Interview Questions and Answers for 'T' | Search Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers - Order By Newest

   next 30
 Q1801. In the Following code which foo will get called.

foo(Integer i){
}

foo(String s){
}

public static void main(){
passing foo(null);
}
Core Java
Ans. ambiguity error

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     code  method  function  data types     Asked in 1 Companies


 Q1802. Can you give a real life example of synchronizationCore Java
Ans. Intersection with traffic light

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     synchronization


 Q1803. How do you define a functional interface?Core Java
Ans. Create interface with the only one non-overriding abstract method and annotate it with @FunctionalInterface

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     functional interface  java 8     Asked in 1 Companies


 Q1804. When do you use a Vector?Core Java
 This question was recently asked at 'adobe'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     vector  collections  list     Asked in 1 Companies


 Q1805. Difference between emulator and simulator.Testing
 This question was recently asked at 'Hughes Systique'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1806. What is Overriding ?Core Java
Ans. Overriding refers to the Methods with same name and parameters, such that the later over rides the former method.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     oops  oops concepts  overriding     Asked in 1 Companies      basic        frequent


 Q1807. What is abstraction ?Core Java
Ans. The process of hiding the implementation details from the user and providing only functionality.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies      basic        frequent


 Q1808. What is the difference between AWS Gateway API and Lambda ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. AWS API Gateway is the endpoint URI to get invoke. Whereas Lambda is the compute function being invoked from API Gateway or S3 or SNS

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     AWS Lambda  AWS Gateway API


 Q1809. Can we build web services using AWS Lambda ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. We have to complement it to AWS Gateway API.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     AWS Lambda  AWS Serverless  AWS Gateway


 Q1810. Can we reserve resources in AWS Lambda just like we do for Ec2 instances ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. You can have reserved capacity with AWS Lambda. This guarantees that this number of concurrent Lambdas are always available for that function.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws  aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q1811. Can we modify a list while iterating it ?Core Java
Ans. No,we cannot.I t will give concurrentModificationExceptin error. It can be resolved by using ConcurrentClasses like ConcurrentHashMap,CopyOnWriteArrayList,BlockingQueue etc which are fail-safe and wont give exception.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     collections  list  iterator     Asked in 1 Companies      basic


 Q1812. What are the characteristics of the object ? Core Java
Ans. 1. State

Instance variable or member elements forms the object state.

2. Behavior

Member functions forms the object behavior

3. Identity

Every object has a unique identity within JVM through a unique Id.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     oops  oops concepts


 Q1813. What is a CNAME alias ?Networking
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q1814. How is RDBMS different from DBMS ?Database
 This question was recently asked at 'LumenData'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     database  rdbms  dbms  dbms vs rdbms     Asked in 1 Companies      basic


 Q1815. How can we make objects if the constructor is private ? Core Java
 This question was recently asked at 'Nagravision'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     constructor     Asked in 1 Companies


 Q1816. Explain Binary SearchAlgorithm
 This question was recently asked at 'Nagarvision'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     search  binary search     Asked in 1 Companies      basic        frequent


 Q1817. What is the use of second level cache in Hibernate ?Hibernate
Ans. Second level cache is shared between sessions. Hibernate by default uses first level cache. Second level cache need to be configurd to use.
There are several second level cache e.g eh cache,jboss cache etc.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1818. How to capture Screenshot when the testcases are failed?Testing
Ans. Using Listeners

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     testng  selenium     Asked in 1 Companies


 Q1819. What is the use of @import annotation ?
Ans. @Import annotation in Spring allows you to load bean definitions from one or more another @Configuration files or Components. You might not want to configure all the beans in one configuration file.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1820. Why String is a class in Java ?Core Java
 This question was recently asked at 'NIIT Technologies'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1821. Describe SQL JoinsDatabase
Ans. Oracle having following types of joins these are also called 8i joins. There are:

1. Equi (or) Inner join
2. Non Equi join
3.Self join
4.Outer join

Oracle also support the 9i (or) ANSI standard joins.There are:

