Core Java - Interview Questions and Answers for 'Nested classes]' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com
Share

Search Interview Questions


 3273 questions in repository.
 There are more than 200 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Core Java - Interview Questions and Answers for 'Nested classes]' - 9 question(s) found - Order By Newest

 Q1. Which of the following can be marked static ?

a. Methods , Variables and Initialization Blocks.
b. Methods , Variables , Initialization Blocks and Outer Classes and nested Classes.
c. Methods , Variables , Initialization Blocks and Outer Classes.
d. Methods , Variables , Initialization Blocks and nested Classes
Core Java
Anonymous
Ans. Methods , Variables , Initialization Blocks and nested Classes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     oops   java   static   nested classes   static nested classes

Try 2 Question(s) Test


 Q2. What is a nested interface ?
Anonymous
Ans. Any interface declared inside a class or an interface. It is static by default.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   oops   nested classes


 Q3. Which of the following cannot be marked static ?

a. Constructors , Classes ( Outer ) , Classes ( nested ), Interfaces , Local variables , Inner Class methods and instance variables.
b. Constructors , Classes ( Outer ) , Interfaces , Local variables , Class variables , Class Methods , Inner Class methods and instance variables.
c. Constructors , Classes ( Outer ) , Interfaces , Local variables , Inner Class methods and instance variables.
d. Constructors , Classes ( Outer ) , Classes (Nested), Interfaces , Local variables , Inner Class methods and instance variables
Anonymous
Ans. Constructors , Classes ( Outer ) , Interfaces , Local variables , Inner Class methods and instance variables.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     oops   java   static   nested classes   static nested classes

Try 2 Question(s) Test


 Q4. Can we have an inner class within Interface ?Core Java2016-10-24 11:18:24

Ans. Yes, we can define an inner class within interface.Inside the interface, the inner class is implicitly public static.

So the following is legit in Java

public interface BuggyBreadInterface {
   void doSomething();

   public class BuggyBreadClass implements BuggyBreadInterface{
      void doSomething(){
         System.out.println("Do something");
      }
   }
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     inner classes  inner class in interface  nested classes


 Q5. Upon compiling the following class, What .class files will get created

public class OuterClass{
class InnerClass{
}
}
Core Java2017-01-30 10:34:16

Ans. OuterClass.class AND OuterClass$InnerClass.class

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     class files  compilation  compile  inner classes   nested classes


 Q6. Can we declare a class private ?Core Java2017-06-07 16:40:34

Ans. We can declare an inner class as private and hence would be restricting it's access from outside. We cannot make outer class as private.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     private class   inner classes  nested classes


 Q7. How can we hide a class in Java ?Core Java2017-06-07 16:42:57

Ans. By encapsulating it within another class and declaring it private. In such a case, it will only be accessible through parent class or parent class object.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     private class   private inner class  class hiding  encapsulation  object oriented programming (oops)  oops concepts  inner classes   nested classes


 Q8. Can an interface be defined inside a class just like we can have inner classes inside a class ?Core Java2017-06-23 08:13:43

Ans. Yes , we can have an interface that is part of a class.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     inner classes   inner interface  nested classes


 Q9. Why can we have a static inner class but not a static Top level class in Java ?Core Java2017-08-23 20:14:59

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     static class  inner classes   nested classes      Expert        rare




Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner



comments powered by Disqus
 

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked:
         

X Close this