Amazon Web Services (AWS) - Interview Questions and Answers for 'Aws s3' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com
Share

Search Interview Questions


 3167 questions in repository.
 There are more than 200 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Amazon Web Services (AWS) - Interview Questions and Answers for 'Aws s3' - 49 question(s) found - Order By Newest

next 40
 Q1. What would you do if you see an error thrown by a lambda function as "Access Denied" while doing something with S3 ?Amazon Web Services (AWS)2018-10-26 11:34:47

Ans. Just like people , AWS resources too have execution roles or permissions. Seems like in such a situation Lambda function may not have sufficient privileges to perform operations on S3. For example - The execution role of Lambda may just have read permissions on S3 and we may be trying to perform PutObject operation.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3  aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda


 Q2. Within AWS S3, Why new files are available immediately for read operation but not the updates ? Amazon Web Services (AWS)2019-01-14 14:08:59

Ans. Because new files will be fed from where ever they are first available but AWS have no way to identify which is the most updated version among the various regions. The updated version can only be assured once the replication to all availability zones is complete.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q3. What are the different S3 storage Tiers ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-14 14:16:05

Ans. S3 Standard
S3 IA - Infrequently Accessed
S3 One Zone IA - One Zone only , Infrequently Accessed
S3 Glacier - achieved

S3 Standard is most expensive , Glacier is least expensive

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q4. What are the factors on which customers are charged for using S3 ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-14 14:51:36

Ans. Storage Tier ( IA , Standard , Glacier etc )
Storage ( Volume of Data )
No of Requests
Meta Data
Data Transfer Speed acceleration through cache and Edge Location

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q5. What kind of Access Policy should be kept on S3 Buckets and Policy ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-15 11:49:49

Ans. We should only allow access that's needed. So the security Policy should be as restrictive as possible.

Buckets and Files should never be made public unless until they are needed it to be like that.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q6. How can we protect from accidental deletes in S3 ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-15 11:55:33

Ans. Versioning ( will create Delete marker )
MFA Delete ( authentication upon deletion )
Cross Region Replication ( Replicates aren't deleted )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q7. What are the factors on which price classes are based on in case of EC2, S3, CloudFront and EBS ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 13:22:38

Ans. EC2 - Time and Reservation , Instance Type ( Memory , Computation power )
S3 - Accessibility Frequency , Data Transfer , Storage Space
CloudFront - Geography, No of Locations
EBS - IOPS, Access Frequency

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3  aws cloudfront  amazon cloudfront  aws ebs


 Q8. What the difference between S3 and EFS ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-27 12:50:40

Ans. EFS is file storage whereas S3 is object storage.

EFS is filesystem presented over IP network as normal OS drive, while S3 is HTTP accessed store.

EFS is capable of being mounted whereas S3 doesn't.

S3 has capabilities beyond just filesystem, there is whole metadata part where you can store info about your objects in S3.

As S3 is accessed over http , it's capable of hosting a static web site on it's own whereas EFS needs a computing and frontend service to have such capability.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3  aws ehs  aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3 vs aws efs


 Q9. What is Amazon S3 ?Amazon Web Services (AWS)2017-02-16 11:17:48

Ans. Amazon Simple Storage Service or S3 is object storage with a simple web service interface to store and retrieve any amount of data from anywhere on the web.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws  amazon s3  aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3     Onica Group  Ancestry  EminoSoft  Capital One  Samava  HCL Technologies  Infosys  Tinder  Accenture  Accenture India  Datagrokr  BMLL Technologies Ltd



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q10. Can making the S3 bucket public ,makes all objects / files inside as public too ?Amazon Web Services (AWS)2018-10-26 11:35:36

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q11. How can we make an S3 file public through Java program ?Amazon Web Services (AWS)2018-10-26 11:36:59

Ans. We can get the object and then can set CannedAcl property as "PublicRead"

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q12. What is the objective of enabling versioning on a s3 bucket ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-08 15:55:12

Ans. So that it doesn't overwrite the existing file with the same name and maintain versioning of it.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     AWS S3


 Q13. What is the scale of durability in Amazon S3?Amazon Web Services (AWS)2019-01-08 16:11:15

Ans. 99.999999999%

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q14. How will you upload a file greater than 100 megabytes in Amazon S3?Amazon Web Services (AWS)2019-01-08 16:11:34

Ans. AWS now allows file upto 5GB in S3

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q15. Can we do Cross Region replication in Amazon S3 without enabling versioning on a bucket?Amazon Web Services (AWS)2019-01-08 16:12:12

Ans. Yes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q16. What are the different types of actions in Object Lifecycle Management in Amazon S3?Amazon Web Services (AWS)2019-01-08 16:12:26

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q17. Difference between S3 bucket and Folder ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-14 14:03:37

Ans. Bucket is the highest level folder whose name should be unique globally.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3  s3 bucket


 Q18. What is the maximum size of a file in S3 ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-14 14:03:57

Ans. 5 TB

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q19. Can we host a website in S3 ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-15 11:46:58

Ans. Yes a static website can be hosted in S3.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q20. What are the different ways to secure objects in S3 ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-15 11:48:05

Ans. Encryption - In Transit , Client Side , Server Side
Restrictive Access - ACL , Bucket Policy

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q21. What status code is returned upon successful upload in S3 ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-15 11:48:29

Ans. 200

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q22. What is the default visibility of buckets and objects when they are uploaded in S3 ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-15 11:50:23

Ans. private

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q23. Can we make objects public in a bucket which is not public ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-15 11:50:45

Ans. No

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q24. What is the difference between client side and server side encryption wrt to S3 objects ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-15 11:51:52

Ans. Client side encryption is done by the users on their machines whereas server side encryption is done by AWS when objects are uploaded in S3.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q25. If we have enabled versioning for S3 bucket, Do we need to make all new versions public whenever new versions are uploaded ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-15 11:53:02

Ans. Yes, all new versions are private by default even if the original file has been made public.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q26. What is a delete marker wrt to S3 objects ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-15 11:54:21

Ans. If the objects / bucket is versioned in S3, Any delete operation on S3 object doesn't physically deletes the object but rather creates a delete marker version. We need to delete the delete marker to physically delete it.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q27. Can we do Cross Region replication in S3 without versioning ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-15 11:56:09

Ans. No , Both the source and destination should have versioning enabled.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q28. Does deletion of an object gets replicated too if we have cross region replication enabled on a bucket ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-15 11:57:00

Ans. No, delete markers are not replicated.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q29. Can we do replication within the same region i.e into a new bucket within same region ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-15 11:57:50

Ans. No. Replication is only allowed across regions. We can manually copy into other bucket though.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q30. Can we do replication to multiple regions and buckets simultaneously ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-15 11:58:29

Ans. No, its not allowed currently.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q31. How can we archieve S3 objects after certain interval ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-15 11:59:19

Ans. We can use S3 lifecycle management to transition older objects into AWS Glacier.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q32. Can we do Lifecycle management in S3 without versioning enabled ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-15 11:59:50

Ans. Yes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q33. Can we log all S3 accesses ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-15 12:00:09

Ans. Yes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q34. What are the different types of encryption provided by AWS S3 ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-15 12:01:04

Ans. In Transit ( SSL / TSL )
At Rest Server Encryption ( SSE-S3, SSE-KMS, SSE-C )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q35. Which AWS service can help S3 with distribution data ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-15 12:01:47

Ans. AWS CloudFront

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3  aws cloudfront  amazon cloudfront


 Q36. Does S3 prices vary by region ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-15 12:02:07

Ans. Yes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q37. What could be done if we try to upload a file larger than the allowed size in S3 ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-15 14:25:03

Ans. We can use multi part upload API

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q38. What is the use case of aws S3-IA ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 12:21:54

Ans. IA stands for infrequently accessed and hence it's suited for files / objects are expected to be accessed infrequently.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3  aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3-ia


 Q39. What is the use case for Amazon Glacier ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 12:22:54

Ans. Amazon Glacier is used for storing archieved files / objects and hence well suited for files where retrieval time isn't that important.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3  aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3 glacier  aws glacier



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q40. Can we have EBS Volumes in S3 ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 12:52:22

Ans. No , S3 is an object storage and not a Block Storage. But EBS Volume snapshots are internally stored in S3.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3  aws ebs


next 40


Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner



comments powered by Disqus
 

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked:
         

X Close this

X Close this

Help Us Improve.
Please share your
interview experience.

Company Name:   


Questions Asked: