Interview Questions and Answers for 'T' | Search Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers - Order By Newest

   next 30
 Q491. Can we have multiple inheritance in java using abstract class ?Core Java
Ans. No

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     abstract class   multiple inheritance  object oriented programming (oops)  oops concepts     Asked in 2 Companies


 Q492. Describe structure of a Web application.architecture
Ans. WEB APP |WEB-INF - META-INF | | | META-INF.MF | lib - WEB.xml - Classes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     web application     Asked in 3 Companies      intermediate        frequent


  Q493. What are the types of authentication used in Web services ?Web Service
Ans. Encrypted User Name / Password
Encrypted Password within Cookie
Encrypted Tokens
IP
Client Certificates
Oauth

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     authentication  security  web service     Asked in 12 Companies      basic        frequent


 Q494. Does use of Final class enforces composition over Inheritance in Java ? Core Java
Ans. Yes, to a certain extent. But the objective for Final class could be beyond just enforcing composition as certain classes might have been created without inheritance or composition in mind.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     final class   composition  object oriented programming (oops)  oops concepts  inheritance  object oriented programming (oops)  oops concepts  composition  object oriented programming (oops)  oops concepts vs inheritance  object oriented programming (oops)  oops concepts      expert


 Q495. What could be the reasons for restricting inheritance using final class ?Core Java
Ans. 1. Enforcing composition over inheritance
2. Restricting overriding of certain methods
3. Final methods are faster than regular instance methods
4. Enforcing Immutability

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     final class   reasons for final class   restricting inheritance  object oriented programming (oops)  oops concepts      expert


 Q496. Explain OAuth.Authentication
Ans. OAuth is an open-standard authorization protocol or framework that describes how unrelated servers and services can safely allow authenticated access to their assets without actually sharing the initial, related, single logon credential. Like using Google or Facebook to login to something.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 17 Companies


 Q497. Between Encrypted Password authentication and IP Authentication , which one would you prefer and why ?Authentication
Ans. IP authentication is very restrictive, if IP changes for some reason then getting the new IP white listed on the server firewall could run your day pretty long. I would prefer encrypted password authentication cause it is not affected by IP changes and not limited to a white listed IP, I could use any different machine and get through authentication without any hassle.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     ip authentication   password authentication        frequent


  Q498. Difference between Arrays and ArrayList ?Core Java
Ans. Both Arrays and ArrayLists are used to store elements. Elements can be either primitives or objects in case of Arrays, but only objects can be stored in Arraylist. Array is a fixed length data structure while arraylist is variable length collection class. Once created, you cannot change the size of the arrays, but arraylists can dynamically resize itself when needed.Another notable difference between Arrays and Arrayslist is that arary is part of core java programming and array list is part of collection classes

  Sample Code for arrays arraylist

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     array  arraylist  array vs arraylist     Asked in 7 Companies      basic        frequent


 Q499. Can we declare an array without assigning the size of an array? Core Java
Ans. No, It will throw compile time error saying "must provide either dimension expressions or an array initializer"

Alternatively we can provide array initializer like

String[] strArray = new String[]{"Buggy","Bread"};

which will initialize it to size 2 with values as "Buggy" and "Bread"


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     arrays  array initialization


 Q500. What is the difference between log4j and java logging api.Log4j
Ans. log4j is by apache while java logging api is given by sun. log4j is more powerful,extensible and simple to use than java logging api.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q501. Difference between StoreModule.forRoot() and StoreModule.forFeature() ?NgRx
Ans. forFeature is used for lazily registering reducers with the module.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     ngrx    angular   angular ngrx integration  ngrx store


 Q502. What would you do if you see an error thrown by a lambda function as "Access Denied" while doing something with S3 ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Just like people , AWS resources too have execution roles or permissions. Seems like in such a situation Lambda function may not have sufficient privileges to perform operations on S3. For example - The execution role of Lambda may just have read permissions on S3 and we may be trying to perform PutObject operation.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3  aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda


 Q503. What will happen if there are no interfaces in Java ?Core Java
Ans. Abstract classes can take care of that to a certain extent. Though they are little heavier than Interfaces but An abstract class with all abstract methods and no instance variables will be able to help with everything that currently an interface does.

The only problem is that a class can only extend one class whereas it can implements multiple interfaces and that is the reason Interfaces were introduced in Java, i.e to get over the problem of multiple inheritance.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     interfaces      expert


 Q504. How to avoid cloning, serialization in the singleton class ?Design
Ans. For Cloning-exception,For deserialization-read.resolve()

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     singleton  cloneable  serializable  serialization  cloning     Asked in 1 Companies


 Q505. What is AWS Storage Gateway?Amazon Web Services (AWS)
Ans. It's an on premise virtual appliance that can be used as cache to store s3 locally at customer site.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws storage gateway


 Q506. What are the drawbacks of using Spot EC2 instances ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. You cannot reserve the time slot and they can be made to use whenever they are available.

AWS can Terminate the EC2 instance on their own even if it's in use.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 spot


 Q507. What is the use case for AWS Gateway cached , stored and VTL ? Amazon Web Services (AWS)
Ans. AWS Cached - Low Availability than AWS Stored, Lower cost than AWS Stored

AWS Stored - High Availability, High Local Storage Cost

AWS VTL - S3 Used as Back up only.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws gateway  aws gateway cached  aws gateway stored  aws gateway vtl


 Q508. What are the things to consider while provisioning computing in AWS ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Service ( EC2, Lambda etc )
AMI ( Operating System and Softwares )
Instance Type ( T,M, R etc )
EBS ( Volume Type , Size )
Price Class ( OnDemand, Dedicated etc )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws computing


 Q509. How have you configured Security Groups ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. AWS console >> security groups >> Create security group >> Configure security group bases on Network requirement of EC2 instance

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws security group


 Q510. What is the purpose of EC2 Health check ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. We can use this check for variety of things -

1. Monitoring the status / Alarms in case it's down
2. Regulating traffic to healthy instances only through Load Balancer

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q511. Difference between Base Class, Derived Class , Abstract Class and Concrete Class ?Core Java
Ans. Base Class is a relative term used to signify the Parent class in Parent - Child or Base - derived relationship.

Derived Class is a relative term used to signify the Child class in Parent - Child or Base - derived relationship.

Abstract Class is a class that is not allowed to be instantiated and hence can serve only a base class for it's usage.

Concrete Class is the class which is supposed to be instantiated and hence provide definition for all implementing interface methods and extending abstract methods.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Base Class   Derived Class    Abstract Class   Concrete Class


 Q512. Which AWS computing service provides IAAS, PAAS , Containerization and Serverless ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. EC2 is IAAS
Elastic Beanstalk is PAAS
EKS is Containerization service
Lambda is Serverless

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     IAAS   PAAS    Containerization  Serverless


 Q513. What are the advantages and disadvantages of using Lambda over EC2 ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Advantages -

Much Cheaper
Continuous scaling
Higher level and Serverless

Disadvantages -

Warm up time
Limited flexibility in terms of technologies
Limited control

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q514. Can we associate a single EFS volume with multiple EC2 instances ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Yes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws efs volume  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q515. What are the different trigger types in AWS Lambda ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Api Gateway
Alexa
CloudFront
CloudWatch
Code Commit
Kinesis
S3
SNS

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda trigger


 Q516. Why AWS named the DNS service as Route 53 ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Route is for routing which is the purpose of DNS and Default port for DNS is 53

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws route53


 Q517. What happens to backups if we delete the RDS instance ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Automated Backups are deleted automatically whereas Snapshots are preserved. Upon terminating RDS instance , AWS gives a warning about that and requests to create a final snapshot before terminating the instance.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws rds  aws database  amazon cloud database


 Q518. Describe best practices with respect to AWS security groups ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Configure it while creating EC2 instance only

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws security groups     Asked in 1 Companies


 Q519. How would you secure EC2, Volume and Snapshots in Cloud ? Amazon Web Services (AWS)
Ans. Adding more security group, it works like a firewall

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws ebs volume snapshot     Asked in 1 Companies


 Q520. What is mounting in AWS ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Attaching Volumes ( EBS / EFS ) on AWS Computing ( EC2, EKS )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs  aws efs  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws eks


previous 30   next 30

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: