Amazon Web Services (AWS) - Interview Questions and Answers for 'Aws ec2' | Search Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Amazon Web Services (AWS) - Interview Questions and Answers for 'Aws ec2' - 44 question(s) found - Order By Newest

next 30
 Q1. What are the factors on which price classes are based on in case of EC2, S3, CloudFront and EBS ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. EC2 - Time and Reservation , Instance Type ( Memory , Computation power )
S3 - Accessibility Frequency , Data Transfer , Storage Space
CloudFront - Geography, No of Locations
EBS - IOPS, Access Frequency

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3  aws cloudfront  amazon cloudfront  aws ebs


 Q2. What is the use case for "On Demand" EC2 ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. If the computation required is Spiky and unpredictable.

If it's first time use.

If the lifespan of the application isn't known.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q3. What is the use case for "Spot" EC2 plan ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. If the usage is non continuous and have flexible start and End Time. For ex - Analysis , Research , mining etc.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 spot


 Q4. What are the different price options available for EC2 ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. On Demand
Reserved
Spot
Dedicated Host

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q5. What EC2 configuration would you use if you have to use it for Bitcoin mining ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Keeping Low cost for processing , i would choose

Spot Price Plan
F1 or P3 Instance Type
Cold Hdd (SCI ) EBS Volume

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q6. Which AWS services would you use if you have find a cheapest solution for an analytics application ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Computation

Spot Price Plan
F1 or P3 Instance Type
Cold Hdd (SCI ) EBS Volume

Storage

S3-IA

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws computation  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q7. What are the reasons to choose between reserved and on demand instances ?Server
Ans. In terms of compute options and configurations, Reserved Instances and On Demand instances are the same. The only difference between the two is that a Reserved Instance is one you rent (reserved) for a fixed duration, and in return you receive a discount on the base price of an On Demand instance.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  production support  Google Cloud Platform (GCP)


 Q8. What are the drawbacks of using Spot EC2 instances ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. You cannot reserve the time slot and they can be made to use whenever they are available.

AWS can Terminate the EC2 instance on their own even if it's in use.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 spot


 Q9. Can a EC2 instance have multiple Security Groups ? Can a single security group be assigned to multiple Ec2 instances ? If either of them is true , doesn't it result in conflict ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. We can assign multiple security groups to single instance and we can use single security group with multiple instances.

It never results in conflict as security groups only have allow rules and no deny rules. Multiple security groups for an instance results in union of all rules.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws security group


 Q10. What is the purpose of EC2 Health check ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. We can use this check for variety of things -

1. Monitoring the status / Alarms in case it's down
2. Regulating traffic to healthy instances only through Load Balancer

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q11. What are the advantages and disadvantages of using Lambda over EC2 ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Advantages -

Much Cheaper
Continuous scaling
Higher level and Serverless

Disadvantages -

Warm up time
Limited flexibility in terms of technologies
Limited control

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q12. Can we associate a single EFS volume with multiple EC2 instances ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Yes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws efs volume  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q13. How would you secure EC2, Volume and Snapshots in Cloud ? Amazon Web Services (AWS)
Ans. Adding more security group, it works like a firewall

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws ebs volume snapshot     Asked in 1 Companies


 Q14. What is mounting in AWS ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Attaching Volumes ( EBS / EFS ) on AWS Computing ( EC2, EKS )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs  aws efs  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws eks


 Q15. What is Amazon EC2 ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Amazon Elastic Compute Cloud or EC2 provides scalable computing capacity in the AWS cloud. It can be used to create Virtual Environments , storage and configure. EC2 enables to upgrade or downgrade infrastructure according to the rules defined ( with fluctuation in latency, traffic etc )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  Elastic Compute Cloud  Amazon Elastic Compute Cloud     Asked in 2 Companies


 Q16. What is the difference between Reserved and On Demand instance ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. On demand instance is normal instance means if you create first time so you can use on demand instance, in this instance you can create simple server like 2 gb RAM, 1 core CPU, GP2 30 GB SSD....etc.

and Reserved instance is you can create server and its reserved for 2-3 years and when you give back to this server on AWS they give you discount but on demand and reserved instance price are same.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     AWS Ec2


 Q17. What is EC2 and EC2 instance ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. EC2 is elastics compute cloud is one of the amazon service and ec2 instance is one type of virtual server which you create from AMI.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     amazon ec2  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q18. What are some of the computation services provided by AWS ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. EC2, EKS, EKC , Lambda

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q19. What are the benefits of using AWS Lambda over EC2 ?Amazon Web Services (AWS)
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     AWS  AWS Lambda  AWS EC2


 Q20. Can we reserve resources in AWS Lambda just like we do for Ec2 instances ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. You can have reserved capacity with AWS Lambda. This guarantees that this number of concurrent Lambdas are always available for that function.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws  aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q21. How do you usually choose which type of EC2 Instance you would like to Use ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Depend on its pricing module

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q22. What is the default limit on number of EC2 instances in each region ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. 20

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     EC2  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec


 Q23. What is the use case for "Reserved" EC2 plan ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. If the usage is continuous , stable and predictable.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 reserved


 Q24. What is the use case for "Dedicated Host" EC2 plan ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. If there are regulatory requirements, or proprietary license to be used.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 dedicated host


 Q25. Which EC2 instance type should be used if the application is memory intensive ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. R4

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q26. Which is the cheapest EC2 instance type ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. T

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 instance type


 Q27. What are the different EC2 instance types ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. F,I,G,H,T,D,R,M,C,P,X

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 instance type


 Q28. Which is the most common EC2 instance Type ? Amazon Web Services (AWS)
Ans. T and M

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 instance type


 Q29. Can we change the instance Type while it's running ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. No

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q30. Does attached EBS volume get deleted if we terminate EC2 instance ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. By default, Root volume gets terminated whereas additional volume doesn't.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs  aws ebs volume  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


next 30

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: