Interview Questions and Answers for 'Platforms' | Search Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Beginning Java EE 6 Platform with Glassfish 3: From Novice to Professional


   




Interview Questions and Answers for 'Platforms' - 33 question(s) found - Order By Newest

next 30
 Q1. What is cloud computing ?Cloud Computing
Ans. Cloud Computing is a way of using IT infrastructure with following traits -

1. On Demand Infrastructure
2. Broad Network Access
3. Resource Pooling
4. Rapid Elasticity
5. Measured Service

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     google cloud platform (GCP)  Amazon Web Services (AWS


 Q2. Why is cloud infrastructure so powerful ?Cloud Computing
Ans. Because it gives the ability to provision infrastructure on Demand with No contracts and strings attached.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Amazon Web Service (AWS)   Google Cloud Platform (GCP)


  Q3. Write a method to check if input String is Palindrome?Core Java
Ans. private static boolean isPalindrome(String str) {

if (str == null)
return false;

StringBuilder strBuilder = new StringBuilder(str);

strBuilder.reverse();

return strBuilder.toString().equals(str);

}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   string   stringbuilder   stringbuilder   string class   code   palindrome     Asked in 38 Companies      Basic        frequent


 Q4. What are the reasons to choose between reserved and on demand instances ?Server
Ans. In terms of compute options and configurations, Reserved Instances and On Demand instances are the same. The only difference between the two is that a Reserved Instance is one you rent (reserved) for a fixed duration, and in return you receive a discount on the base price of an On Demand instance.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  production support  Google Cloud Platform (GCP)


 Q5. Is Google App Engine , IAAS, PAAS or SAAS ?Google Cloud Platform (GCP)
Ans. It's PAAS ( Platform as a service )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Google App Engine


 Q6. What are the platforms supported by Java Programming Language?Core Java
Ans. Java runs on a variety of platforms, such as Windows, Mac OS, and the various versions of UNIX/Linux like HP-Unix, Sun Solaris, Redhat Linux, Ubuntu, CentOS, etc

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   jvm   platforms


 Q7. What is Java bytecode ?
Ans. Java bytecode is the instruction set of the Java virtual machine. Each bytecode is composed by one, or two bytes that represent the instruction, along with zero or more bytes for passing parameters.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   jvm   interpreter   platform independent     Asked in 1 Companies


 Q8. Is JVM a overhead ?
Ans. Yes and No. JVM is an extra layer that translates Byte Code into Machine Code. So Comparing to languages like C, Java provides an additional layer of translating the Source Code.

C++ Compiler - Source Code --> Machine Code
Java Compiler - Source Code --> Byte Code , JVM - Byte Code --> Machine Code

Though it looks like an overhead but this additional translation allows Java to run Apps on all platforms as JVM provides the translation to the Machine code as per the underlying Operating System.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   jvm   interpreter   platform independent   yes-no   advanced   architecture


 Q9. What is Byte Code ? Why Java's intermediary Code is called Byte Code ?
Ans. Bytecode is a highly optimized set of instructions designed to be executed by the Java run-time system. Its called Byte Code because each instruction is of 1-2 bytes.

Sample instructions in Byte Code -

1: istore_1
2: iload_1
3: sipush 1000
6: if_icmpge 44
9: iconst_2
10: istore_2

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   jvm   interpreter   platform independent   byte code


 Q10. What is meant Java is "Write Once Run Anywhere" ?Core Java
Ans. It means that Java is compiled to byte code that is platform independent and hence can be run anywhere or any machine.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Write Once Run Anywhere  byte code  platform independent


 Q11. What is a platform ? Is Java a Software or Hardware platforms ?Core Java
Ans. Platform is the environment in which a program runs. Java provides a software platform for running JVM based applications and programs.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     software platform


 Q12. What are the different layers of cloud computing ?Infrastructure
Ans. Paas - Platform as a service
Iaas - Infrastructure as a service
Saas - Software as a service

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     cloud computing  Amazon Web Service (AWS)  Google Cloud Platform (GCP)


 Q13. How cloud computing is different than virtualization ?Server
Ans. A Virtualization is software that virtualizes your hardware into multiple machines while Cloud computing is the combination of multiple hardware devices. In Virtualization, a user gets dedicated hardware while in Cloud computing multiple hardware devices provide one login environment for the user.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     cloud computing  virtualization  production support  Google Cloud Platform (GCP)


 Q14. What is elasticity in relation to Cloud infrastructure ?Cloud Computing
Ans. The power to scale computing resources up and down easily with minimal friction

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Amazon Web Service (AWS)  Google Cloud Platform (GCP)


 Q15. What is life cycle of cloud deployment process ?Cloud Computing
 This question was recently asked at 'Barclays'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Google Cloud Platform (GCP)  Amazon Web Services (AWS)     Asked in 1 Companies


 Q16. What are the types of clouds in cloud computing ?Cloud Computing
Ans. Private, Public, Hybrid, Community

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Google Cloud Platform (GCP)     Asked in 1 Companies


 Q17. Have you ever worked on Google Cloud Platform ?Google Cloud Platform
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q18. Explain Virtual machines in Google Cloud Platform.Google Cloud Platform (GCP)
Ans. Virtual machines are IAAS in GCP which can called Compute Engine

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Google cloud Platform  GCP


 Q19. Explain Identity management in GCP ?Google Cloud Platform (GCP)
Ans. IAM is used to define the level of access to GCP services

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     GCP


 Q20. How does cloud computing helps saves cost ?Cloud Computing
Ans. Cloud computing helps saving overall cost for infrastructure and service usage through following -

1. On demand Services and elasticity - You only pay for what you use. Less Ideal time.

2. Resource Pooling

3. Self Service - Less involvement of human resources

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Google Cloud Platform (GCP)  Amazon Web Service (AWS


 Q21. What are the different types of Services GCP provides ?Google Cloud Platform (GCP)
Ans. Compute
Network
Storage
Big Data
Machine Learning

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q22. What is the difference between Billing Alerts and Budget Quotas in GCP ?Google Cloud Platform (GCP)
Ans. Alerts only let customer knows of any excessive usage whereas Quota restricts the usage beyond a certain point.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     GCP Billing


 Q23. How Resource Pooling helps saving cost ?Cloud Computing
Ans. With resource pooling and Pay as per use , Bigger companies like Google and Amazon can buy Large physical hardware and employ economy of scale and hence resulting in cost saving for customers.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Google Cloud Platform (GCP)


 Q24. How On demand Self Service helps saving cost ?Cloud Computing
Ans. On Demand service restricts cost by paying only for the use and Self Service saves cost by reducing intermediary human resource cost.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     onDemand infrastructure  Google Cloud Platform (GCP)


 Q25. What are some GCP Billing and Budgeting services ?Google Cloud Platform (GCP)
Ans. Budgets and Alerts
Reports
Quotas

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     gcp billing


 Q26. How would you secure resources in Cloud ?Cloud Computing
Ans. There are multiple types of security GCP provides to every customer. Data, Network, Compute, and Services. Each service have its own security layer and Google provides clients to build as per the GCP best practices like building VPC, IAM, Firewall rules and so on

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Google Cloud Platform (GCP)     Asked in 1 Companies


 Q27. What are the libraries and tools for cloud storage on GCP ?Google Cloud Platform (GCP)
Ans. Console - GUI Interface
gsutil - Command Line Interface
Rest API - Using JSON or XML API

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     GCP Storage


 Q28. What do you know about Google Compute Engine ?Google Cloud Platform (GCP)
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Google Compute Engine


 Q29. How are the Google Compute Engine and Google App Engine related ?Google Cloud Platform (GCP)
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Google Compute Engine  Google App Engine


 Q30. How does the pricing model work in GCP cloud ?Google Cloud Platform (GCP)
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     GCP Pricing Model


next 30

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: