Interview Questions and Answers for 'T' | Search Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers - Order By Newest

   next 30
 Q1451. How have you influenced someone with whom you have worked earlier ?General
 This question was recently asked at 'The Bank of New York Mellon (BNY Mellon)'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1452. Describe one of your major failure at job and what you learned from it.General
 This question was recently asked at 'The Bank of New York Mellon (BNY Mellon)'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1453. How do you Organize and prioritize your work ?General
Ans. [Open Ended answer]

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1454. If your colleague didn't finish their tasks and there was a deadline coming up, would you finish it for them? General
Ans. [Open Ended Answer]

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1455. Can StringBuffer and StringBuilder in Java be inherited?Core Java
Ans. No, they have been declared final and hence cannot be extended.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     StringBuffer  StringBuilder


 Q1456. Does null and empty value for a column in Table means same ?Database
Ans. No.

Null value means that the value is yet to be assigned or need not be assigned whereas empty value means that the blank value has already been assigned once. Null is the default for the null able columns that hasn't be assigned any value.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q1457. Doesn't it make sense to necessarily initialize references to some object to avoid NullPointerExceptions ? Can this be done ?Core Java
Ans. We can declare the reference as final to avoid reassignment but again we can always initialize the final reference to null. Even if there was any such facility available , it would have meant poor use of resources by assigning a new object in memory to each reference that's created. Many a times references are just meant to refer to other objects which already have a reference i.e sharing object by multiple references.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     null  NullPointerException


 Q1458. How do we implement a weight round robin algorithm in load balancing ?Algorithm
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     load balancing  load balancer


 Q1459. What do you make out of this error

org.hibernate.exception.ConstraintViolationException: could not insert: [<Entity>]
Caused by: java.sql.SQLIntegrityConstraintViolationException: ORA-00001: unique constraint (<Constraint Name>) violated

and how would you go about debugging it ?
Database
Ans. Application is unable to insert a record as it violates a unique constraint.

The exception states the constraint and Table can be located by the Entity mapping. So I will go to the DB and will first check to which all columns the unique constraint applies. And then I will go and check the code and logs to see how come the duplicate column values were attempted to be inserted when they were not supposed to be.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     ConstraintViolationException  SQLIntegrityConstraintViolationException


 Q1460. What is ConstraintViolationException in Hibernate ?Hibernate
Ans. The exception is thrown when a database constraint is violated.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     ConstraintViolationException


 Q1461. What are the different database constraint types ?Database
Ans. Not Null
Unique
Primary Key
Foreign Key
Check Constraint

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1462. What is a check database constraint ?Database
Ans. Constraint specifies the values allowed in one or more columns of every row of a table.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     database constraint


 Q1463. What is a unique constraint ?Database
Ans. Unique constraint ensures that a columns or combination or columns are always unique in a table and hence doesn't allow null or duplicates to be entered for the column or combination of columns.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     unique constraint


 Q1464. What is the relation between Primary Key, Unique and Not Null constraint ?Database
Ans. Primary Key constraint means that the column(s) should be unique and doesn't allow null. So Primary key constraint implies unique and not null constraint too.

Unique constraint implies not null constraint too as allowing null would violate uniqueness on those columns.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     database constraint


 Q1465. Can a constructor have a private access specifier ?Core Java
Ans. Yes, declaring a constructor private means disabling the creation of object that way using new operator.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     constructor  private constructor


 Q1466. Difference between int and short data types ?Core Java
Ans. Both holds numeric values. short is a 16-bit signed two's complement integer whereas int is a 32-bit signed two's complement integer.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     data types  short vs int


 Q1467. What is a gobbler class ?Core Java
Ans. A gobbler class take care of reading from a stream and optionally write out to another stream. Allows for non blocking reads when invoking a process through Runtime.exec(). Moreover the user can specify a callback that is called whenever anything is read from the stream.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     gobbler  stream


 Q1468. What could be the Use Cases for an Elevator system ?Testing
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     use cases  testing


 Q1469. Given 2 jars of 5 ltr and 3 ltr, how will you get 4 ltrs in one of those jars ?Puzzle
Ans. Number 1 -

Fill the 5 litre can from the tap

Empty the 5 litre can into the 3 litre can leaving 2 litres in the 5 litre can.

Pour away the contents of the 3 litre can.Fill the 3 litre can with the 2 litres from the 5 litre can leaving 2 litres in the 3 litre can.

Fill the 5 litre can from the tap.Fill the remaining 1 litre space in the 3 litre can from the 5 litre can.Leaving 4 litres in the 5 litre can.

Number 2 -

Fill the 3 litre can from the tap.Empty the contents of the 3 litre can into the 5 litre can.

Fill the 3 litre can from the tap.Empty the contents of the 3 litre can into the 5 litre can leaving the 5 litre can full and 1 litre in the 3 litre can.

Pour away the contents of the 5 litre can. Pour the 1 litre from the 3 litre can into the 5 litre can.

Fill the 3 litre can from the tap. Empty the contents of the 3 litre can into the 5 litre can leaving 4 litres in the 5 litre can.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1470. Write a Program to find the middle element of Linked List ?Data Structure
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     data structure  linked list


 Q1471. Why do we need Garbage collection ?Core Java
Ans. Garbage collection mechanism frees up the memory that is no longer needed. In languages like C / C++ the deallocation needs to be done explicitly by the programmer and hence any leniency may result in memory leak. Garbage collection in java ensures that all unused memory is reclaimed and hence there are no memory leaks.Moreover it relieves the programmer from the hassle of carefully releasing all memory.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Garbage Collection  memory management     Asked in 2 Companies


 Q1472. Write a Program to merge two sorted arrays ?Data Structure
Ans. We can merge two sorted array by using quick sort algorithm

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     arrays  merge sorted arrays     Asked in 2 Companies


 Q1473. What is an optimistic locking ?Database
Ans. It's the way for synchronization wherein we can store version information in the table , so that if the same entity is updated by two transactions, the last to commit changes is informed of the conflict, and does not override the other transaction's work.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     locking  optimistic locking  Synchronization


 Q1474. What could be the possible cause for following exception ?

org.hibernate.StaleObjectStateException: Row was updated or deleted by another transaction (or unsaved-value mapping was incorrect):

What could be the way to fix it ?
Hibernate
Ans. This looks like the case for optimistic locking wherein hibernate suspects that the information in table was updated by some other transaction after the entity was loaded by current transaction.

One way is to have synchronized entity state and don't detach the entity. Other could be to merge the entity with the table record rather than just directly persisting the entity.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     StaleObjectStateException  Optimistic locking


 Q1475. What was the need of creating an abstract class in Java when we cannot instantiate an object of it ?Core Java
Ans. The objective of an abstract class is to provide an interface as well as code reuse. Though we cannot instantiate an instance of abstract class but we can reuse the code by extending such a class. Moreover abstract class provides interfacing to outside components just like interfaces.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     abstract class


 Q1476. If we don't provide any argument to the executed program, What arguments will be passed to the main method ? Will the String array argument be null ?Core Java
Ans. No. It won't be null but an empty array with size 0

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     main method


 Q1477. What will we get if we try to print local variable that hasn't been initialized ?Core Java
Ans. It will print the garbage value as compiler doesn't provide a default value to local variables.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     local variable  default values      basic


 Q1478. What is the use of constructors in Java ?Core Java
Ans. Constructors are used to initialize the state of an object. If there are no constructor , objects won't have any initialized state and hence it's elements may contain garbage values. If the memory were used as is, the behavior of the object would also be unpredictable.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     constructor     Asked in 5 Companies


 Q1479. What is JVM ?Core Java
Ans. JVM (Java Virtual Machine) is an abstract machine. It is a specification that provides runtime environment in which java bytecode can be executed.JVMs are available for many hardware and software platforms (i.e. JVM is platform dependent).Runtime Instance Whenever you write java command on the command prompt to run the java class, an instance of JVM is createdThe JVM performs following operation:Loads codeVerifies codeExecutes codeProvides runtime environment

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     memory management  jvm     Asked in 3 Companies      basic        frequent


 Q1480. Explain Spring invoke and wait.Spring
 This question was recently asked at 'TD Ameritrade'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


previous 30   next 30

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: