Testing - Interview Questions and Answers for 'Mocking' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Testing - Interview Questions and Answers for 'Mocking' - 10 question(s) found - Order By Rating

 Q1. Can we mock private methods ?PowerMock2019-12-17 15:31:33

Ans. Yes, using Power Mock.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     mockito  mocking  testing


 Q2. Does it make sense to mock integration calls during stress / load test ?Testing2018-11-19 10:05:27

Ans. No, its usually not done.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     integration testing  stress testing  mocking


 Q3. What is doCallRealMethod() method used for ?PowerMock2018-10-30 15:26:18

Ans. When we Mock an object and then make a reference to any method using mocked object reference , java never makes a call to that method and looks for mocked value to be returned or null if none specified. But If we want that to be overridden and want java to make actual method call upon using mocked object reference, this method can be used.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     junit  mocking  java unit testing


 Q4. What does the following code

MockitoAnnotations.initMocks(this);
Mockito2018-10-30 15:23:28

Ans. Initializes objects annotated with Mockito annotations

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     mocking  java mocking frameworks


 Q5. How can you verify if there were interactions with a static method using PowerMock ?PowerMock2018-10-30 15:06:34

Ans. We can use PowerMockito.verifyStatic for this purpose

PowerMockito.verifyStatic(VerificationModeFactory.times(1));
<Class_Name>.<static_method_name>;

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     mocking static methods


 Q6. How do you use Mock frmaework to test webservices in any of your previous project ?Testing2017-08-24 14:06:46

Ans. We were having client methods to call web services and were mocking the client method call using Mockito.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     mocking  testing


 Q7. Can we mock static methods ?Testing2017-08-17 19:32:01

Ans. Yes we can use PowerMock. With Mockito , we cannot mock static methods.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     mocking fraeworks  mocking static methods


 Q8. Name few Java Mocking frameworks ?
admin
info@buggybread.com
Ans. Mockito, PowerMock, EasyMock, JMock, JMockit

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     junit   mocking frameworks   mock   architecture   white box testing


 Q9. What are the steps to be performed while coding Junit with Mocking framework ?
admin
info@buggybread.com
Ans. Initialize required objects for working with mocks and tested method
Set the mock behaviour on dependent objects
Execute the tested method
Perform assertions
Verify if a method is invoked or not

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     junit   mocking frameworks   mock   unit testing   java   white box testing


 Q10. Which of the following is not the advantage of Mocking frameworks ?

a. It helps testing the module independently
b. It helps in faster unit testing
c. It helps in testing code even when external dependencies like service calls are not working
d. It helps in doing end to end Integration Testing
Anonymous
Ans. It helps in doing end to end Integration Testing

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     mocking frameworks   mockito   unit testing   junits



Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: