Core Java - Interview Questions and Answers for 'Java 9 module' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com
Share

Search Interview Questions


 2696 questions in repository.
 There are more than 200 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Core Java - Interview Questions and Answers for 'Java 9 module' - 15 question(s) found - Order By Newest

 Q1. Why do we have multiple core java jars in java 9 ?Core Java2018-03-25 18:48:56

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9  java modules   java 9 modules


 Q2. What is the concept of modules in Java 9 ?Core Java2018-03-25 18:49:16

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9  java modules   java 9 modules


 Q3. How modules are different than packages in Java 9 ?Core Java2018-03-25 18:49:40

Ans. Modules are independently build units and contains multiple packages.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9  java modules   java 9 modules


 Q4. How Java 9 helps in building light weight applications ?Core Java2018-03-25 18:49:57

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9  java modules   java 9 modules


 Q5. Do we need different class loaders for different modules in Java 9 ?Core Java2018-03-25 18:55:06

Ans. No, We can use the same class loader.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9  java modules   java 9 modules


 Q6. What is ModuleDescriptor ?Core Java2018-03-25 18:55:44

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9  java modules   java 9 modules


 Q7. What is ModuleLayer ?Core Java2018-03-25 18:55:56

Ans. A Module layer is created from a graph of modules and is a function that maps modules to their class loaders.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9  java modules   java 9 modules


 Q8. Difference between named and unnamed modules ?Core Java2018-03-26 09:44:21

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9  java modules   java 9 modules


 Q9. What is the use of Requires, Exports, Opens and provides within Module Descriptor ? Core Java2018-03-26 09:46:58

Ans. Requires specifies the dependencies for the module, i.e the modules required for this module to function.

Exports specifies the packages exported by the module.

Opens specifies the packages opened by the module.

Provides specifies the services provided by the module




 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9  java modules   java 9 modules



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q10. Does Java 9 allows same package within different modules ?Core Java2018-03-26 10:22:06

Ans. Yes it allows if the modules are mapped to different class loaders.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9  java 9 modules


 Q11. What are the qualified and unqualified packages ?Core Java2018-03-26 10:23:20

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9  java 9 modules


 Q12. How does modularity in Java 9 facilitates better encapsulation ?Core Java2018-03-26 10:23:54

Ans. By providing dependencies , services and exports explicitly

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9  java 9 modules


 Q13. How does Java 9 provides backward compatibility with libraries that haven't published themselves as modules ? Core Java2018-03-26 11:06:19

Ans. Though Automatic modules. Any JAR on the module path without module descriptor ends up as automatic module

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9  java 9 modules


 Q14. What is the default setting for Automatic modules regarding exporting packages and reading modules ?Core Java2018-03-26 11:08:59

Ans. As one purpose of automatic module is to provide backward compatibility with the module less dependencies, automatic modules exports all packages and include all other modules.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9  java 9 modules


 Q15. How Java 9 would help resolve NoClassDefFoundError through it's modularity ?Core Java2018-03-26 11:16:32

Ans. Java 9 would provide an error at compile time if there are different modules with the same package mapped to the same class loader and hence would provide a compile time check for this issue.

NoClassDefFoundError exists because of ambiguity at realtime because of multiple versions of same package / class exist. As Java 9 would provide a compile time check for it through clearly defined dependencies and exports and a check on duplicate packages being loaded by single class loader, it will fix the problem.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 9  java 9 modules




Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner



comments powered by Disqus
 

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked:
         

X Close this

X Close this

Help Us Improve.
Please share your
interview experience.

Company Name:   


Questions Asked: