Database - Interview Questions and Answers for 'NoSql' | Search Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Database - Interview Questions and Answers for 'NoSql' - 9 question(s) found - Order By Rating

 Q1. Can we load Yaml files into AWS DynamoDB ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. No

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws dynamodb  aws nosql database  amazon cloud nosql database


 Q2. What is the ideal use case for DynamoDB ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Fast reads
Much more reads than writes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws dynamodb  aws nosql database  amazon cloud nosql database


 Q3. What are different types of No Sql Databases ?NoSql
Ans. graph based
column based
document based

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q4. What are different in memory data structures that are used in No Sql Database ?NoSql Database
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q5. Is there any schema in mongo DB ?MongoDB
Ans. There is schema in mongo-db but the schema need not to be defined before creating collection.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     mongodb  nosql  bigdata     Asked in 1 Companies


 Q6. Which is the best NoSql Database for Performance ?NoSql
Ans. Possible Answer - doument base - monogodb

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Nosql Database


 Q7. Which of the following databases - Cassandra / Oracle - provides more flexibility about querying the database ?Database
Ans. Oracle as it is not modeled for a particular query or set of queries.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Cassandra  Nosql database  nosql vs relational database


 Q8. How different is the Search algorithm when we query Cassandra Tables and When we query Oracle Tables ?Cassandra
Ans. Relational Database uses linear search if we don't query using indices. Performance for linear search is O(n). If indices have been used , relational database uses binary search. Performance for binary search is O(Log n).

Casandra uses hash search. Performance for Hash Search is O(1).

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     cassandra vs oracle  nosql vs relational  search algorithm


 Q9. Difference between relational databases and NoSQL databases ?Database
Ans. https://www.mongodb.com/scale/nosql-vs-relational-databases

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     database management  nosql database  relational database     Asked in 1 Companies        frequent



Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: