Amazon Web Services (AWS) - Interview Questions and Answers for 'Aws vpc' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Amazon Web Services (AWS) - Interview Questions and Answers for 'Aws vpc' - 10 question(s) found - Order By Newest

 Q1. What is the relationship between VPC and subnet ? Can you tell with an example ?Networking2019-01-27 21:19:19

Ans. A VPC is devided into multiple subnets. Subnet in a particular VPC could be public or private.

For Example - A particular account may have multiple vpc's for each of the business type. For each Business or VPC , One can have different subnets to cater to each department so that access across departments could be restricted. But still there could be identities that have control over different subnets. Moreover we could have multiple subnets for each department so as to have distinguished public and private networks having different types of applications ( public facing or internal consumption )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws vpc  aws subnet  subnet  vpc  Amazon Web Services (AWS)


 Q2. With regards to VPC, what is the default maximum number of virtual private gateways allowed per region?Amazon Web Services (AWS)2019-01-08 15:42:23

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws vpc


 Q3. Describe AWS VPC and subnets.Amazon Web Services (AWS)2019-01-25 18:02:40

 This question was recently asked at 'HCL Technologies,Amazon,Cognizant (CTS)'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws vpc  aws subnets     Asked in 3 Companies


 Q4. Difference between Internet Gateway and Virtual private Gateway ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-29 10:44:34

Ans. Internet gateway is a public gateway i.e allows direct http access whereas Virtual private gateway doesn't allow direct http access ( through VPN )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws vpc


 Q5. Can we have more than 1 internet gateway for a VPC in AWS ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-29 10:45:34

Ans. No

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws vpc


 Q6. Difference between Default VPC and Custom VPC.Amazon Web Services (AWS)2019-01-29 11:33:49

Ans. Default VPC is provided by AWS whereas custom VPC needs to be created.

All subnets in default VPC have internet access whereas it's specified by user in Custom VPC.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws vpc   aws default vs custom vpc


 Q7. What is VPC Pairing ? Can we pair VPC across different account ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-29 11:34:41

Ans. VPC pairing is a mechanism through which two VPC ( in same or different account ) can talk to each other.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws vpc  aws vpc pairing


 Q8. Do we have transitive pairing in case of VPC pairing ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-29 11:35:05

Ans. No

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws vpc pairing


 Q9. Why should we disable source / destination check for NAT Gateway ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-29 11:37:25

Ans. Source / destination check means that the instance should wither be a source or end destination as a security check. The purpose of NAT Instance is to provide a gateway for internet access and hence this needs to be unchecked.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws nat gateway  aws vpc


 Q10. Do we need to disable source / destination check for NAT Gateway ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-29 11:37:57

Ans. It needs to be done for NAT Instances , not NAT gateway.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws nat gateway  aws vpc



Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: