Json - Interview Questions and Answers for 'L' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com
Share

Search Interview Questions


 3273 questions in repository.
 There are more than 200 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Json - Interview Questions and Answers for 'L' - 80 question(s) found - Order By Newest

 Q1. What are the benefits of JSON over XML ?Json
Anonymous
Ans. Lighter and faster than XML as on-the-wire data format

Object Representation - Information is presented in object notations and hence better understandable.

Easy to parse and conversion to objects for information consumption.

Support multiple data types - JSON supports string, number, array, boolean whereas XML data are all string.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     json   markup language     Asked in 1 Companies      intermediate        frequent

Try 1 Question(s) Test


Very frequently asked in HCL Tech ( Based of 4 inputs )
  Q2. Write a Program to reverse a string iteratively and recursivelyCore Java

Ans. Using String method -

new StringBuffer(str).reverse().toString();

Iterative -

Strategy - Loop through each character of a String from last to first and append the character to StringBuilder / StringBuffer

public static String getReverseString(String str){
StringBuffer strBuffer = new StringBuffer(str.length);
for(int counter=str.length -1 ; counter>=0;counter--){
strBuffer.append(str.charAt(counter));
}
return strBuffer;
}

Recursive -

Strategy - Call the method with substring starting from 2nd character recursively till we have just 1 character.

public static String getReverseString(String str){
if(str.length <= 1){
return str;
}
return (getReverseString(str.subString(1)) + str.charAt(0);
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     string  StringBuffer  recursion  for loop  control statements  loop statement  stringbuffer.append  java.lang.String  java.lang.StringBuffer  String Manipulation     Asked in 8 Companies        frequent


  Q3. What is JSON ?Json
Anonymous
Ans. JSON is "JavaScript Object Notation", primarily used for client-server or server-server communication. Its a much lighter and readable alternative to XML. JSON is language independent and is easily parse-able in all programming languages.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     json   markup language   client server communication     Asked in 26 Companies      basic        frequent

Try 2 Question(s) Test


 Q4. Which function is used to convert a JSON text into an object ?Json
Anonymous
Ans. eval

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     json   markup language


 Q5. Which data types are supported by JSON ?Json
Anonymous
Ans. Number
String
Boolean
Array
Object
null

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     json   markup language   client server communication


 Q6. Write a Program that gets a set of numbers , filters out the non prime numbers , calculate the factorial of each prime number and then finds the average of all factorials using Lambda expressions2017-05-14 14:02:57

Ans. public class BuggyBread1 {
   
   public static void main(String args[]) {
      
      // Declare and Initialize the Collection
      Set<Integer> intSet = new HashSet<Integer>();

      // Add Elements
      intSet.add(1);
      intSet.add(2);
      intSet.add(3);
      intSet.add(4);
      intSet.add(5);

      double averageOfNonPrimeFactorials = intSet.stream().filter(p->checkIfPrime(p)).collect(Collectors.averagingInt(p->calculateFactorial(p)));
      
      System.out.println(averageOfNonPrimeFactorials );
   }
   
   static private boolean checkIfPrime(int num){
      for(int count=2;count < num;count++){
         if(num % count == 0){
            return false;
         }
      }
      return true;
   }
   
   static private int calculateFactorial(int num){
      int factorial = 1;
      for(int count=num;count > 0;count--){
         factorial = factorial * count;
      }
      return factorial;
   }
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java 8  lambda expressions  lambda  filter  Collectors  factorial  prime number


 Q7. Write a Program for Graph Depth First Traversal using Apache Commons MultiMapAlgorithm2017-07-23 10:01:14

Ans. import java.util.ArrayList;
import java.util.Collection;
import java.util.HashSet;
import java.util.Set;

import com.google.common.collect.ArrayListMultimap;
import com.google.common.collect.Multimap;

public class Graph {
   private static Multimap<Integer,Integer> adjacentDirectedNodesMap = ArrayListMultimap.create();
   private static Set<Integer> alreadyVisited = new HashSet();
   
   static{
      adjacentDirectedNodesMap.put(1, 2);
      adjacentDirectedNodesMap.put(1, 3);
      adjacentDirectedNodesMap.put(1, 5);
      adjacentDirectedNodesMap.put(2, 4);
      adjacentDirectedNodesMap.put(4, 5);
   }
   
   public static void main(String[] args){
      ArrayList visited = new ArrayList();
      
      Integer startNode = 1;
      
      displayAdjacentNodes(startNode);
      
   }
   
   private static void displayAdjacentNodes(Integer integer){
      if(alreadyVisited.contains(integer)){
         return;
      }
      alreadyVisited.add(integer);
      System.out.println(integer);
      for(Integer adjacentNodes: adjacentDirectedNodesMap.get(integer)){
         displayAdjacentNodes(adjacentNodes);
      }
   }
   
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     graph traversal  depth first algorithm


 Q8. Write a Program for Graph Breadth First Traversal using Apache Commons MultiMap2017-07-23 10:07:15

Ans. import java.util.ArrayList;
import java.util.Collection;
import java.util.HashSet;
import java.util.Map;
import java.util.Set;

import com.google.common.collect.ArrayListMultimap;
import com.google.common.collect.Multimap;

public class Graph {
   private static Multimap<Integer,Integer> adjacentDirectedNodesMap = ArrayListMultimap.create();
   private static Set<Integer> alreadyVisited = new HashSet();
   
   static{
      adjacentDirectedNodesMap.put(1, 2);
      adjacentDirectedNodesMap.put(1, 3);
      adjacentDirectedNodesMap.put(1, 5);
      adjacentDirectedNodesMap.put(2, 4);
      adjacentDirectedNodesMap.put(4, 5);
   }
   
   public static void main(String[] args){
      ArrayList visited = new ArrayList();
      
      Integer startNode = 1;
      
      displayAdjacentNodes(startNode);
      
   }
   
   private static void displayAdjacentNodes(Integer integer){
      System.out.println(integer);
      for(Map.Entry<Integer, Collection<Integer>> adjacentNodes: adjacentDirectedNodesMap.asMap().entrySet()){
         for(Integer integer1:adjacentNodes.getValue()){
            if(alreadyVisited.contains(integer1)){
               continue;
            }
            alreadyVisited.add(integer1);
            System.out.println(integer1);
         }
      }
   }
   
}

  Sample Code for import java.util.ArrayList; import java.util.Collection; import java.util.HashSet; import java.util.Map; import java.util.Set; import com.google.common.collect.ArrayListMultimap; import com.google.common.collect.Multimap;

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     graph traversal  breadth first traversal


 Q9. Write a program to show thread usage in Java by implementing runnable interface2017-08-03 12:16:07

Ans. public class MyClass {
   static class MyThreadClass implements Runnable{

      public void start() {
         Thread t = new Thread(this,"threadName");
         t.start();
      }
      
      @Override
      public void run() {
         System.out.println("Hello");
         try {
            Thread.sleep(1000);
            System.out.println("Hello Again");
         } catch (InterruptedException e) {
            e.printStackTrace();
         }
         
      }
      
   }
   
   public static void main(String[] args){
      MyThreadClass myThreadClass = new MyThreadClass();
      myThreadClass.start();
      
      MyThreadClass myThreadClass2 = new MyThreadClass();
      myThreadClass2.start();
   }
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Threads  runnable interface


 Q10. Which markup languages can be used in restful web services ? Rest
Admin
info@buggybread.com
Ans. XML and JSON ( Javascript Object Notation ).

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   web services   rest   java   j2ee   xml   json   architecture      basic        frequent


 Q11. Can you explain JSON specification ?JSON2018-05-03 08:25:12

 This question was recently asked at 'One Click Retail'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q12. Can comments be added in JSON ?JSON2018-12-14 09:49:49

Ans. No, It should all be data.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Markup languages


Asked in General Electric online assignment.
 Q13. Write a Program for coin changer application. The program should set the cash box with available currency and then should render the exact change. If enough cash is not available , it should present the appropriate message.Core Java

Ans. import java.util.Map;
import java.util.Map.Entry;
import java.util.TreeMap;


public class CoinChanger {

enum Currency {
DOLLAR(1),QUARTER(.25),DIME(.10),NICKEL(.05),PENNY(.01);

private double currencyValue;

Currency(double value){
currencyValue = value;
}

double getCurrencyValue(){
return this.currencyValue;
}
}

private static Map<Currency, Integer> cashBox;
private static Map<Currency, Integer> change;

static {
cashBox = new TreeMap<Currency, Integer>();
change = new TreeMap<Currency, Integer>();
initializeCashBox();
}



public static void main(String[] args) {
double amountToReturn = 18.79f; // Set the amount to be changed here

for(Entry<Currency, Integer> entry:cashBox.entrySet()){
Currency currency = (Currency)entry.getKey();
int coinCount = (int)(amountToReturn/(entry.getKey().getCurrencyValue()));
int availableCurrency = (int)(entry.getValue());

if(coinCount > availableCurrency){
coinCount = availableCurrency;
}

change.put(currency, coinCount);
if(coinCount > 0){
amountToReturn = amountToReturn - (coinCount * entry.getKey().getCurrencyValue());
}
}

System.out.println(change);

if(amountToReturn > .1){
System.out.println("Not enough cash");
}
}

private static void initializeCashBox(){
//set the cash box
cashBox.put(Currency.DOLLAR, 50);
cashBox.put(Currency.QUARTER, 0);
cashBox.put(Currency.DIME, 50);
cashBox.put(Currency.NICKEL, 50);
cashBox.put(Currency.PENNY, 50);

}
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     coin changer application  coin changer app     Asked in 1 Companies


 Q14. Write a program / method that takes an array of integer and return the difference between the smallest and largest element ?2016-06-30 20:17:28

Ans.
static int diff(int[] x){
   int smallest = x[0];
   int largest = x[0];
   for(int element: x){
      if(element < smallest){
         smallest = element;
      } else if(element > largest){
         largest = element;
      } else {
         continue;
      }
   }
   return largest-smallest;
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     difference between the smallest and largest element   array


 Q15. Write a program that reads file using FileReader and BufferedReaderCore Java2016-08-18 10:18:03

Ans. File file = new File("/home/sample.txt");
FileReader fileReader = new FileReader(file);
BufferedReader bufferedReader = new BufferedReader(fileReader);
while ((line = bufferedReader.readLine()) != null) {
System.out.println(line);
}

  Sample Code for import java.io.BufferedReader; import java.io.File; import java.io.FileReader;

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     File handling  FileReader  BufferedReader


 Q16. Write a Program to swap 2 variables ( using 3rd variable )Core Java2017-07-25 19:41:20

Ans. int x = 1;
int y = 2;
int z = x;
x = y;
y = z;

System.out.println("x="+x);
System.out.println("y="+y);

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     swap 2 variables  code  coding     Asked in 1 Companies      basic


 Q17. Write a Program to swap two variables ( without using 3rd variable )2017-07-25 19:42:32

Ans.
int x = 1;
int y = 2;

x = x+y;
y = x-y;
x = x-y;

System.out.println("x="+x);
System.out.println("y="+y);

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     swap 2 variables


 Q18. Write a Program for selection sort.2017-07-27 11:59:53

Ans. public class SelectionSort {
   public static void main(String[] args){
      int a[] = {1,3,4,5,7,8,2,6};
      
      for(int i=0;i<a.length;i++){
         for(int j=0;j<i;j++){
            if(a[j] > a[j]){
               int temporary = a[j];
               a[j] = a[i];
               a[i] = temporary;
            }
         }
      }
      
      for(int i=0;i<a.length;i++){
         System.out.println(a[i]);
      }
   }
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     sorting algorithm  selection sort


 Q19. Write a program for bubble sort.2017-07-27 12:00:59

Ans. public class BubbleSort {
   public static void main(String[] args){
      int a[] = {1,3,4,5,7,8,2,6};
      
      for(int i=0;i<a.length-1;i++){
         for(int j=i;j<a.length;j++){
            if(a[j] < a[j]){
               int temporary = a[j];
               a[j] = a[i];
               a[i] = temporary;
            }
         }
      }
      
      for(int i=0;i<a.length;i++){
         System.out.println(a[i]);
      }
   }
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     sorting algorithm  Bubble sort


 Q20. Write a Program to replace characters in a String ( without using String replace method )2017-07-30 15:53:58

Ans. public class ReplaceCharacters{
   public static void main(String[] args){
      String str = "Hello BuggyBread";
      
      char[] charArray = str.toCharArray();
      int countCharacter = str.length();
      for(int count=0;count<countCharacter;count++){
         if(charArray[count] == 'g'){
            charArray[count] = 'd';
         }
      }
      String replacedString = new String(charArray).toString();
      
      System.out.println(replacedString);
   }
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     string  replace characters in a string


 Q21. Write a Program to show Java thread usage by extending Thread class2017-08-03 12:13:20

Ans. public class MyClass {
   static class MyThreadClass extends Thread{

      @Override
      public void run() {
         System.out.println("Hello");
         try {
            Thread.sleep(1000);
            System.out.println("Hello Again");
         } catch (InterruptedException e) {
            e.printStackTrace();
         }
         
      }
      
   }
   
   public static void main(String[] args){
      MyThreadClass myThreadClass = new MyThreadClass();
      myThreadClass.start();
      
      MyThreadClass myThreadClass2 = new MyThreadClass();
      myThreadClass2.start();
   }
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Threads  Thread class


 Q22. Write a Program to read a file and then count number of words2017-08-24 14:28:29

Ans. public class CountwordsinFile {
public static void main(String[] args) throws IOException{
String line = null;

File file = new File("C:Hello.txt");
FileReader fileReader = new FileReader(file);

BufferedReader bufferedReader = new BufferedReader(fileReader);

int countWords = 0;

do {

line = bufferedReader.readLine();
countWords += line.split(" ").length;

} while(line != null);
}
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     file handling  count number of words  code  coding  file handling


 Q23. Write a Program to right shift single character in a string2017-08-24 20:12:56

Ans. public class RightShiftCharacter {
   public static void main(String args[]) {
      String str = "Hello";
      
      char[] charArray = str.toCharArray();
      
      for(int count=charArray.length-1;count>0;count--){
         charArray[count] = charArray[count-1];
      }
      
      String newString = new StringBuilder().append(charArray).toString();
      
      System.out.println(newString);      
   }
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     string manipulation.right shift character


 Q24. What will be the output of following ?

String str1 = new String("String1");
String str2 = new String("String1");
System.out.print(str1 == str2);
System.out.print(str1.equals(str2));
str1 = str2;
System.out.print(str1 == str2);
Core Java
a. falsetruetrue
b. truetruetrue
c. truetruefalse
d. falsetruefalse

Ans.a. falsetruetrue

 Q25. What will be the output of following code ?

String str1 = "String1";
String str2 = "String1";
System.out.print(str1 == str2);
System.out.print(str1.equals(str2));
str1 = str2;
System.out.print(str1 == str2);
Core Java
a. falsetruetrue
b. falsefalsetrue
c. truetruetrue
d. falsefalsefalse

Ans.c. truetruetrue

 Q26. Which method needs to be implemented if a class is implementing comparable interface ?Core Java
a. comp
b. compare
c. compareTo
d. compareEquals

Ans.c. compareTo

 Q27. Which of the following is false ?Core Java
a. A Class cannot override both hashcode and equals method.
b. A class can override both hashcode and equals method.
c. A Class must override hashCode method if its overridding equal method.
d. A Class can override hashCode even if its not overridding equals method.

Ans.a. A Class cannot override both hashcode and equals method.

 Q28. Collections is a / an ..Core Java
a. interface
b. abstract class
c. final class
d. util class

Ans.d. util class

 Q29. What will be the output of executing following class ?

public class BuggyBread {

static {
System.out.println("Static Block");
}

{
System.out.println("Initialization Block");
}

BuggyBread(){
System.out.println("Constructor");
}

public static void main(String[] args){
System.out.println("Main Method");
}
}
Core Java
a. Static Block
Main Method
b. Static Block
Instance Initialization Block
Main Method
c. Static Block
Constructor
Main Method
d. Static Block
Instance Initialization Block
Constructor
Main Method

Ans.a. Static Block
Main Method

 Q30. What will be the output upon executing following class ?

public class BuggyBread {

static {
System.out.println("Static Block");
}

{
System.out.println("Instance Initialization Block");
}

BuggyBread(){
System.out.println("Constructor");
}

public static void main(String[] args){
System.out.println("Main Method");
new BuggyBread();
}
}
Core Java
a. Instance Initialization Block
Constructor
Static Block
Main Method
b. Static Block
Instance Initialization Block
Constructor
Main Method
c. Main Method
Static Block
Instance Initialization Block
Constructor
d. Static Block
Main Method
Instance Initialization Block
Constructor

Ans.d. Static Block
Main Method
Instance Initialization Block
Constructor

 Q31. With the following code, Which is a valid way to initialize ?
public class BuggyBread {

   private String element1;

   private String element2;

   private BuggyBread(String element1, String element2){
      this.element1 = element1;
      this.element2 = element2;
   }

   public static class Builder {
   
      private String element1;

      private String element2;

      Builder(BuggyBread buggybread){
         element1 = buggybread.element1;
         element2 = buggybread.element2;
      }

      Builder withElement1(String element1){
         this.element1 = element1;
         return this;
      }

      Builder withElement2(String element2){
         this.element2 = element2;
         return this;
      }

      BuggyBread build(){
         BuggyBread buggybread = new BuggyBread(element1,element2);
         return buggybread;
      }
   }
}
Core Java
a. BuggyBread buggybread = new BuggyBread();
b. BuggyBread buggybread = new BuggyBread("element1","element2");
c. BuggyBread.Builder builder = new BuggyBread.Builder();
d. BuggyBread.Builder builder = new BuggyBread.Builder("element1","element2");

Ans.d. BuggyBread.Builder builder = new BuggyBread.Builder("element1","element2");

 Q32. What will be the output of following code ?

public class BuggyBread {
   
   private int x;
   private int y;
   
   BuggyBread(int x,int y){};
   
   public static void main(String[] args){
      BuggyBread buggybread = new BuggyBread();
      System.out.println(buggybread.x);
   }
}
Core Java
a. 0
b. null
c. compilation error due to uninitialized element
d. compilation error due to constructor

Ans.d. compilation error due to constructor

 Q33. What will be the output of following ?

public class BuggyBread {

   private int x;
   private Integer y;

   BuggyBread(int x,int y){};

   public static void main(String[] args){
      BuggyBread buggybread = new BuggyBread(1,2);
      System.out.println(buggybread.x);
      System.out.println(buggybread.y);
   }
}
Core Java
a. 0 0
b. 0 null
c. null 0
d. null null

Ans.b. 0 null

 Q34. What will be the output of exceuting main method ?

public static void main(String[] args){
      List list = new ArrayList();
      list.add(1);
      list.add(2);
      list.add(3);
      System.out.println(list);
   }
Core Java
a. 1,2,3
b. Order cannot be determined
c. compilation error
d. 3,2,1

Ans.a. 1,2,3

 Q35. What will be the output upon executing main method ?

public static void main(String[] args){
      Set set = new HashSet();
      set.add(1);
      set.add(2);
      set.add(3);
      System.out.println(set);
   }
Core Java
a. 1,2,3
b. Order cannot be determined
c. Compilation error
d. 3,2,1

Ans.b. Order cannot be determined

 Q36. Which of the following is true for == operator ?Core Java
a. For primitives, == checks if the variables on left and right have same data type
b. For primitives, == checks if the variables on left and right have same value
c. For Objects, == checks if the references on left and right have same data type
d. For Objects, == checks if the references on left and right have same value

Ans.b. For primitives, == checks if the variables on left and right have same value

 Q37. Which of the following is equivalent to following logic ?

Not X && Not Y
Core Java
a. x || Y
b. Not(X || Y)
c. Not(X && Y)
d. Not X && Y

Ans.b. Not(X || Y)

 Q38. Optional has been introduced in Java 8 to get away with which of following exception ?Core Java
a. ArithmeticException
b. ParseException
c. NullPointerException
d. FileNotFoundException

Ans.c. NullPointerException

 Q39. Which of the following is not true for abstract classes ?Core Java
a. Abstract Class is only meant to be sub classed and not supposed to be instantiated.
b. Abstract class handlers can be used to handle derived class objects.
c. We can't have an abstract class without abstract methods.
d. Abstract class has member elements.

Ans.c. We can't have an abstract class without abstract methods.

 Q40. Which of the following class creates immutable objects ?Core Java
a. String
b. StringBuffer
c. StringBuilder
d. None of these create immutable objects.

Ans.a. String



Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner



comments powered by Disqus
 

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked:
         

X Close this