Amazon Web Services (AWS) - Interview Questions and Answers for 'Cloud computing' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Amazon Web Services (AWS) - Interview Questions and Answers for 'Cloud computing' - 55 question(s) found - Order By Newest

next 30
 Q1. What are the factors on which price classes are based on in case of EC2, S3, CloudFront and EBS ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 13:22:38

Ans. EC2 - Time and Reservation , Instance Type ( Memory , Computation power )
S3 - Accessibility Frequency , Data Transfer , Storage Space
CloudFront - Geography, No of Locations
EBS - IOPS, Access Frequency

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3  aws cloudfront  amazon cloudfront  aws ebs


 Q2. What is cloud computing ?Cloud Computing2018-01-11 10:53:46

Ans. Cloud Computing is a way of using IT infrastructure with following traits -

1. On Demand Infrastructure
2. Broad Network Access
3. Resource Pooling
4. Rapid Elasticity
5. Measured Service

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     google cloud platform (GCP)  Amazon Web Services (AWS


 Q3. Why is cloud infrastructure so powerful ?Cloud Computing2019-01-14 10:52:40

Ans. Because it gives the ability to provision infrastructure on Demand with No contracts and strings attached.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Amazon Web Service (AWS)


 Q4. What is the use case for "On Demand" EC2 ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 12:24:45

Ans. If the computation required is Spiky and unpredictable.

If it's first time use.

If the lifespan of the application isn't known.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q5. What is the use case for "Spot" EC2 plan ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 12:26:33

Ans. If the usage is non continuous and have flexible start and End Time. For ex - Analysis , Research , mining etc.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 spot


 Q6. What are the different price options available for EC2 ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 12:28:00

Ans. On Demand
Reserved
Spot
Dedicated Host

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q7. What EC2 configuration would you use if you have to use it for Bitcoin mining ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 12:29:57

Ans. Keeping Low cost for processing , i would choose

Spot Price Plan
F1 or P3 Instance Type
Cold Hdd (SCI ) EBS Volume

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q8. Which AWS services would you use if you have find a cheapest solution for an analytics application ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 12:31:29

Ans. Computation

Spot Price Plan
F1 or P3 Instance Type
Cold Hdd (SCI ) EBS Volume

Storage

S3-IA

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws computation  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q9. What are the drawbacks of using Spot EC2 instances ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 13:06:59

Ans. You cannot reserve the time slot and they can be made to use whenever they are available.

AWS can Terminate the EC2 instance on their own even if it's in use.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 spot


 Q10. Can a EC2 instance have multiple Security Groups ? Can a single security group be assigned to multiple Ec2 instances ? If either of them is true , doesn't it result in conflict ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-17 21:01:56

Ans. We can assign multiple security groups to single instance and we can use single security group with multiple instances.

It never results in conflict as security groups only have allow rules and no deny rules. Multiple security groups for an instance results in union of all rules.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws security group


 Q11. What is the purpose of EC2 Health check ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-18 13:19:25

Ans. We can use this check for variety of things -

1. Monitoring the status / Alarms in case it's down
2. Regulating traffic to healthy instances only through Load Balancer

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q12. What are the advantages and disadvantages of using Lambda over EC2 ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-24 07:04:29

Ans. Advantages -

Much Cheaper
Continuous scaling
Higher level and Serverless

Disadvantages -

Warm up time
Limited flexibility in terms of technologies
Limited control

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q13. What are the different layers of cloud computing ?Infrastructure2017-05-15 20:18:30

Ans. Paas - Platform as a service
Iaas - Infrastructure as a service
Saas - Software as a service

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     cloud computing  Amazon Web Service (AWS)


 Q14. What is Amazon EC2 ?Amazon Web Services (AWS)2017-06-01 17:01:20

Ans. Amazon Elastic Compute Cloud or EC2 provides scalable computing capacity in the AWS cloud. It can be used to create Virtual Environments , storage and configure. EC2 enables to upgrade or downgrade infrastructure according to the rules defined ( with fluctuation in latency, traffic etc )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  Elastic Compute Cloud  Amazon Elastic Compute Cloud     Asked in 2 Companies


 Q15. What are the reasons to choose between reserved and on demand instances ?Server2018-01-11 10:54:30

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  production support


 Q16. What is EC2 and EC2 instance ?Amazon Web Services (AWS)2018-01-11 10:54:51

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     amazon ec2  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q17. What are some of the vendors providing cloud computing infrastructure ?Server2018-01-11 10:55:24

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     cloud computing


 Q18. How cloud computing is different than virtualization ?Server2018-01-11 10:58:55

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     cloud computing  virtualization  production support


 Q19. What are some of the computation services provided by AWS ?Amazon Web Services (AWS)2018-01-11 11:17:58

Ans. EC2, EKS, EKC , Lambda

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q20. Can we reserve resources in AWS Lambda just like we do for Ec2 instances ?Amazon Web Services (AWS)2018-01-30 18:08:28

Ans. No

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws  aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q21. Why AWS is better than Azure ?Cloud Computing2018-07-19 11:54:47

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws  amazon web service  Azure


 Q22. How do you usually choose which type of EC2 Instance you would like to Use ?Amazon Web Services (AWS)2018-08-02 14:46:45

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q23. What is elasticity in relation to Cloud infrastructure ?Cloud Computing2019-01-08 15:43:04

Ans. The power to scale computing resources up and down easily with minimal friction

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Amazon Web Service (AWS)


 Q24. What is the default limit on number of EC2 instances in each region ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-08 15:59:42

Ans. 20

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     EC2  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec


 Q25. What is the use case for "Reserved" EC2 plan ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 12:25:19

Ans. If the usage is continuous , stable and predictable.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 reserved


 Q26. What is the use case for "Dedicated Host" EC2 plan ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 12:27:27

Ans. If there are regulatory requirements, or proprietary license to be used.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 dedicated host


 Q27. Which EC2 instance type should be used if the application is memory intensive ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 12:34:57

Ans. R4

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q28. Which is the cheapest EC2 instance type ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 12:35:24

Ans. T

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 instance type


 Q29. What are the different EC2 instance types ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 12:53:29

Ans. F,I,G,H,T,D,R,M,C,P,X

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 instance type


 Q30. Which is the most common EC2 instance Type ? Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 14:34:25

Ans. T and M

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 instance type


next 30

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: