Core Java - Interview Questions and Answers for 'Java 9' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com
Share

Search Interview Questions


 2618 questions in repository.
 There are more than 200 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Core Java - Interview Questions and Answers for 'Java 9' - 23 question(s) found - Order By Newest

 Q1. What are the new classes in JDK 1.9 ( Java 9 ) ?

Ans. http://www.buggybread.com/2015/05/java-9-new-classes-and-interfaces-in.html

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java9  java 9  jdk1.9  jdk 1.9


 Q2. What are the changes in Java 9 ?Core Java2017-05-07 08:37:28

Ans. JVM and JDK are getting smaller.

New command line tool called jshell that will add native support and popularize a Java way to REPL (Read-Eval-Print-Loop)

private methods in interfaces

Introduction of the module system or project Jigsaw

JavaDoc Search

Light version of JSON API

HTTP2 client



 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     Java 9  Java9  changes in Java 9     IBM


 Q3. What is project Jigsaw in Java 9 ?Core Java2017-05-07 09:03:54

Ans. The projects aims to organize the Java source code into independent modules and hence facilitate building them independently.So now we will have multiple core java jars instead of single one. This way of organizing the code would offer following advantages

1. Will make applications lighter as only required modules will be built with the application. Moreover there are some legacy packages currently which anyone hardly use.

2. Reuse same class whole identifiers across different modules.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9  java9  project jigsaw


 Q4. What does the modularity in project jigsaw means ?Core Java2017-05-07 09:06:01

Ans. It means that now individual modules will be built independently instead of complete jdk built in a single jar file. So we will have multiple jars instead of single jar. Moreover this organization would result in lighter applications as they can just built themselves with the required jars and hence ignoring the not required and legacy modules.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9  java9  project jigsaw


 Q5. Why do we have multiple core java jars in java 9 ?Core Java2018-03-25 18:48:56

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9  java modules   java 9 modules


 Q6. What is the concept of modules in Java 9 ?Core Java2018-03-25 18:49:16

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9  java modules   java 9 modules


 Q7. How modules are different than packages in Java 9 ?Core Java2018-03-25 18:49:40

Ans. Modules are independently build units and contains multiple packages.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9  java modules   java 9 modules


 Q8. How Java 9 helps in building light weight applications ?Core Java2018-03-25 18:49:57

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9  java modules   java 9 modules


 Q9. Do we need different class loaders for different modules in Java 9 ?Core Java2018-03-25 18:55:06

Ans. No, We can use the same class loader.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9  java modules   java 9 modules



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q10. What is ModuleDescriptor ?Core Java2018-03-25 18:55:44

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9  java modules   java 9 modules


 Q11. What is ModuleLayer ?Core Java2018-03-25 18:55:56

Ans. A Module layer is created from a graph of modules and is a function that maps modules to their class loaders.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9  java modules   java 9 modules


 Q12. Difference between named and unnamed modules ?Core Java2018-03-26 09:44:21

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9  java modules   java 9 modules


 Q13. What is the use of Requires, Exports, Opens and provides within Module Descriptor ? Core Java2018-03-26 09:46:58

Ans. Requires specifies the dependencies for the module, i.e the modules required for this module to function.

Exports specifies the packages exported by the module.

Opens specifies the packages opened by the module.

Provides specifies the services provided by the module




 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9  java modules   java 9 modules


 Q14. Does Java 9 allows same package within different modules ?Core Java2018-03-26 10:22:06

Ans. Yes it allows if the modules are mapped to different class loaders.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9  java 9 modules


 Q15. What are the qualified and unqualified packages ?Core Java2018-03-26 10:23:20

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9  java 9 modules


 Q16. How does modularity in Java 9 facilitates better encapsulation ?Core Java2018-03-26 10:23:54

Ans. By providing dependencies , services and exports explicitly

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9  java 9 modules


 Q17. How does Java 9 provides backward compatibility with libraries that haven't published themselves as modules ? Core Java2018-03-26 11:06:19

Ans. Though Automatic modules. Any JAR on the module path without module descriptor ends up as automatic module

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9  java 9 modules


 Q18. What is the default setting for Automatic modules regarding exporting packages and reading modules ?Core Java2018-03-26 11:08:59

Ans. As one purpose of automatic module is to provide backward compatibility with the module less dependencies, automatic modules exports all packages and include all other modules.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9  java 9 modules


 Q19. How Java 9 would help resolve NoClassDefFoundError through it's modularity ?Core Java2018-03-26 11:16:32

Ans. Java 9 would provide an error at compile time if there are different modules with the same package mapped to the same class loader and hence would provide a compile time check for this issue.

NoClassDefFoundError exists because of ambiguity at realtime because of multiple versions of same package / class exist. As Java 9 would provide a compile time check for it through clearly defined dependencies and exports and a check on duplicate packages being loaded by single class loader, it will fix the problem.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9  java 9 modules



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q20. What is JShell?Core Java2018-03-26 12:01:55

Ans. JShell is a feature in java 9 using which we can code and test without compiling using javac and see the result of calculations directly.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     jshell  java 9


 Q21. Can we have private methods in interfaces ?Core Java2018-03-28 13:38:30

Ans. Yes, With Java 9

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9


 Q22. What could be the reason for allowing private methods in java 9 ?Core Java2018-03-28 13:39:59

Ans. Java 8 allowed for method implementation using default methods in interfaces. As those default methods could contain complex logic and might need organizing the logic into multiple methods, they have allowed for private methods.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9  default methods


 Q23. Can we have a private default method ?Core Java2018-03-28 13:42:56

Ans. No. The whole idea of default method is to provide a default definition in case the implementing class intend to provide definition for only some of the methods. Making any of the interface method private would restrict it from being implemented by the implementing class. So default method is an option to provide implementation and not restricting a new definition.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9  default methods




Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner



comments powered by Disqus
 

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked:
         

X Close this

X Close this

Help Us Improve.
Please share your
interview experience.

Company Name:   


Questions Asked: