Interview Questions and Answers for 'T' | Search Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers - Order By Newest

   next 30
 Q1831. How do you fetch the records form database ?Database
Ans. To fetch records from a database, you would use SELECT statements

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1832. Write a program to rotate array elements clockwise.Core Java
Ans. class Rotate{

void leftRotate(int arr[], int d, int n)
{
for (int i = 0; i < d; i )
leftRotatebyOne(arr, n);
}

void leftRotatebyOne(int arr[], int n)
{
int i, temp;
temp = arr[0];
for (i = 0; i < n - 1; i )
arr[i] = arr[i 1];
arr[i] = temp;
}


void printArray(int arr[], int n)
{
for (int i = 0; i < n; i )
System.out.print(arr[i] " ");
}


public static void main(String[] args)
{
Rotate rotate = new Rotate();
int arr[] = { 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 };
rotate.leftRotate(arr, 2, 7);
rotate.printArray(arr, 7);
}
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1833. Given an array with number 1 to n, find the missing numbers. Core Java
Ans. int main ()
{
int a []={1..n};
int miss=getMiss (a,n);
Printf ("%d",miss);
}
getMiss (int a [],int n){
int I,total;
total=(n 1)*(n 2);
for (i = 0; i < n; i++)
total -= a[i];
return total;
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1834. Write a program to find the 10th prime number.Core Java
Ans. import java.util.Scanner;
public class Prime
{
public static void main(String[] args)
{
Scanner sc = new Scanner(System.in);
System.out.print("Enter n to compute the nth prime number: ");
int nth = sc.nextInt();
int num, count, i;
num=1;
count=0;

while (count < nth){
num=num 1;
for (i = 2; i <= num; i )
{
if (num % i == 0)
{
break;
}
}
if ( i == num)
{
count = count 1;
}
}
System.out.println("Value of nth prime: " num);
}
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1835. Write a program to find length of String without using library function.Core Java
Ans. Class lengofstring {
Public static void main(String[] arr) {
int i = 0;
String s = "hello world!";
for (char C: s.toCharArray()) i;
System.out.println("Length: "
i);
}
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1836. Write a custom exception.Core Java
Ans. if you are creating your own exception is known as custom exception.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1837. What is an exception ? What are the different types of exceptions ?Core Java
Ans. An exception is an unwanted or unexpected event, which occurs during the execution of a program that is at run time, that disrupts the normal flow of the program?s instructions. these are different types arithmetic exceptions, class not found exception, interrupted exception, run time exception etc.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1838. Is HttpServlet an abstract class ?Java EE
Ans. Yes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1839. Find minimum operations required to convert one string to another. Allowed operation :Insertion Deletion Replace, all operational costs are same.Core Java
Ans. StringBuilder str = new StringBuilder("Pizza");
int size = str.length();
str = str.replace(size-1, size, "u");
System.out.println("After replace, str = " str); // prints Pizzu

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1840. Write code to read data from a file and write it to a file with 2 threads using the thread name contentCore Java
 This question was recently asked at 'verifone'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     threads  file  file handling     Asked in 1 Companies


 Q1841. How to Create Cron Job in Hybris e-commerce suiteHybris
 This question was recently asked at 'Patni Computer Systems,IGate'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 2 Companies


 Q1842. Which of the OOP's feature - encapsulation or abstraction - is more important ?Core Java
Ans. Encapsulation facilitates security by hiding data and logic whereas Abstraction simplifies organization of data and related logic.

As applications scale, both concepts are required for easy management and maintenance. Encapsulation for security and criss cross communication between objects / modules will make it vulnerable. and Abstraction for better organization that enables better understanding of application code and easy maintainability.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     oops  oops features  oops concepts


 Q1843. Which of the polymorphism type - static or runtime - is more important ?Core Java
Ans. Method overloading / static polymorphism compared to method overriding / runtime polymorphism has very limited usage as it just opens up an alternate way of defining a different method with the same name.

Method Overriding on other hand opens up many other features like contracting , interfacing , pluging development and hence development of libraries and frameworks.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     oops  oops features  oops concepts


 Q1844. Which are the thread safe / synchronized / concurrent classes in java collections ?Core Java
Ans. Stack
Properties
Vector
BlockingQueue
ConcurrentMap
ConcurrentNavigableMap

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     collections  concurrent classes


 Q1845. What are scrollable ResultSet?Database
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q1846. Can you write critical section code for singleton design pattern ?Design
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     singleton


 Q1847. How to instantiate jsp variable from another jsp?JSP
Ans. using session attribute.

session.setAttribute("userId",userId);

in first jsp

int userId=session.getAttribute("userId");

in second jsp;

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1848. Explain toString method ? Which class contains this method ?Core Java
 This question was recently asked at 'NEC Technologies'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1849. What will the following code print and Why

class Class1 {
static{
System.out.println("Wow");
}
public static final int xyz=1;
}

class Class2{
public static void main(String[] args) {
System.out.println(String.valueOf(Class1.xyz));
}
}
Core Java
Ans. 1

Reason being that Class1.xyz is replaced with 1 during pre compilation only and a reference to Class1 is never made.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     static final   pre compilation


 Q1850. Design ATM machine application using oops.Design
 This question was recently asked at 'Atos'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1851. What could be the reason for allowing private methods in java 9 ?Core Java
Ans. Java 8 allowed for method implementation using default methods in interfaces. As those default methods could contain complex logic and might need organizing the logic into multiple methods, they have allowed for private methods.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java 9  default methods


 Q1852. What are the components of Data Warehousing ?Database
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q1853. What is mparticle ?Mparticle
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q1854. What is the programming advantage of Immutability ?Design
 This question was recently asked at 'Overstock.com'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     mmutable  immutability  immutabilit     Asked in 1 Companies


 Q1855. What are the disadvantages of immutability ?Design
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     mmutable  immutability  immutabilit


 Q1856. What is a weak reference ?Core Java
Ans. A weak reference is a reference that gets removed on the next garbage collection cycle.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     weak reference  garbage collection     Asked in 1 Companies        rare


 Q1857. Write a program that count the number of access to a method? Core Java
 This question was recently asked at 'TrueCaller'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1858. Difference between Eager and Lazy loading in hibernate ?Hibernate
Ans. Lazy Loading is loading of entities on demand when subclass is called, while Eager loading is loading of all the sub entity at the start only.

Eager loading is fast as all sub entities are already present, but its heavy(takes more memory)

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1859. Should we have instance variables in the Spring Bean which has been scoped as Singleton ?Spring
Ans. No, if required we should only have final variables. Bean scoped singleton means that only one instance of the bean will be created and will be shared among different requests and hence instance variables will get shared too.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     singleton     Asked in 1 Companies


 Q1860. Create a stack of specific size using arrayList?Data Structure
Ans. public class StackUsingArrayList {
   public static void main(String[] args) {
      List list = new ArrayList();
      list.add("A");
      list.add("B");
      list.add("C");
      
      Stack stack = new Stack();

      list.forEach(a -> stack.add(a));
      System.out.println(stack);
   
   }
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


previous 30   next 30

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: