Amazon Web Services (AWS) - Interview Questions and Answers for 'Amazon ec2' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com
Share

Search Interview Questions


 3273 questions in repository.
 There are more than 200 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Amazon Web Services (AWS) - Interview Questions and Answers for 'Amazon ec2' - 43 question(s) found - Order By Newest

next 40
 Q1. What is the use case for "On Demand" EC2 ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 12:24:45

Ans. If the computation required is Spiky and unpredictable.

If it's first time use.

If the lifespan of the application isn't known.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q2. What is the use case for "Spot" EC2 plan ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 12:26:33

Ans. If the usage is non continuous and have flexible start and End Time. For ex - Analysis , Research , mining etc.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 spot


 Q3. What are the different price options available for EC2 ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 12:28:00

Ans. On Demand
Reserved
Spot
Dedicated Host

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q4. What EC2 configuration would you use if you have to use it for Bitcoin mining ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 12:29:57

Ans. Keeping Low cost for processing , i would choose

Spot Price Plan
F1 or P3 Instance Type
Cold Hdd (SCI ) EBS Volume

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q5. Which AWS services would you use if you have find a cheapest solution for an analytics application ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 12:31:29

Ans. Computation

Spot Price Plan
F1 or P3 Instance Type
Cold Hdd (SCI ) EBS Volume

Storage

S3-IA

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws computation  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q6. What are the drawbacks of using Spot EC2 instances ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 13:06:59

Ans. You cannot reserve the time slot and they can be made to use whenever they are available.

AWS can Terminate the EC2 instance on their own even if it's in use.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 spot


 Q7. What are the factors on which price classes are based on in case of EC2, S3, CloudFront and EBS ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 13:22:38

Ans. EC2 - Time and Reservation , Instance Type ( Memory , Computation power )
S3 - Accessibility Frequency , Data Transfer , Storage Space
CloudFront - Geography, No of Locations
EBS - IOPS, Access Frequency

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3  aws cloudfront  amazon cloudfront  aws ebs


 Q8. Can a EC2 instance have multiple Security Groups ? Can a single security group be assigned to multiple Ec2 instances ? If either of them is true , doesn't it result in conflict ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-17 21:01:56

Ans. We can assign multiple security groups to single instance and we can use single security group with multiple instances.

It never results in conflict as security groups only have allow rules and no deny rules. Multiple security groups for an instance results in union of all rules.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws security group


 Q9. What is the purpose of EC2 Health check ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-18 13:19:25

Ans. We can use this check for variety of things -

1. Monitoring the status / Alarms in case it's down
2. Regulating traffic to healthy instances only through Load Balancer

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q10. What are the advantages and disadvantages of using Lambda over EC2 ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-24 07:04:29

Ans. Advantages -

Much Cheaper
Continuous scaling
Higher level and Serverless

Disadvantages -

Warm up time
Limited flexibility in terms of technologies
Limited control

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q11. What is Amazon EC2 ?Amazon Web Services (AWS)2017-06-01 17:01:20

Ans. Amazon Elastic Compute Cloud or EC2 provides scalable computing capacity in the AWS cloud. It can be used to create Virtual Environments , storage and configure. EC2 enables to upgrade or downgrade infrastructure according to the rules defined ( with fluctuation in latency, traffic etc )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  Elastic Compute Cloud  Amazon Elastic Compute Cloud     Asked in 2 Companies


 Q12. What do you understand by "Scaling Trigger" ?Server2017-06-16 08:23:20

Ans. It's a configuration for auto scaling environment that specify the attributes / conditions for scaling instances up and down. For example - We may like environment to scale up when the number of requests / sec increases a particular threshold and scale down when it decreases below a threshold.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     AWS  Amazon AWS  Amazon EC2  Elastic Beanstalk  Auto Scaling  Scaling Trigger


 Q13. How can we know how many instances are currently in service within an Elastic Beanstalk environment ?Amazon Web Services (AWS)2017-06-16 08:25:40

Ans. We can go to respective environment and check configuration and then scaling. It mentions that as current status like

Current status:

2 instance(s) in service, Min: 1, Max: 4


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     AWS  Amazon AWS  Amazon EC2  Elastic Beanstalk  Auto Scaling


 Q14. What are the reasons to choose between reserved and on demand instances ?Server2018-01-11 10:54:30

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q15. What is EC2 and EC2 instance ?Amazon Web Services (AWS)2018-01-11 10:54:51

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     amazon ec2  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q16. What are some of the computation services provided by AWS ?Amazon Web Services (AWS)2018-01-11 11:17:58

Ans. EC2, EKS, EKC , Lambda

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q17. Can we reserve resources in AWS Lambda just like we do for Ec2 instances ?Amazon Web Services (AWS)2018-01-30 18:08:28

Ans. No

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws  aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q18. How do you usually choose which type of EC2 Instance you would like to Use ?Amazon Web Services (AWS)2018-08-02 14:46:45

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q19. What is the default limit on number of EC2 instances in each region ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-08 15:59:42

Ans. 20

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     EC2  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec


 Q20. What is the use case for "Reserved" EC2 plan ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 12:25:19

Ans. If the usage is continuous , stable and predictable.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 reserved


 Q21. What is the use case for "Dedicated Host" EC2 plan ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 12:27:27

Ans. If there are regulatory requirements, or proprietary license to be used.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 dedicated host


 Q22. Which EC2 instance type should be used if the application is memory intensive ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 12:34:57

Ans. R4

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q23. Which is the cheapest EC2 instance type ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 12:35:24

Ans. T

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 instance type


 Q24. What are the different EC2 instance types ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 12:53:29

Ans. F,I,G,H,T,D,R,M,C,P,X

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 instance type


 Q25. Which is the most common EC2 instance Type ? Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 14:34:25

Ans. T and M

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 instance type


 Q26. Can we change the instance Type while it's running ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 14:34:44

Ans. No

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q27. Does attached EBS volume get deleted if we terminate EC2 instance ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-17 20:54:34

Ans. By default, Root volume gets terminated whereas additional volume doesn't.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs  aws ebs volume  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q28. Difference between EC2 instance public and private key ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-17 20:56:46

Ans. public key is used for locking whereas private key is used for unlocking. public key can be used for locking multiple instances and hence can be shared.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q29. Can we protect EC2 instances from terminating accidentally ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-17 20:57:15

Ans. Yes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q30. What is the difference between EC2 System status check and Instance status check ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-17 20:58:40

Ans. System status check is to check if the power or network is working whereas Instance status check goes further and make sure that traffic is going through.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q31. Which AWS service can be used to monitor EC2 ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-17 20:59:02

Ans. CloudWatch

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws cloudwatch  amazon cloudwatch


 Q32. Can we have EC2 and EBS in different availability zones or regions ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-17 21:05:34

Ans. No, they need to be local

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws ebs


 Q33. Can we modify volume while attached EC2 is running ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-17 21:06:07

Ans. Yes, except Magnetic standard

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs volume  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q34. Are you using Auto Scaling for your EC2 instances ? How have you configured Auto scaling policy ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-24 06:51:33

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws elb  amazon elb


 Q35. Can we associate a single EBS volume with multiple EC2 instances ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-25 09:51:04

Ans. No

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs volume  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q36. Can we associate a single EFS volume with multiple EC2 instances ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-25 09:51:13

Ans. Yes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws efs volume  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q37. Can we attach single volume to multiple Ec2 instances ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-25 10:34:29

Ans. Yes EFS volumes but not EBS

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q38. What is the use case of AWS Placement Group ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-25 10:40:43

Ans. Computing that would require high network throughput and low latency within a single availability zone.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 placement group  aws placement group


 Q39. How would you secure EC2, Volume and Snapshots in Cloud ? Amazon Web Services (AWS)2019-01-25 18:01:32

 This question was recently asked at 'CBS Interactive'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws ebs volume snapshot     Asked in 1 Companies


 Q40. Can you explain what are NAT instances and what are they used for ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-26 10:32:32

Ans. If instances in private subnet need to access internet without exposing the IP address to outside world , we use Nat gateway or nat instance. So there is a direct outbound traffic but not direct inbound traffic.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  nat instances


next 40


Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner



comments powered by Disqus
 

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked:
         

X Close this