Interview Questions and Answers for 'Google' | Search Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers for 'Google' - 43 question(s) found - Order By Rating

next 30
 Q1. What are system integrators in Cloud Computing?Cloud Computing
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Amazon Web Services (AWS)   Google Cloud Platform (GCP)


 Q2. What is Google BigQuery? What are the benefits of BigQuery for the data warehouse practitioners ?Google Cloud Platform (GCP)
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q3. What are the different methods for the authentication of Google Compute Engine API ?Google Cloud Platform (GCP)
Ans. MS active directory concept and in GCP its Cloud Identity

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Google Compute Engine API  GCP Authentication


 Q4. How does the pricing model work in GCP cloud ?Google Cloud Platform (GCP)
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     GCP Pricing Model


 Q5. How are the Google Compute Engine and Google App Engine related ?Google Cloud Platform (GCP)
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Google Compute Engine  Google App Engine


 Q6. What do you know about Google Compute Engine ?Google Cloud Platform (GCP)
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Google Compute Engine


 Q7. What are the libraries and tools for cloud storage on GCP ?Google Cloud Platform (GCP)
Ans. Console - GUI Interface
gsutil - Command Line Interface
Rest API - Using JSON or XML API

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     GCP Storage


 Q8. Have you ever heard about csrf attacks ?Security
Ans. Yes, Cross-Site Request Forgery (CSRF) is an attack that forces an end user to execute unwanted actions on a web application in which they're currently authenticated.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     csrf attack  Cross-Site Request Forgery (CSRF)     Asked in 16 Companies


 Q9. How would you secure resources in Cloud ?Cloud Computing
 This question was recently asked at 'CBS Interactive'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Google Cloud Platform (GCP)     Asked in 1 Companies


 Q10. What are some GCP Billing and Budgeting services ?Google Cloud Platform (GCP)
Ans. Budgets and Alerts
Reports
Quotas

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     gcp billing


 Q11. How On demand Self Service helps saving cost ?Cloud Computing
Ans. On Demand service restricts cost by paying only for the use and Self Service saves cost by reducing intermediary human resource cost.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     onDemand infrastructure  Google Cloud Platform (GCP)


 Q12. How Resource Pooling helps saving cost ?Cloud Computing
Ans. With resource pooling and Pay as per use , Bigger companies like Google and Amazon can buy Large physical hardware and employ economy of scale and hence resulting in cost saving for customers.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Google Cloud Platform (GCP)


 Q13. What is the difference between Billing Alerts and Budget Quotas in GCP ?Google Cloud Platform (GCP)
Ans. Alerts only let customer knows of any excessive usage whereas Quota restricts the usage beyond a certain point.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     GCP Billing


 Q14. What are the different types of Services GCP provides ?Google Cloud Platform (GCP)
Ans. Compute
Network
Storage
Big Data
Machine Learning

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q15. Why would a cloud customer use resources in multiple regions and zones ?Cloud Computing
Ans. 1. Fault Tolerance
2. Better Access by bringing the application closer to the users.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Google Cloud Computing (GCP)  Amazon Web Services (AWS)  Availability Zones  Regions and Zones  Infrastructure


 Q16. Is Google App Engine , IAAS, PAAS or SAAS ?Google Cloud Platform (GCP)
Ans. It's PAAS ( Platform as a service )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Google App Engine


 Q17. How does cloud computing helps saves cost ?Cloud Computing
Ans. Cloud computing helps saving overall cost for infrastructure and service usage through following -

1. On demand Services and elasticity - You only pay for what you use. Less Ideal time.

2. Resource Pooling

3. Self Service - Less involvement of human resources

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Google Cloud Platform (GCP)  Amazon Web Service (AWS


 Q18. Explain Identity management in GCP ?Google Cloud Platform (GCP)
Ans. IAM is used to define the level of access to GCP services

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     GCP


 Q19. Explain Virtual machines in Google Cloud Platform.Google Cloud Platform (GCP)
Ans. Virtual machines are IAAS in GCP which can called Compute Engine

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Google cloud Platform  GCP


 Q20. Have you ever worked on Google Cloud Platform ?Google Cloud Platform
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q21. What are the types of clouds in cloud computing ?Cloud Computing
Ans. Private, Public, Hybrid, Community

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Google Cloud Platform (GCP)     Asked in 1 Companies


 Q22. Write a code to detect the longest palindromic substring Core Java
 This question was recently asked at 'Google'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q23. What is life cycle of cloud deployment process ?Cloud Computing
 This question was recently asked at 'Barclays'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Google Cloud Platform (GCP)  Amazon Web Services (AWS)     Asked in 1 Companies


 Q24. Why is cloud infrastructure so powerful ?Cloud Computing
Ans. Because it gives the ability to provision infrastructure on Demand with No contracts and strings attached.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Amazon Web Service (AWS)   Google Cloud Platform (GCP)


 Q25. What is elasticity in relation to Cloud infrastructure ?Cloud Computing
Ans. The power to scale computing resources up and down easily with minimal friction

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Amazon Web Service (AWS)  Google Cloud Platform (GCP)


  Q26. Write code to sort an array.Algorithm
Ans. https://www.geeksforgeeks.org/arrays-sort-in-java-with-examples/

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     array  sorting     Asked in 16 Companies      basic        frequent


  Q27. Find Intersection/union between two arrays.Core Java
 This question was recently asked at 'Bristlecone,Amazon Lab126,Amazon,Microsoft,Facebook,NCR,Google'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     arrays  code  coding     Asked in 7 Companies        frequent


 Q28. How cloud computing is different than virtualization ?Server
Ans. A Virtualization is software that virtualizes your hardware into multiple machines while Cloud computing is the combination of multiple hardware devices. In Virtualization, a user gets dedicated hardware while in Cloud computing multiple hardware devices provide one login environment for the user.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     cloud computing  virtualization  production support  Google Cloud Platform (GCP)


 Q29. What are the reasons to choose between reserved and on demand instances ?Server
Ans. In terms of compute options and configurations, Reserved Instances and On Demand instances are the same. The only difference between the two is that a Reserved Instance is one you rent (reserved) for a fixed duration, and in return you receive a discount on the base price of an On Demand instance.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  production support  Google Cloud Platform (GCP)


 Q30. What is cloud computing ?Cloud Computing
Ans. Cloud Computing is a way of using IT infrastructure with following traits -

1. On Demand Infrastructure
2. Broad Network Access
3. Resource Pooling
4. Rapid Elasticity
5. Measured Service

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     google cloud platform (GCP)  Amazon Web Services (AWS


next 30

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: