Interview Questions and Answers for 'T' | Search Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers - Order By Newest

   next 30
 Q1481. Implement stack using generics in Java.Data Structure
 This question was recently asked at 'Bind Software Innovations'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     oding  cod     Asked in 1 Companies


 Q1482. What are the counter controlled repetitions in java ? Core Java
Ans. Counter controlled repetitions are the loops that are controlled with the use of counters or the loops where the number of repetitions are known in advance. for loop in java is the counter controlled repetition.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     for loop  control statements  loop statement


 Q1483. What is recursion in Java ?Core Java
Ans. It's a programming technique wherein the method can call itself. The method call usually involves a different set of parameters as otherwise it would lead to an infinite loop. There is usually a termination check and statement to finally return the control out of all function calls.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies      Basic


 Q1484. What will happen if we don't have termination statement in recursion ?Core Java
Ans. It would result in endless function calls and hence eventually would result in stackoverflow exception.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     recursion  stackoverflowexception      Basic        frequent


 Q1485. Write a SQL to delete duplicate records in a tableDatabase
Ans. DELETE FROM TABLE WHERE ROW_NUM NOT IN ( SELECT MAX(ROW_ID) FROM TABLE GROUP BY DUPLICATE_FIELD )

or

DELETE FROM TABLE a WHERE ROW_ID >(SELECT MIN(ROW_ID FROM TABLE b WHERE a.DUPLICATE_FIELD=b.DUPLICATE_FIELD);

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 3 Companies


 Q1486. Have you ever heard of Kafka connect ?BigData
Ans. Yes, it's a project by confluent that provides in built mechanism for streaming records from bigdata data source to apache kafka message queues and vice versa. It provides a variety of source and sink connectors to achieve this.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     kafka  kafka connect


 Q1487. What are the source and sink connectors in Kafka connect ? BigData
Ans. Source connectors are the connectors that are used to get information from the source whereas sink connectors are used to deploy information to the destination.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     kafka connect


 Q1488. What is an LRU Cache ?
 This question was recently asked at 'MarkMonitor'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1489. How to implement a hashtable ?Data Structure
 This question was recently asked at 'MarkMonitor'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     hashtable     Asked in 1 Companies


 Q1490. Explain OOPS.Core Java
 This question was recently asked at 'Acute Informatics,General Atomics'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 2 Companies


 Q1491. In Java, if object A contains same the same data of object B, are they equal?Core Java
Ans. it depends on the implementation of equals method of the respective class. If no definition is provided and it uses the default definition of the object class, two references are equal only if they point to the same object.

We can have such an equality defined for a particular class objects if we provide appropriate implementation of equals method comparing all those fields.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     equals  equals method


 Q1492. What is stub and skelton ?SOAP
Ans. RMI uses a standard mechanism for communicating with remote objects i.e stubs and skeletons. A stub for a remote object acts as a client's local representative. The caller invokes a method on the local stub which is responsible for carrying out the method call on the remote object.

Stub resides at the client that upon calling whose method results in establishing connection with the server, serializing and mar shelling the request and then waiting for the response whereas skelton resides at the server that receives the request, unmarshal it and then deserialize to fulfil the request.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     web service  soap  stub  skelton  RMI


 Q1493. Which of the following can be generated using WSDL ?

Stub or Skelton
SOAP
Ans. Both Stub and Skelton Beans can be generated using WSDL.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     wsdl  stub  skelton  soap


 Q1494. Is synchronized a keyword , modifier, identifier? what is it ?Core Java
Ans. synchronized is a keyword and a modifier. The synchronized keyword is used to indicate that a method can be accessed exclusively by one thread at a time.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     synchronization  synchronized  modifier  identifier     Asked in 2 Companies


 Q1495. What is a difference between Identifier and keyword ?Core Java
Ans. Keyword is a reserved word that has a pre defined meaning for the compiler and hence cannot be used as an identifier, for example - final, private , for etc.

Identifier is the name given by the programmer to a programming construct, for example - class and method names etc.

java Keywords cannot be used as an identifier in java.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     identifier  keyword


 Q1496. Can we use java keywords as identifiers ?Core Java
Ans. No, keyword has pre defined meaning for compiler and hence cannot be used as identifiers.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     keywords  identifier


 Q1497. What are the benefits of Rest services over using SOAP ?Web Service
Ans. Rest services are light weight and hence facilitate faster development and involve less overheads compared to SOAP.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve             frequent


 Q1498. How would you go about creating a get rest service if it requires multitude of params or inputs ?Rest
Ans. If the number of input values is large, we can go about passing them as query params instead of path params. If the number is even larger and complex , its better to create a post service that behaves like a get service. Though this practice is not recommended but technically it can be accomplished.I dont mind doing it if the exceptionally large number of input would make it much more confusing.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     rest  restful web services


 Q1499. What is the importance of Abstract Class ?Core Java
Ans. Abstract classes provide a mechanism of interfacing ( using abstract method ) as well as code reuse through inheritance ( extending abstract class )

Comparing to concrete class they have an advantage of providing interface which a concrete class doesn't provide.

Comparing to interfaces they have an advantage of providing code reuse through inheritance which interfaces dont provide.

  Sample Code for abstract class

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     abstract class  importance of abstract class      Basic        frequent


 Q1500. Can we use true and false as identifiers in java ? Are they keywords in Java ?Core Java
Ans. true and false are literals in java. No we cannot use them as identifiers.

  Sample Code for literal

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     identifiers  keywords  literals


 Q1501. What are the some literals in java that are reserved and hence cannot be used as identifiers ? Core Java
Ans. true , false and null

  Sample Code for literals

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     literals


 Q1502. What is Executor Framework in Java?
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     executor framework


 Q1503. What is the meaning of "stickfp" in Java ?
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     stickfp


 Q1504. What is the use of java.util.concurrent package in Java ?Core Java
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java.util.concurrent


 Q1505. How is garbage collection in Java 8 different from Java 7 ? Core Java
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     memory management  garbage collection


 Q1506. How can you extract integers from string values and add (sum it up) all the extracted integers? e.g "James34long4island322in3rdAvenue" ---> 34 4 322 3 = 363Core Java
 This question was recently asked at 'Horizon Solutions'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     coding  code     Asked in 1 Companies


 Q1507. Which of the two - compile time and run time polymorphism - requires signature of the method to be different ?Core Java
Ans. runtime polymorphism or method overriding doesn't require method name and signature to be different whereas compile time polymorphism or method overloading requires method name to be same but the signature to be different.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     polymorphism  object oriented programming (oops)  oops concepts  overloading  overriding      basic


 Q1508. Write a class and override the equals and hashcode method ?Core Java
Ans. class Student
{
///
///
///
private int id;
private String name;

///
///
///
public Student(int id, String name)
{
this.name = name;
this.id = id;

}// Student

///
///
///
public int getId()
{
return id;

}// getId

///
///
///
public void setId(int id)
{
this.id = id;

}// setId

///
///
///
public String getName()
{
return name;

}// getName

///
///
///
public void setName(String name)
{
this.name = name;

}// setName

@Override
public boolean equals(Object obj)
{
if (obj == null) return false;
if (!(obj instanceof Student))
return false;
if (obj == this)
return true;

return this.getId() == ((Student) obj).getId();

}// equals

///
///
///
@Override
public int hashCode()
{
return this.getId();

}// hashCode

}// Student

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1509. Whats is the difference between Spring MVC and Spring Restful webservice ?Spring
 This question was recently asked at 'CapTech'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1510. which one do you prefer - JDBC or Hibernate ?Database
 This question was recently asked at 'Captech'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


previous 30   next 30

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: