Spring - Interview Questions and Answers for 'L' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com
Share

Search Interview Questions


 2795 questions in repository.
 There are more than 200 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Spring - Interview Questions and Answers for 'L' - 108 question(s) found - Order By Newest

next 40
Recently asked in Accenture and Fidelity.
  Q1. Explain Flow of Spring MVC ?Spring
Admin
info@buggybread.com
Ans. The DispatcherServlet configured in web.xml file receives the request.

The DispatcherServlet finds the appropriate Controller with the help of HandlerMapping and then invokes associated Controller.

Then the Controller executes the logic business logic and then returns ModeAndView object to the DispatcherServlet.

The DispatcherServlet determines the view from the ModelAndView object.

Then the DispatcherServlet passes the model object to the View.

The View is rendered and the Dispatcher Servlet sends the output to the Servlet container.

Finally Servlet Container sends the result back to the user.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     j2ee   spring   mvc   frameworks   web applications   architecture     Accenture  fidelity  IBM India  Softtek  Tata Consultancy (TCS)  HCL Technologies  Pragiti Internet Technologies      Basic        frequent


Very frequently asked in HCL Tech ( Based of 4 inputs )
  Q2. Write a Program to reverse a string iteratively and recursivelyCore Java

Ans. Using String method -

new StringBuffer(str).reverse().toString();

Iterative -

Strategy - Loop through each character of a String from last to first and append the character to StringBuilder / StringBuffer

public static String getReverseString(String str){
StringBuffer strBuffer = new StringBuffer(str.length);
for(int counter=str.length -1 ; counter>=0;counter--){
strBuffer.append(str.charAt(counter));
}
return strBuffer;
}

Recursive -

Strategy - Call the method with substring starting from 2nd character recursively till we have just 1 character.

public static String getReverseString(String str){
if(str.length <= 1){
return str;
}
return (getReverseString(str.subString(1)) + str.charAt(0);
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     string  StringBuffer  recursion  for loop  stringbuffer.append  java.lang.String  java.lang.StringBuffer  String Manipulation     HCL Technologies  Ocado  BlackRock  Oracle  FINRA  Arezzo Sky  Zalando  Boeing        frequent


 Q3. What are the benefits of using Spring Framework ?Spring
Admin
info@buggybread.com
Ans. Spring enables developers to develop enterprise-class applications using POJOs. The benefit of using only POJOs is that you do not need an EJB container product.

Spring is organized in a modular fashion. Even though the number of packages and classes are substantial, you have to worry only about ones you need and ignore the rest.

Spring does not reinvent the wheel instead, it truly makes use of some of the existing technologies like several ORM frameworks, logging frameworks, JEE, Quartz and JDK timers, other view technologies.

Testing an application written with Spring is simple because environment-dependent code is moved into this framework. Furthermore, by using JavaBean-style POJOs, it becomes easier to use dependency injection for injecting test data.

Spring is web framework is a well-designed web MVC framework, which provides a great alternative to web frameworks such as Struts or other over engineered or less popular web frameworks.

Spring provides a convenient API to translate technology-specific exceptions (thrown by JDBC, Hibernate, or JDO, for example) into consistent, unchecked exceptions.

Lightweight IoC containers tend to be lightweight, especially when compared to EJB containers, for example. This is beneficial for developing and deploying applications on computers with limited memory and CPU resources.

Spring provides a consistent transaction management interface that can scale down to a local transaction

  Sample Code for spring

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   spring framework   mvc   spring container   architecture   technical architect   java architect   technical lead  ioc     MasterCard  Jean Martin      basic        frequent


Very frequently asked.Usually among first few questions.
  Q4. What is MVC ? Design
Anonymous
Ans. MVC is a Design Pattern that facilititates loose coupling by segregating responsibilities in a Web application

1. Controller receives the requests and handles overall control of the request
2. Model holds majority of the Business logic, and
3. View comprise of the view objects and GUI component

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     j2ee   mvc   mvc design pattern   design pattern   struts   spring   web application   web frameworks   ebay     HCL Technologies  Tata Consultancy (TCS)  Wipro  United Health Group (UHG)  Accenture  Fidelity  Fidelity Investments   Tieto  Walt Disney  Sharon Software Systems  Tech Mahindra  Amdocs  Deegit  Lexis Nexis  Elsevier  Symantec  Infosys  Priceline  Ancestry  Cumulus Systems  Capgemini  Symantec  Motorola Solutions  Priceline  Overstock  Ancestry  Vitech Systems Group  Wells Fargo  PayloCity  ITHAKA  MIT  Chewy  Deutsche Bank  Bureau Veritas  HARMAN  Marlabs  Mindtree  Jefferies  Solstice  Cogent Infotech  Cybage Software  Uneecops Technologies  Sky Betting & Gaming  Conduent  Aricent  DataMetica  Winsoft Technologies  Altimetrik.Harbinger Group  Bombayworks Software Solutions  LiveVox  Quickwork Technologies  Codoc Technologies  Provizor It Services   Fulcrum Worldwide  Thermo Fisher Scientific  CME Group  New Era India Consultancy  Live Connections  Simeio      basic        frequent

Try 1 Question(s) Test


 Q5. How can we manage Error Messages in the web application ?Solution
Anonymous
Ans. Within message.properties file.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     j2ee   web application   struts   spring     Trimax IT Infrastructure


 Q6. What bean scopes does Spring support? Explain them.Spring
Admin
info@buggybread.com
Ans. The Spring Framework supports following five scopes -

Singleton
prototype
request
session
global-session

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     j2ee   spring   mvc   frameworks   web applications   beans   beans scope   at&t  fidelity


 Q7. Write a Program that gets a set of numbers , filters out the non prime numbers , calculate the factorial of each prime number and then finds the average of all factorials using Lambda expressions2017-05-14 14:02:57

Ans. public class BuggyBread1 {
   
   public static void main(String args[]) {
      
      // Declare and Initialize the Collection
      Set<Integer> intSet = new HashSet<Integer>();

      // Add Elements
      intSet.add(1);
      intSet.add(2);
      intSet.add(3);
      intSet.add(4);
      intSet.add(5);

      double averageOfNonPrimeFactorials = intSet.stream().filter(p->checkIfPrime(p)).collect(Collectors.averagingInt(p->calculateFactorial(p)));
      
      System.out.println(averageOfNonPrimeFactorials );
   }
   
   static private boolean checkIfPrime(int num){
      for(int count=2;count < num;count++){
         if(num % count == 0){
            return false;
         }
      }
      return true;
   }
   
   static private int calculateFactorial(int num){
      int factorial = 1;
      for(int count=num;count > 0;count--){
         factorial = factorial * count;
      }
      return factorial;
   }
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java 8  lambda expressions  lambda  filter  Collectors  factorial  prime number


 Q8. Write a Program for Graph Depth First Traversal using Apache Commons MultiMapAlgorithm2017-07-23 10:01:14

Ans. import java.util.ArrayList;
import java.util.Collection;
import java.util.HashSet;
import java.util.Set;

import com.google.common.collect.ArrayListMultimap;
import com.google.common.collect.Multimap;

public class Graph {
   private static Multimap<Integer,Integer> adjacentDirectedNodesMap = ArrayListMultimap.create();
   private static Set<Integer> alreadyVisited = new HashSet();
   
   static{
      adjacentDirectedNodesMap.put(1, 2);
      adjacentDirectedNodesMap.put(1, 3);
      adjacentDirectedNodesMap.put(1, 5);
      adjacentDirectedNodesMap.put(2, 4);
      adjacentDirectedNodesMap.put(4, 5);
   }
   
   public static void main(String[] args){
      ArrayList visited = new ArrayList();
      
      Integer startNode = 1;
      
      displayAdjacentNodes(startNode);
      
   }
   
   private static void displayAdjacentNodes(Integer integer){
      if(alreadyVisited.contains(integer)){
         return;
      }
      alreadyVisited.add(integer);
      System.out.println(integer);
      for(Integer adjacentNodes: adjacentDirectedNodesMap.get(integer)){
         displayAdjacentNodes(adjacentNodes);
      }
   }
   
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     graph traversal  depth first algorithm


 Q9. Write a Program for Graph Breadth First Traversal using Apache Commons MultiMap2017-07-23 10:07:15

Ans. import java.util.ArrayList;
import java.util.Collection;
import java.util.HashSet;
import java.util.Map;
import java.util.Set;

import com.google.common.collect.ArrayListMultimap;
import com.google.common.collect.Multimap;

public class Graph {
   private static Multimap<Integer,Integer> adjacentDirectedNodesMap = ArrayListMultimap.create();
   private static Set<Integer> alreadyVisited = new HashSet();
   
   static{
      adjacentDirectedNodesMap.put(1, 2);
      adjacentDirectedNodesMap.put(1, 3);
      adjacentDirectedNodesMap.put(1, 5);
      adjacentDirectedNodesMap.put(2, 4);
      adjacentDirectedNodesMap.put(4, 5);
   }
   
   public static void main(String[] args){
      ArrayList visited = new ArrayList();
      
      Integer startNode = 1;
      
      displayAdjacentNodes(startNode);
      
   }
   
   private static void displayAdjacentNodes(Integer integer){
      System.out.println(integer);
      for(Map.Entry<Integer, Collection<Integer>> adjacentNodes: adjacentDirectedNodesMap.asMap().entrySet()){
         for(Integer integer1:adjacentNodes.getValue()){
            if(alreadyVisited.contains(integer1)){
               continue;
            }
            alreadyVisited.add(integer1);
            System.out.println(integer1);
         }
      }
   }
   
}

  Sample Code for import java.util.ArrayList; import java.util.Collection; import java.util.HashSet; import java.util.Map; import java.util.Set; import com.google.common.collect.ArrayListMultimap; import com.google.common.collect.Multimap;

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     graph traversal  breadth first traversal



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q10. Write a program to show thread usage in Java by implementing runnable interface2017-08-03 12:16:07

Ans. public class MyClass {
   static class MyThreadClass implements Runnable{

      public void start() {
         Thread t = new Thread(this,"threadName");
         t.start();
      }
      
      @Override
      public void run() {
         System.out.println("Hello");
         try {
            Thread.sleep(1000);
            System.out.println("Hello Again");
         } catch (InterruptedException e) {
            e.printStackTrace();
         }
         
      }
      
   }
   
   public static void main(String[] args){
      MyThreadClass myThreadClass = new MyThreadClass();
      myThreadClass.start();
      
      MyThreadClass myThreadClass2 = new MyThreadClass();
      myThreadClass2.start();
   }
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     Threads  runnable interface


 Q11. What are different modules of spring ?
Spring
Admin
info@buggybread.com
Ans. There are seven core modules in spring

Spring MVC
The Core container
O/R mapping
DAO
Application context
Aspect Oriented Programming or AOP
Web module

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     j2ee   spring   mvc   frameworks   web applications


 Q12. What is Spring configuration file?Spring
Anonymous
Ans. Spring configuration file is an XML file. This file contains the classes information and describes how these classes are configured and introduced to each other.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     j2ee   spring   mvc   frameworks   web applications   spring configuration file     Bosch


 Q13. Q: What is default scope of bean in Spring framework?
Spring
Admin
info@buggybread.com
Ans. The default scope of bean is Sing leton for Spring framework.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     j2ee   spring   mvc   frameworks   web applications   bean


Very Frequently asked Spring question.
  Q14. What is bean auto wiring?Spring
Admin
info@buggybread.com
Ans. The Spring container is able to autowire relationships between collaborating beans. This means that it is possible to automatically let Spring resolve collaborators (other beans) for your bean by inspecting the contents of the BeanFactory without using and elements.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     j2ee   spring   mvc   frameworks   web applications   autowiring   beans   at&t   ge     Infosys  HCL Technologies  Tata Consultancy  Wipro  PwC  Tech Mahindra  AT&T  General Electric  Sophos        frequent


Frequently asked in Phone Interviews.
 Q15. What the Bean scopes provided by Spring ?Spring
Admin
info@buggybread.com
Ans. Singleton , Prototype , Request , Session , global-session

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     spring framework   bean scope   general electric   ge


Frequently asked in Phone Interviews.
 Q16. What are the various Auto Wiring types in Spring ?
Admin
info@buggybread.com
Ans. By Name , By Type and Constructor.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   spring   spring container   dependency injection   auto wiring   auto wiring types   general electric   ge


 Q17. When should we use prototype scope and singleton scope for beans ?Spring
admin
info@buggybread.com
Ans. We should use singleton scope for beans when they are stateless and prototype when they are stateful.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     spring   bean scope   general electric   ge  singleton


 Q18. Which web application framework you like and Why ?Framework
Admin
info@buggybread.com
Ans. I like Spring as it comes with inbuilt Dependency Injection framework. It has great online community and support and is proven to work well with ORMs like Hibernate. If we are not working with ORM and DI, Struts 2 is also good.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     spring   struts   project lead   technical lead   techical architect


 Q19. Should we have instance variables in the Spring Bean which has been scoped as Singleton ?Spring
Admin
info@buggybread.com
Ans. No, if required we should only have final variables.Bean scoped singleton means that only one instance of the bean will be created and will be shared among different requests and hence instance variables will get shared too.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   singleton   spring framework   spring beans



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q20. Which of the following Interface needs to be implemented by any object that wishes to be notified of the ApplicationContext that it runs in ?

a. ApplicationContextAware
b. ApplicationContextUtils
c. ApplicationContext
d. Aware
Spring
Anonymous
Ans. ApplicationContextAware

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     spring   applicationcontext   application context   applicationcontextaware


 Q21. What is Spring Boot ?Spring Boot2016-12-19 06:23:21

Ans. Spring Boot is Springs convention-over-configuration solution for creating stand-alone, production-grade Spring-based Applications.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     Spring Boot     JP Morgan Chase (JPMC)  Silver Search  Magna Infotech  General Dynamics  MphasiS  Narvar   Cognizant (CTS)


 Q22. What is Spring Security ?Spring2017-01-10 09:13:58

Ans. Spring Security is a powerful and highly customizable authentication and access control framework. It is the de facto standard for securing Spring-based applications.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          Fidelity Investments  Anonymous Content  Istream Solutions


 Q23. Is there any relationship between Web.xml and Spring.xml ?Spring2017-01-11 09:13:48

Ans. No, there is no relationship between web.xml and spring.xml but you have to configure spring.xml in web.xml in order initialize beans when application starts up

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     spring  web.xml  spring.xml  deployment descriptor     Fidelity National Information Services (FIS)


 Q24. What are the advantages of Spring interceptor over Servlet Filters ?Spring2017-01-30 10:30:32

Ans. Spring Interceptor are Spring beans and hence they can inject other beans and can be used with other Spring frameworks concepts like AOP.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     interceptors  servlet filters  spring interceptors vs servlet filters


Frequently asked Spring interview question.
 Q25. What are the components of Spring framework ?Spring2017-02-06 11:57:01

Ans. Core: [Core, Bean, Context, Expression Language]

Web: [Web, Portlet, Servlet, etc]

Data Access [JMS, JDBC, etc]

AOP, Aspect

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     spring  spring framework components     Deloitte  NZone  L&T Infotech  Ocean Consulting


 Q26. Difference between MultipartResolver setMaxUploadSize and setMaxUploadSizePerFile ?Spring2017-03-09 14:34:30

Ans. setMaxUploadSize is used to set the maximum size of uploads that can be made in a request whereas setMaxUploadSizePerFile sets the maximum size per uploaded file.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     MultipartResolver


 Q27. What are the different ways in which dependency injection can be done using Spring Framework ?Spring2017-06-23 11:48:58

Ans. Using Constructor and Setters.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     spring  dependency injection   inversion of control


 Q28. Difference between constructor and setter injection ?Spring2017-06-23 11:49:27

 This question was recently asked at 'Sofi,HCL Technologies,Tata Consulancy (TCS)'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     spring  dependency injection   inversion of control     Sofi  HCL Technologies  Tata Consulancy (TCS)


 Q29. Difference between ApplicationContext and BeanFactory ?Spring2017-06-23 11:50:50

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     ApplicationContext  BeanFactory   ApplicationContext vs BeanFactory        frequent



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q30. What is the difference between Singleton and Prototype Bean scope in Spring ?Spring2017-08-20 06:35:16

Ans. Prototype scope - A new object is created each time it is injected/looked up. It will use new SomeClass() each time.

Singleton scope - It is the default scope. The same object is returned each time it is injected/looked up. Here it will instantiate one instance of SomeClass and then return it each time.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     Spring beans  singleton bean scope  prototype bean scope     Infosys Technologies


 Q31. how do you share data between JSP and spring controller using Angular JS ?AngularJS2017-09-07 07:02:47

Ans. For JPS we can use modelAttribute and ModelAndView object to share data between JPS and Controller. In case of Angular JS, the angular js always get data in form of JSON and it can be accessed by REST WS. So the angular js share data with controller in the form of JSON.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     angularjs  jsp  spring controller     Axis Bank


 Q32. Should we have instance variables in the Spring Bean which has been scoped as Singleton ?Spring2018-04-03 09:26:22

 This question was recently asked at 'Infosys'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     singleton     Infosys


 Q33. Can we capture the Request body within the interceptor or Filter and perform operations on it ?Spring2018-04-27 12:11:58

Ans. Yes, But with interceptor it will remove the body from the request and then we will have to explicitly add the attributes to the session to forward it to the handler.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     interceptor  filter


 Q34. What is ViewResolver in Spring MVC ?Spring2018-05-14 07:08:55

Ans. View resolver is used to get view name from Controller and resolve the next view page

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          1to1help.net


 Q35. What is setter injection ?Spring2018-06-16 08:00:08

Ans. Setter Injection in Spring is a type of dependency injection in which the framework injects the dependent objects into the client using a setter method.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     setter injection   dependency injection     HCL Technologies


 Q36. Difference between Component-Scan and @Component annotation ? Spring2018-07-04 16:24:28

Ans. @component mark a java class as a bean so that component scan mechanism of spring pick it up and register in IOC container.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          Deloitte


 Q37. Can you explain spring boot project Architecture?Spring Boot2018-10-13 09:46:46

 This question was recently asked at 'Naresh i Technologies'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          Naresh i Technologies


 Q38. Without configure ContextLoaderListenerAnd DispatcherServlet how to run spring MVCApplication?Spring2018-10-13 09:47:06

 This question was recently asked at 'Naresh i Technologies'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          Naresh i Technologies


 Q39. What is the difference between try-catch and @ExceptionHandler in Java/Spring Boot?Spring Boot2018-10-27 08:02:41

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     @ExceptionHandler



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q40. What is @EnableSptringMVC ?Spring2018-10-31 13:07:12

 This question was recently asked at 'Tata Consultancy (TCS)'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          Tata Consultancy (TCS)


next 40


Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner



comments powered by Disqus
 

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked:
         

X Close this

X Close this

Help Us Improve.
Please share your
interview experience.

Company Name:   


Questions Asked: