test

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     testing   manual testing   automated testing


 Q948. Which of the following nearly involves same Test execution plan ?

a. Unit and Integration tests
b. Unit and Regression Tests
c. Integration and Performance Tests
d. Performance and Load Tests
Ans. Performance and Load Tests

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     testing


 Q949. What is the size of long data type ?

a. 16 bit
b. 32 bit
c. 64 bit
d. 128 bit
Ans. 64 bit

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   data types


 Q950. What is the size of double type ?

a. 16 bit
b. 32 bit
c. 64 bit
d. 128 bit
Ans. 64 bit

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   data types


 Q951. What is the size of short type ?

a. 8 bit
b. 16 bit
c. 32 bit
d. 128 bit
Ans. 16 bit

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   data types


 Q952. Which of the following is not type of Maven Repository ?

a. Local
b. Remote
c. Maven Central
d. Maven Local
Maven
Ans. Maven Local

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     maven   repositories


 Q953. What is the default location of local repository ?

a. ~/.m2/repo
b. ~/m2./home/repository
c. ~/m2./repository
d. ~/m2./home/repo
Maven
Ans. ~/m2./repository

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     maven   repositories   local repositories   m2


 Q954. What is a project's fully qualified artifact name?

a. ::
b. :
c. ::
d. :
Maven
Ans. ::

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     maven   artifact


 Q955. Effective Java 6 , TreeMap implements ...

a. Map Interface
b. SortedMap Interface
c. NavigableMap Interface
d. SortedNavigableMap Interface
Ans. SortedMap Interface

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   collections   map


 Q956. Which of the following is not possible ?

a. try block followed by catch
b. try block followed by finally
c. try block followed by catch block and then finally
d. try block without catch or finally block
Ans. try block without catch or finally block

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     exceptions   java   try-catch   finally

Try 1 Question(s) Test


 Q957. Which of the following is not the difference between Singleton and Static class ( Class with static members only ) ?

a. Only one object can be created for Singleton class whereas No objects are created for static class.
b. Singleton class instance is initiated using new keyword whereas static class instance is created using static method.
c. Singleton class can be serialized whereas Static class cannot be.
d. Singleton Class can participate in runtime Polymorphism whereas Static class cannot.
Ans. Singleton class instance is initiated using new keyword whereas static class instance is created using static method.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   oops   singleton   design pattern   static class


 Q958. Variables of an interface are intrinsically ...

a. transient
b. final
c. public
d. static
Ans. b,c and d i.e final , public and static

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   interface   interface variables


 Q959. Which of the following class creates mutable objects ?

a. Boolean
b. File
c. String
d. StringBuffer
Ans. StringBuffer

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   immutable  immutability


 Q960. Invoking start twice on same thread leads to ..

a. ClassCastException
b. NullPointerException
c. InterruptedException
d. IllegalStateException
Ans. IllegalStateException

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   exception   threads


 Q961. Strings in switch were introduced in Which Java version ? a. Java 5 b. Java 6 c. Java 7 d. JavaCore Java
Ans. Java 7

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   switch   string in switch


 Q962. Which is the default Input Formats defined in Hadoop ?

a. SequenceFileInputFormat
b. ByteInputFormat
c. KeyValueInputFormat
d. TextInputFormat
Ans. TextInputFormat

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     hadoop   hadoop input format


 Q963. Which of the following is not an input format in Hadoop ?

a. TextInputFormat
b. ByteInputFormat
c. SequenceFileInputFormat
d. KeyValueInputFormat
Ans. ByteInputFormat

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     hadoop   hadoop input format


 Q964. How many instances of Job tracker can run on Hadoop cluster ?
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
Ans. 1

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     hadoop   hadoop cluster


 Q965. Which of the following is not the Dameon process that runs on a hadoop cluster ?

a. JobTracker
b. DataNode
c. TaskTracker
d. TaskNode
Ans. TaskNode

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     hadoop   hadoop cluster


 Q966. What is an instance variable?

a. An instance or object of an class
b. The field of an object
c. Any variable of a class
d. None of the above
Ans. The field of an object

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   oops   oop   instance variable   variables


 Q967. Which of the following do you think is the primary reason you would never use a static class even the application doesn't need multiple requests or threads ?

a. Serialization
b. Runtime Polymorphism
c. Lazy Loading
d. Memory
Ans. Runtime Polymorphism

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     static class   static vs singleton   java   oops   objects  Runtime Polymorphism


Rarely asked as it was introduced with Java 8.
 Q968. Which keyword specify that a variable is effectively final ? a. final b. No Keyword c. Both of the above d. None of the aboveCore Java
Ans. No Keyword

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   java 8   java8   final   effectively final        rare


 Q969. What is a Sequence File?

a. A Sequence File contains a binary encoding of an arbitrary number of homogeneous writable objects.
b. A Sequence File contains a binary encoding of an arbitrary number key-value pairs. Each key must be the same type. Each value must be of same type.
c. A Sequence File contains a binary encoding of an arbitrary number of heterogeneous writeable objects.
d. A Sequence File contains a binary encoding of an arbitrary number of Writable Comparable objects, in sorted order.
Ans. A Sequence File contains a binary encoding of an arbitrary number key-value pairs. Each key must be the same type. Each value must be of same type.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     hadoop   bigdata   big data


 Q970. What is the input to the Reduce function ?

a. One Key and One Value
b. Multiple Keys and Multiple associated Values
c. Multiple Keys and One associated values with each
d. One key and associated values.
Ans. One key and associated values.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     hadoop   bigdata   big data   map-reduce   map reduce   reduce function


previous 30   next 30

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: