Amazon Web Services (AWS) - Interview Questions and Answers for 'Amazon Web Services (AWS)' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Amazon Web Services (AWS) - Interview Questions and Answers for 'Amazon Web Services (AWS)' - 260 question(s) found - Order By Rating

next 30
 Q1. what are the issues you face when connecting to AWS for development ?Amazon Web Services (AWS)2020-01-28 09:46:33

 This question was recently asked at 'Wipro'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q2. how would you build application stack using Cloud Formation ?
Amazon Web Services (AWS)2020-01-10 13:27:04

 This question was recently asked at 'Strategic Solutions'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws cloud formation     Asked in 1 Companies


 Q3. Name types of AWS Elastic Load Balancers.Amazon Web Services (AWS)2020-01-10 13:24:47

 This question was recently asked at 'EtQ'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws elb     Asked in 1 Companies


 Q4. What is an AWS placement groupAmazon Web Services (AWS)2020-01-10 13:23:37

 This question was recently asked at 'AllState'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws placement group     Asked in 1 Companies


 Q5. Explain AWS IAM.Amazon Web Services (AWS)2020-01-10 13:22:50

 This question was recently asked at 'AppFolio'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws iam     Asked in 1 Companies


 Q6. Why would a cloud customer use resources in multiple regions and zones ?Cloud Computing2020-01-10 11:00:05

Ans. 1. Fault Tolerance
2. Better Access by bringing the application closer to the users.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     oogle Cloud Computing (GCP)  Amazon Web Services (AWS)  Availability Zones  Regions and Zones  Infrastructur


 Q7. Which category of services, Amazon Lambda belongs to ? Amazon Web Services (AWS)2020-01-10 10:50:39

Ans. It's Serverless and PAAS ( Platform as a service )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     paas  serverless


 Q8. Which category of service , Amazon EC2 and S3 belongs to ?Amazon Web Services (AWS)2020-01-10 10:50:02

Ans. They are IAAS ( Infrastructure as a service )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     iaas  aws ec2  aws s3


 Q9. What is the difference between final and constant in java ?Amazon Web Services (AWS)2019-02-06 11:21:08

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q10. Can we use Param Store with AWS Lambda ?Amazon Web Services (AWS)2019-02-04 14:23:09

Ans. Yes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws param store  amazon param store  aws lambda  amazon lambda


 Q11. How can we take snapshots and track changes to environment variables in Elastic Beanstalk or Lambda ? Amazon Web Services (AWS)2019-01-31 09:55:52

Ans. We can use AWS Config

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws elastic beanstalk  amazon elastic beanstalk  aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda


 Q12. What is AWS Config service ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-31 09:55:03

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q13. Can we ssh into subnet without a internet gateway ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-30 14:39:55

Ans. No

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws subset  aws internet gateway


 Q14. Can we load Yaml files into AWS DynamoDB ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-30 14:30:29

Ans. No

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws dynamodb  aws nosql database  amazon cloud nosql database


 Q15. Which is a better way to keep environment specific configuration in AWS Lambda - Environment Variables or external service like S3 or RDS ? Amazon Web Services (AWS)2019-01-30 14:29:53

Ans. Possible Answer - Env variable or use parameter store

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda


 Q16. How do you manage environment specific configuration for your lambda functions ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-30 14:29:04

Ans. We are using Yaml for initializing configuration and Environment Variables for overriding them.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda


 Q17. Can we have NAT instance in private subnet ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-29 11:40:12

Ans. No

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws nat instance


 Q18. Difference between NAT Instances and NAT GatewayAmazon Web Services (AWS)2019-01-29 11:39:42

Ans. High bandwidth and availability in NAT Gateway
NAT Gateway is completely managed by AWS
NAT Gateway is auto scalable
NAT Instance is just like EC2 instance and hence backed by security group
NAT Instance can be used as bastion host whereas NAT Gateway cannot be.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws nat instance  aws nat gateway


 Q19. Do we need to disable source / destination check for NAT Gateway ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-29 11:37:57

Ans. It needs to be done for NAT Instances , not NAT gateway.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws nat gateway  aws vpc


 Q20. Why should we disable source / destination check for NAT Gateway ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-29 11:37:25

Ans. Source / destination check means that the instance should wither be a source or end destination as a security check. The purpose of NAT Instance is to provide a gateway for internet access and hence this needs to be unchecked.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws nat gateway  aws vpc


 Q21. How can we allow communication between subnets ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-29 11:35:44

Ans. Through security groups

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws subnet


 Q22. Do we have transitive pairing in case of VPC pairing ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-29 11:35:05

Ans. No

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws vpc pairing


 Q23. What is VPC Pairing ? Can we pair VPC across different account ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-29 11:34:41

Ans. VPC pairing is a mechanism through which two VPC ( in same or different account ) can talk to each other.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws vpc  aws vpc pairing


 Q24. Difference between Default VPC and Custom VPC.Amazon Web Services (AWS)2019-01-29 11:33:49

Ans. Default VPC is provided by AWS whereas custom VPC needs to be created.

All subnets in default VPC have internet access whereas it's specified by user in Custom VPC.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws vpc   aws default vs custom vpc


 Q25. Can we have more than 1 internet gateway for a VPC in AWS ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-29 10:45:34

Ans. No

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws vpc


 Q26. How can we specify / restrict communication between subnets ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-29 10:45:02

Ans. route tables

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws subnets


 Q27. Difference between Internet Gateway and Virtual private Gateway ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-29 10:44:34

Ans. Internet gateway is a public gateway i.e allows direct http access whereas Virtual private gateway doesn't allow direct http access ( through VPN )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws vpc


 Q28. Can we have internal or private ELB as origin in cloudfront ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-27 21:25:31

Ans. No, it should be public as cloudfront doesn't have a way to access private ELB.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws elb  amazon elb  aws cloudfront  amazon cloudfront


 Q29. What is mounting in AWS ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-27 21:23:27

Ans. Attaching Volumes ( EBS / EFS ) on AWS Computing ( EC2, EKS )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs  aws efs  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws eks


 Q30. What is the limit for Ec2 SSH sessions ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-27 21:21:18

Ans. Max sessions limit is defined in sshd_config. Default is set to 10 but can be overridden.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 ssh  aws ssh


next 30

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: