IBM WCS - Interview Questions and Answers for 'IBM WCS' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



IBM WCS - Interview Questions and Answers for 'IBM WCS' - 44 question(s) found - Order By Newest

next 30
 Q1. What is the difference between Controller and Task Command ?IBM WCS2016-10-12 00:52:48

Ans. Controller Command is the command that gets called upon a request, just like We have actions in struts and controller in Spring. Task is a step in this bigger process. Task command are the commands that perform specific task for a controller command, like service classes in other frameworks. In order to complete the request, a controller command may invoke multiple task commands.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     IBM Websphere Commerce   IBM WCS  WCS commands


 Q2. What is difference between Product and Item ?IBM WCS2016-11-14 16:53:10

Ans. Item is a sale-able merchandise where as Product is a group of sale-able merchandise which share certain attributes. For example - Cell phone is a product whereas Samsung Galaxy S2 - White is an item.

Quantity is always attached to SKU ( Stock keeping unit ) or items. Product quantity has no relevance in terms of identify the current stock or reorder condition.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     IBM Websphere Commerce   IBM Wcs


 Q3. How Promotions are created and stored in WCS ?IBM WCS2016-12-07 12:59:56

Ans. Promotions are created either using Management Center or Accelerator. PX_PROMOTION table is used to store Promotions. Complete Promotion is stored as an XML string within XMLPARAM column. Other tables which are used to store promotion related information are -

CATENTCALCD
CALCODE
CLCDPROMO

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q4. What is purchase condition and reward in promotions ?IBM WCS2016-12-28 22:51:04

Ans. Purchase condition is the condition that must be fulfilled before a promotion is applied and Reward is the benefit that is passed to customer.

For Example - If promotion is "Buy 2 Quantity of X, Get Y Free" , Purchase condition is inclusion of 2 qty of X in Cart. Reward in this case would be 1 qty of Y.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q5. What steps are needed to create a new promotion type ?IBM WCS2017-01-06 17:44:46

Ans. a. Create necessary lzx files( template , object definition and properties ), make config entries and then Build open Laszlo project ( for LOBTools ) so that new promotion type should be displayed in management center.

b. Create a new promotion type xsl ( promotion type template ) and then map it to the promotion type.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q6. How can you check the status of an ORDER ?IBM WCS2017-01-06 17:47:12

Ans. By querying the STATUS from the ORDERS table.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q7. I want to collect email addresses of all Registered Users. Which table should I refer ?IBM WCS2017-01-06 17:47:43

Ans. ADDRESS

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q8. How can i get to know all the active promotions without going to management center ?IBM WCS2017-01-06 17:47:45

Ans. We can query the DB as follows

Select NAME from PX_PROMOTION where STATUS=1;

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q9. How can we remove a JSP page from getting cached ?IBM WCS2017-01-06 17:48:00

Ans. Remove the jsp entry from cachespec.xml.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q10. Where do we store DB configuration and how can we change that ?IBM WCS2017-01-06 17:48:16

Ans. wc-server.xml stores the DB configuration. We can either change it manually or by using setdbtype command.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q11. Which table holds the encrypted login password ?IBM WCS2017-01-06 17:56:49

Ans. USERREG

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q12. How can we enable promotion engine logs ?IBM WCS2017-01-07 11:14:58

Ans. By making Debug=true within WCSPromotionEngineConfig.xml

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q13. What are the steps to create a new business policy ?IBM WCS2017-01-07 11:15:17

Ans. Step 1 - Create a new policy definition by adding record in tables POLICY, POLICYDESC.
Step 3 - Associate commands to the new policy by adding records in POLICYCMD.
Step 2 - Associate the new policy with its terms and conditions by adding a record in relationship table POLICYTC.
Step 4 - Add reference to the policy in the repective contract xml file.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q14. Define Business policy categories provided by WCS ?IBM WCS2017-01-07 11:15:57

Ans. Catalog business policies

Catalog business policies define the scope and characteristics of the catalog of products for sale in a store including prices and the categorization of products in a store's catalog.

Payment business policies

Invoicing, payment, and refund business policies define how a store accepts payments, pays refunds, and the format of a store's invoices.

Returns business policies

Returns business policies define if refunds are accepted, the time period they are accepted for, and any re-stocking fees applied to returns.

Shipping business policies

Shipping business policies define the shipping providers a store can use and the charges associated with each type.

Referral interface business policies

Referral interface business policies define the relationship between a proxy store and a remote store.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q15. Where do we specify the buyer seller relationship ?IBM WCS2017-01-07 11:16:14

Ans. In the contract xml files.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q16. How Access control Policies are implemented in WCS ?IBM WCS2017-01-25 13:16:43

Ans. There are three elements i.e Users ( Who want access ) , Actions ( What kind of Access ) and Resources ( Whose Access ). The relationship between resource and user is store in ACRELATION table and ACRESREL associate a resource and relationship.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     IBM Websphere Commerce


 Q17. What are the tables used for Access control ?IBM WCS2017-01-25 13:17:01

Ans. ACPOLICY , ACPOLDESC , ACACTION , ACRELATION , ACRESREL , ACRESGRP

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     IBM Websphere Commerce


 Q18. Who manages the Access control policies and How ?IBM WCS2017-01-25 13:17:19

Ans. Site Administrator and through Org Admin Console.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     IBM Websphere Commerce


 Q19. What are the design patterns used in WCS ?IBM WCS2017-01-25 13:17:34

Ans. MVC , Display Design and Command.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     IBM Websphere Commerce


 Q20. What is reload interval and where it is defined ?IBM WCS2017-01-25 13:17:51

Ans. reload interval or jsp caching interval is a parameter that indicates how frequently a JSP should be recompiled.

It is defined within

Stores.warWEB-INFibm-web-ext.xmi

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     IBM Websphere Commerce


 Q21. What information is stored in CACHEIVL table and How does this help in caching ? IBM WCS2017-01-25 13:18:05

Ans. This table records the changes to product or category information in the database. This is referred by WCS for invalidating dynacache.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     IBM Websphere Commerce


 Q22. What are the different types of Auctions in WCS ?IBM WCS2017-01-25 13:18:35

Ans. open cry, sealed bid, and dutch

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     IBM Websphere Commerce  Auctions


 Q23. Can we schedule auctions and promotions in WCS ?IBM WCS2017-01-25 13:18:54

Ans. Yes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     IBM Websphere Commerce  promotions  marketing


 Q24. How do we set Auctions in WCS ?IBM WCS2017-01-25 13:19:10

Ans. Through Accelerator.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     IBM Websphere Commerce  Auctions  Marketing


 Q25. What is SKU ?IBM WCS2017-01-25 13:19:24

Ans. SKU is Stock keeping unit. Items are referred to as SKU as they are the narrowest identifier for which business needs to track quantity.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     IBM Websphere Commerce


 Q26. Why can't we add Products while specifying Target Catalog entry in Promotions?IBM WCS2017-01-25 13:19:40

Ans. Product refer to category of Items and hence can't be associated to a particular Stock keeping unit. Items can only be targeted while creating promotions.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     IBM Websphere Commerce  Promotions  Marketing


 Q27. What is B2C and B2B Business model ?IBM WCS2017-01-25 13:19:57

Ans. B2C business deals with selling merchandise directly to consumers whereas B2B business deals with selling / coordination with other businesses ( partners , distributors , affiliates etc ) for selling merchandise.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     IBM Websphere Commerce


 Q28. Explain concept of Hubs and Extended site stores ?IBM WCS2017-01-25 13:20:14

Ans. Hub and Extended sites /stores are used in case of selling through partners and affiliates. Hub is the central site around which extended stores are created by/for the respective partner / affiliate. Store owner performs the extended site administrations whereas overall control over merchandise remains with the site.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     IBM Websphere Commerce


 Q29. What are eSpots and How do we manage them ?IBM WCS2017-01-25 13:20:30

Ans. eSpot is the mechanism in WCS to schedule and display dynamic content. Content management for these slots are done through Accelarator.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     IBM Websphere Commerce  eSpots  Marketing subModule


 Q30. What are different Business Models supported by WCS ?IBM WCS2017-01-25 13:20:46

Ans. B2C , B2B , Supply Chain , Extended Sites.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     IBM Websphere Commerce


next 30

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: