Amazon Web Services (AWS) - Interview Questions and Answers for 'Aws lambda' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com
Share

Search Interview Questions


 3335 questions in repository.
 There are more than 200 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Amazon Web Services (AWS) - Interview Questions and Answers for 'Aws lambda' - 23 question(s) found - Order By Newest

 Q1. What are the problems one could face while working with serverless technologies like AWS Lambda ?Amazon Web Services (AWS)2018-01-30 18:05:47

Ans. Warm up time for certain technologies like Java ( JVM Warmup )

Performance

Size of Deployable ( Bigger size packaging should go in S3 )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     serverless technologies  aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda     Asked in 1 Companies


 Q2. What would you do if you see an error thrown by a lambda function as "Access Denied" while doing something with S3 ?Amazon Web Services (AWS)2018-10-26 11:34:47

Ans. Just like people , AWS resources too have execution roles or permissions. Seems like in such a situation Lambda function may not have sufficient privileges to perform operations on S3. For example - The execution role of Lambda may just have read permissions on S3 and we may be trying to perform PutObject operation.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3  aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda


 Q3. What are the advantages and disadvantages of using Lambda over EC2 ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-24 07:04:29

Ans. Advantages -

Much Cheaper
Continuous scaling
Higher level and Serverless

Disadvantages -

Warm up time
Limited flexibility in terms of technologies
Limited control

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q4. What are the different trigger types in AWS Lambda ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-25 10:35:19

Ans. Api Gateway
Alexa
CloudFront
CloudWatch
Code Commit
Kinesis
S3
SNS

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda trigger


 Q5. Tell me something about Amazon Lambda.Amazon Web Services (AWS)2018-01-11 11:18:18

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     amazon lambda  aws  aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda


 Q6. What is the difference between AWS Gateway API and Lambda ?Amazon Web Services (AWS)2018-01-30 18:04:58

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     AWS Lambda  AWS Gateway API


 Q7. Can you explain the integration between API Gateway and Lambda if we wish to develop services using these tools.Amazon Web Services (AWS)2018-01-30 18:06:37

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws api gateway  aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda


 Q8. Can we build web services using AWS Lambda ?Amazon Web Services (AWS)2018-01-30 18:07:25

Ans. We have to complement it to AWS Gateway API.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     AWS Lambda  AWS Serverless  AWS Gateway


 Q9. What are the benefits of using AWS Lambda over EC2 ?Amazon Web Services (AWS)2018-01-30 18:07:57

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     AWS  AWS Lambda  AWS EC2


 Q10. Can we reserve resources in AWS Lambda just like we do for Ec2 instances ?Amazon Web Services (AWS)2018-01-30 18:08:28

Ans. No

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws  aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q11. How to know IP of the machine where lambda function runs ?Amazon Web Services (AWS)2018-04-12 09:57:17

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     AWS Lambda


 Q12. What should we do If we need to know the IP of the machine where Lambda function runs ?Amazon Web Services (AWS)2018-04-12 09:57:51

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda


 Q13. How to assign a static or IP range to Lambda Function ?Amazon Web Services (AWS)2018-04-12 09:58:10

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     AWS  AWS Lambda


 Q14. What are you using AWS lambda for ?Amazon Web Services (AWS)2018-05-22 06:00:56

Ans. We are using it for computation (EC2) , Storage (S3) and Database (RDS)

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     AWS Lambda     Asked in 1 Companies


 Q15. How can we schedule Lambda function to run daily ?Amazon Web Services (AWS)2018-10-26 11:41:04

Ans. We can schedule that through CloudWatch.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     lambda function  aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda function  aws cloudwatch  amazon cloudwatch


 Q16. How does AWS Lambda handle failure during event processing?Amazon Web Services (AWS)2019-01-08 16:14:00

Ans. In AWS Lambda we can run a function in synchronous or asynchronous mode. In synchronous mode, if AWS Lambda function fails, then it will just give an exception to the calling application. In asynchronous mode, if AWS Lambda function fails then it will retry the same function at least 3 times.If AWS Lambda is running in response to an event in Amazon DynamoDB or Amazon Kinesis, then the event will be retried till the Lambda function succeeds or the data expires. In DynamoDB or Kinesis, AWS maintains data for at least 24 hours.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda


 Q17. What are the factors on which Lambda usage is priced ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-24 07:05:02

Ans. No of requests, Computation duration

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda


 Q18. What is the use case of having Code Commit trigger within AWS Lambda ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-25 10:36:11

Ans. If we would like a program to be executed if someone commits code to the repository.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda trigger


 Q19. Why serverless is called serverless if there are actually servers serving the requests ?Infrastructure2019-01-25 10:37:26

Ans. Because Vendors need not worry about provisioning , managing and maintaining the servers and it's intrinsically taken care of by AWS.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Amazon Web Services (AWS)  aws serverless  aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda


 Q20. How do you manage environment specific configuration for your lambda functions ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-30 14:29:04

Ans. We are using Yaml for initializing configuration and Environment Variables for overriding them.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda


 Q21. Which is a better way to keep environment specific configuration in AWS Lambda - Environment Variables or external service like S3 or RDS ? Amazon Web Services (AWS)2019-01-30 14:29:53

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda


 Q22. How can we take snapshots and track changes to environment variables in Elastic Beanstalk or Lambda ? Amazon Web Services (AWS)2019-01-31 09:55:52

Ans. We can use AWS Config

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws elastic beanstalk  amazon elastic beanstalk  aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda


 Q23. Can we use Param Store with AWS Lambda ?Amazon Web Services (AWS)2019-02-04 14:23:09

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws param store  amazon param store  aws lambda  amazon lambda




Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner



comments powered by Disqus
 

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked:
         

X Close this