Amazon Web Services (AWS) - Interview Questions and Answers for 'Aws route53' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Amazon Web Services (AWS) - Interview Questions and Answers for 'Aws route53' - 8 question(s) found - Order By Newest

 Q1. What are the different Route53 routing policies ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-25 14:30:33

Ans. Simple
Weighted
Latency
Failover
GeoLocation
Multivalue

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws route53


 Q2. Why AWS named the DNS service as Route 53 ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-25 14:31:32

Ans. Route is for routing which is the purpose of DNS and Default port for DNS is 53

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws route53


 Q3. How does Route53 support naked domain names ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-25 14:32:02

Ans. Through Aliasis

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws route53


 Q4. Difference between Route53 aliasis and cname ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-25 14:32:34

Ans. Cname doesn't support naked domain names whereas aliasis does.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws route53     Asked in 3 Companies


 Q5. What are the advantages of using Aliasis over Cname in Route53 ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-25 14:33:20

Ans. 1. Supports naked domain names
2. Any change in ELB IP is automatically updated in Route53

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws route53


 Q6. What is the default limit of domain supported by Route 53 ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-25 14:33:42

Ans. 50

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws route53


 Q7. Which Route53 routing policy is best, keeping in mind the response time ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-25 15:47:19

Ans. Latency

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws route53 policy


 Q8. Does Route53 supports MX records ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-25 15:47:54

Ans. Yes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws route53



Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: