Amazon Web Services (AWS) - Interview Questions and Answers for 'Aws ebs' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com
Share

Search Interview Questions


 3273 questions in repository.
 There are more than 200 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Amazon Web Services (AWS) - Interview Questions and Answers for 'Aws ebs' - 22 question(s) found - Order By Newest

 Q1. What are the factors on which price classes are based on in case of EC2, S3, CloudFront and EBS ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 13:22:38

Ans. EC2 - Time and Reservation , Instance Type ( Memory , Computation power )
S3 - Accessibility Frequency , Data Transfer , Storage Space
CloudFront - Geography, No of Locations
EBS - IOPS, Access Frequency

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3  aws cloudfront  amazon cloudfront  aws ebs


 Q2. Which is the best approach that provides the lowest cost for Amazon elastic block store snapshots while giving you the ability to fully restore data?aws ebs2019-01-08 15:54:01

Ans. Maintain the most current snapshot; archive the original and increment to Amazon Glacier.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs volume snapshot


 Q3. Which EBS Volume is suitable if we need to install SQL with every high requests per second ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 12:32:39

Ans. We can use "Provisioned IOPS SSD"

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs


 Q4. Can we have EBS Volumes in S3 ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 12:52:22

Ans. No , S3 is an object storage and not a Block Storage. But EBS Volume snapshots are internally stored in S3.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3  aws ebs


 Q5. Which EBS Volume type cannot be used as a root volume ?
Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 13:08:21

Ans. Throughput Optimal HDD and Cold HDD

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs  aws root volume


 Q6. Import / Export can import data set from ..Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 14:35:23

Ans. S3, EBS and Glacier

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws import / export  aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3  aws ebs  aws glacier


 Q7. How can EBS Volumes be backed up ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 14:39:13

Ans. Through Snapshots

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs  aws volumes  aws computation


 Q8. Does attached EBS volume get deleted if we terminate EC2 instance ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-17 20:54:34

Ans. By default, Root volume gets terminated whereas additional volume doesn't.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs  aws ebs volume  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q9. Can EBS Volume be encrypted ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-17 20:59:42

Ans. Yes but not the root volume of default AMIs.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs  aws volume  aws ebs volume


 Q10. Difference between AWS Root and Additional Volume ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-17 21:04:35

Ans. Root Volume is the primary volume used for installing operating system whereas Additional volume is just additional disk space.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs volume


 Q11. Can we use magnetic storage as Root Volume ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-17 21:05:03

Ans. Yes , but only Magnetic standard.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs


 Q12. Can we have EC2 and EBS in different availability zones or regions ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-17 21:05:34

Ans. No, they need to be local

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws ebs


 Q13. Can we modify volume while attached EC2 is running ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-17 21:06:07

Ans. Yes, except Magnetic standard

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs volume  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q14. Can we move volumes across regions or availability zones ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-17 21:06:45

Ans. Yes, We can do that through snapshots and AMI

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs volume


 Q15. What is a Volume Snapshot ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-17 21:08:34

Ans. Snapshots are point in time copies of Volume.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs  aws ebs volume


 Q16. Difference between EFS and EBS ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-24 06:56:58

Ans. Both EFS and EBS are block storage but EBS is reserved storage whereas EFS is On Demand.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs  aws efs


 Q17. Can we associate a single EBS volume with multiple EC2 instances ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-25 09:51:04

Ans. No

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs volume  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q18. Why it takes longer to create first volume snapshot but subsequent snapshots are faster ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-25 10:39:03

Ans. Because AWS stores subsequent snapshots as only incremental information.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs snapshot


 Q19. Can we delete a snapshot of EBS that is used as the root device of a registered AMI ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-25 10:39:54

Ans. No, We need to de register it first.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs snapshot  aws ebs volume snapshot  aws ami  amazon ami


 Q20. How would you secure EC2, Volume and Snapshots in Cloud ? Amazon Web Services (AWS)2019-01-25 18:01:32

 This question was recently asked at 'CBS Interactive'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws ebs volume snapshot     Asked in 1 Companies


 Q21. If you need 20000 IOPS, which EBS type should you use?Amazon Web Services (AWS)2019-01-27 12:52:30

Ans. Provisioned IOPS SSD

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs


 Q22. What is mounting in AWS ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-27 21:23:27

Ans. Attaching Volumes ( EBS / EFS ) on AWS Computing ( EC2, EKS )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs  aws efs  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws eks




Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner



comments powered by Disqus
 

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked:
         

X Close this