1.Inner join
2.Left outer join
3.Right outer join
4.Full outer join
5.Natural join

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     sql joins  sql     Asked in 2 Companies


 Q1822. Write a Program to find number of lines , words and characters in a File.Core Java
Ans. import java.io.BufferedReader;
import java.io.FileReader;
import java.io.IOException;

public class FileUtility {

public static void main(String[] args) {
System.out.println(printFile("/home/userme/notes"));
}

private static int printFile(String filePath) {
int wordCount = 0;
try (BufferedReader br = new BufferedReader(new FileReader(filePath))) {
String line = null;
String[] wordsArray = null;

while ((line = br.readLine()) != null) {
wordsArray = line.split(" ");
wordCount = wordsArray.length;
}
} catch (IOException e) {
e.printStackTrace();
}
return wordCount;

}
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     code  coding     Asked in 2 Companies


 Q1823. Can the double checked locking fail on single processor system ?
Ans. There is no mapping of single ton with number of processor of the system. So double check locking will not fail depending on number of processor.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1824. What Parameter we need to specify while creating sockets ?
 This question was recently asked at 'Symantec'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1825. What is Web Server and explain its types?Server
Ans. A program that uses HTTP for serving files that create web pages for users in response to their requests that are sent by the HTTP clients of their computer is called as a web server.

Web - Server Types

Apache HTTP Server by the Apache Software Foundation
Internet Information Service from Microsoft
Sun Java System Web Server
Jigsaw Server.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     production support     Asked in 1 Companies


 Q1826. Write code for serialization.Core Java
Ans. // Java code for serialization and deserialization
// of a Java object
import java.io.*;

class Demo implements java.io.Serializable
{
   public int a;
   public String b;

   // Default constructor
   public Demo(int a, String b)
   {
      this.a = a;
      this.b = b;
   }

}

class Test
{
   public static void main(String[] args)
   {
      Demo object = new Demo(1, "geeksforgeeks");
      String filename = "file.ser";
      
      // Serialization
      try
      {
         //Saving of object in a file
         FileOutputStream file = new FileOutputStream(filename);
         ObjectOutputStream out = new ObjectOutputStream(file);
         
         // Method for serialization of object
         out.writeObject(object);
         
         out.close();
         file.close();
         
         System.out.println("Object has been serialized");

      }
      
      catch(IOException ex)
      {
         System.out.println("IOException is caught");
      }


      Demo object1 = null;

      // Deserialization
      try
      {
         // Reading the object from a file
         FileInputStream file = new FileInputStream(filename);
         ObjectInputStream in = new ObjectInputStream(file);
         
         // Method for deserialization of object
         object1 = (Demo)in.readObject();
         
         in.close();
         file.close();
         
         System.out.println("Object has been deserialized ");
         System.out.println("a = " object1.a);
         System.out.println("b = " object1.b);
      }
      
      catch(IOException ex)
      {
         System.out.println("IOException is caught");
      }
      
      catch(ClassNotFoundException ex)
      {
         System.out.println("ClassNotFoundException is caught");
      }

   }
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     serialization     Asked in 1 Companies


 Q1827. Find all paths of length L in an acyclic graphAlgorithm
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q1828. How would you implement low latency data structures ?Data Structure
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q1829. What are the drawbacks of creating immutable objects ? Why don't we create all object immutable if mutability possesses so much threat ? Core Java
Ans. Immutable objects relieves us from the problems of inconsistencies and security and helps with better read performance but at the same time are write performance and storage overheads. In case any modification is required , a new object is created and thus creating multiple copies of it.

This is the reason we use StringBuffer / StringBuilder when we have to append some text multiple times and then create a String out of it.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     immutable  immutability objects  immutability


 Q1830. Does immutability facilitates better performance ?Core Java
Ans. Yes , but only the read performance in case we don't need to modify it much. In case we need to modify it a lot , it creates write performance overheads as we would need to create many news objects instead of just changing one.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     immutable  immutability objects  immutability


previous 30   next 30

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: