Interview Questions and Answers for 'T' | Search Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers - Order By Newest

   next 30
 Q881. What is the difference betweeen @Inject and @Autowired ?Spring
Ans. @Autowired and @Inject are similar in terms of functionality they achieve. @Inject is part of a new Java technology called CDI that defines a standard for dependency injection whereas @Autowired is a Spring specific annotation for dependency injection.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     spring   web frameworks   dependency injection   autowired   inject   spring annotations   ioc


 Q882. How to make sure that a string contains only Numerals ?Core Java
Ans. We can use NumberUtils.isNumber which is a part of apache commons package.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   apache commons   numberutils   numberutils.isnumber


  Q883. What is Jenkins ?Jenkins
Ans. It is a continuous integration tool written in Java.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   jenkins     Asked in 6 Companies      Basic        frequent


 Q884. Do you know the way to remove unused imports automatically in eclipse ?Eclipse
Ans. Select the package -> Right Click -> Source -> Organize Imports.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     eclipse   import statement   code cleaning   code review   clean code


 Q885. What is Nagios ?
Ans. Nagios is open source system , network and infrastructure monitoring software application. It alerts the user if anything goes wrong. Nagios is widely used as monitoring tool for enterprise applications.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     production support   application support   nagios   system monitoring


 Q886. Should we have instance variables in the Spring Bean which has been scoped as Singleton ?Spring
Ans. No, if required we should only have final variables.Bean scoped singleton means that only one instance of the bean will be created and will be shared among different requests and hence instance variables will get shared too.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   singleton   spring framework   spring beans


 Q887. What is the difference between Fisheye and Crucible ?
Ans. FishEye is used to extract information from source code repository whereas Crucible is used to request, perform and manage code reviews.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   fisheye   crucible   code review   tools


 Q888. Can we use Fisheye and Crucible independently ?
Ans. Yes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   fisheye   crucible   code review   tools   yes-no


 Q889. What is atlassian Jira ?
Ans. Jira is a Issue / Ticket Management system developed by atlassian. It assists in Defect Management , Issue Management and Project Management.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   jira   issue management   defect management


Frequently asked in Tata Consultancy (TCS) interview ( Based on 2 Feedback )
 Q890. What are the technologies used in Jira ?Tools
Ans. JIRA is written in Java and uses the Pico IOC container,Apache OFBiz entity engine, and WebWork technology stack. For remote procedure calls (RPC), JIRA supports REST, SOAP, and XML RPC.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   jira   issue management   defect management     Asked in 5 Companies      expert


 Q891. Which are SCM's can be integrated with Jira ?
Ans. Clearcase, CVS, Git, Mercurial, Perforce, Subversion and Team Foundation Server

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   jira   issue management   defect management


 Q892. What are the different types of boards in Jira ?
Ans. Scrum boards are for teams that plan their work in Sprints.

Kanban boards are for teams that focus on managing and constraining unplanned work.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   jira   issue management   defect management


 Q893. What is a Board in Jira ?
Ans. We need a board to work with issues in JIRA Agile. A Board can display issues from one or more projects.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   jira   issue management   defect management


 Q894. What is Jira Workflow ?
Ans. A JIRA workflow is the set of statuses and transitions that an issue goes through during its lifecycle.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   jira   issue management   defect management


 Q895. What is the Jira workflow used in your project ?
Ans. We are using the following workflow with the following Issue states

Open -> Assigned -> In Progress -> QA -> Resolved -> Closed

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   jira   issue management   defect management


 Q896. What are stateless objects ? How are they different from immutable objects ? Which of these two is thread safe ?Object Oriented Programming
Ans. Stateless objects are the objects without instance fields (instance variables). The class may have compile time constants i.e static final fields.Immutable objects are the objects which have state but the state cannot be changed after initialization. Both are Thread safe.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   stateless objects   immutable  immutability objects   objects   singleton scope


 Q897. What are advantages of stateless and / or immutable objects ?Object Oriented Programming
Ans. They can be shared across multiple threads as they are thread safe.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   stateless objects   immutable  immutability objects   objects


 Q898. Write code explaining use of Scanner class ?
Ans. Scanner sc = new Scanner(System.in);
int i = sc.nextInt();

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   scanner   io   console io   scanner   System.in


 Q899. In which cases isn't instanceof operator a bad practice?Core Java
Ans. To avoid ClassCastException.

Though the following code will compile fine but will result in ClassCastException during runtime.

Fruit fruit = new Apple();
Banana banana = Banana(fruit); // ClassCastException


This code will not give compile time error as Banana and Fruit are related as Banana either extends or implement Fruit, So downcasting is acceptable. With this code we assume that the Fruit handler will have the Apple object at that point, violating which the code will throw the exception.

This exception can be avoided by following code.

Fruit fruit = new Apple();
if(fruit instanceOf Banana){
Banana banana = Banana(fruit); // ClassCastException
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   instanceof   classcastexception   runtime exceptions  instanceOf operator

Try 2 Question(s) Test


 Q900. Difference between Scanner and BufferedReader ? Which one is faster and Why ?Core Java
Ans. Scanner is used for parsing tokens from the contents of the stream while BufferedReader just reads the stream.

BufferedReader read files efficiently by using a buffer to avoid physical disk operations.

Buffer size of Scanner is usually smaller than the Buffered Writer.

BufferedReader is faster that Scanner as it just reads the Stream and doesn't Parse the tokens to read the stream into primitive data types.

  Sample Code for Scanner

  Sample Code for BufferedReader

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   file io   input output   scanner   bufferedreader  file handling


Rarely asked as it was introduced with Java 8.
 Q901. What is DocLint in Java 8 ?Core Java
Ans. DocLint Provide a means to detect errors in Javadoc comments early in the development cycle and in a way that is easily linked back to the source code.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   java 8   doclint   java8 features


Rarely asked as it was introduced with Java 8.
 Q902. What are the errors identified by DocLint ?Core Java
Ans. Bad syntax, such as unescaped characters or unmatched parentheses

Bad HTML, such as invalid or missing tags or attributes

Bad references, such as referencing a non-existent type with @see

Accessibility errors, such as a missing summary or caption from a table

Missing info, such as an undocumented parameter

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   java8   java 8   doclint


 Q903. What is the difference between out.println(a+b); and out.println (a+" " +b); in Java? with a=2 and b=1Core Java
Ans. First will give the ouput as 3 and the second will give output as 2 1

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   system.out.println   coding


 Q904. Which sorting algorithm is used by Collections.sort() in Java ?Core Java
Ans. The sorting algorithm is a modified mergesort. This algorithm offers guaranteed n log(n) performance.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   algorithm   collections   collections.sort   sorting algorithm      expert

Try 1 Question(s) Test


 Q905. What doesn Http keep alive header does ?Java EE
Ans. Http is connection less by default. header informs hosts to keep the connection alive so that the same connection can be reused for multiple communication.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   http   http-alive   client server communication


 Q906. What is the difference between Data Type and Data Structure ?Core Java
Ans. Data type: a set of values together with operations on that type
Data structure: a physical implementation of a data type

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   oops   data structure   data type


 Q907. Is it correct to say that Interfaces are abstract data types ?
Ans. No.

Data Type holds data whereas Interface doesn't hold anything. Interface is a contract about how to communicate with the underlying Class.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   interface   data type


 Q908. Do you see Class as a Data Type or Data Structure ?
Ans. Class can be better seen as Data Type. This could be implemented as a Data Structure too in some cases.

One thing worth understanding here is that Data type and Data structure are conceptual things. Class could be implementation of either of these.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   oops   class   data type   data structure


 Q909. How many elements will be there in TreeSet after the last line and Why ?

TreeSet set = new TreeSet();
set .add(new String("abc"));
set .add(new String("abc"));
Core Java
Ans. One.

As we haven't specified the type of TreeSet, it being evaluated with the first element insertion. Once it's identified that it's of type String and as no comparator has been defined, the comparison is done using the String compareTo method. String compareTo method compares the elements by the content / value.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   set   treeset   string   compareto   coding   code


 Q910. Which of the following data type you will prefer to store price - BigDecimal or Double ?
Ans. BigDecimal if memory and Performance is not critical concern, otherwise double.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   data types   double   bigdecimal


previous 30   next 30

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: