Interview Questions and Answers for 'Atcs' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com
Share

Search Interview Questions


 3152 questions in repository.
 There are more than 200 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers for 'Atcs' - 28 question(s) found - Order By Newest

Frequently asked question in companies using Hibernate.
  Q1. What is Lazy Initialization in Hibernate ?Hibernate
Admin
info@buggybread.com
Ans. It's a feature to lazily initialize dependencies , relationship and associations from the Database. Any related references marked as @OneToMany or @ManyToMany are loaded lazily i.e when they are accessed and not when the parent is loaded.

  Sample Code for Lazy Initialization

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   


   Like      Discuss      Correct / Improve     hibernate   lazy loading hibernate   lazy initialization hibernate   architecture     overstock.com  BridgePoint Technologies  Medgate  Dex Media  Diversant  Tieto  Oracle  Bank of America Merrill LYNCH  NEC Japan  HCL Technologies  Deloitte  Accenture  Accenture India  Infosys  Tata Consultancy (TCS)  Luxoft  Nvidia  Cority  Kumaran Systems  PubMatic  Deven Infotech  Tavant  Casenet  Azuga  Egen Solutions  Photon Infotech  Dun & Bradstreet  ITHAKA  EngineerBabu  Atos  Zycus  CPA Global  Zycus  Fareportal  Saxo Bank  NSF International   Publicis  Sapient Razorfish  Pratham Software  ATCS  Q3 Technologies  Metacube Software  A3Logics  Nagarro  Tech Mahindra  Patni Computers  L&T Infotech  Mphasis  Mindtree  Hexaware  Collabera  3i Infotech  IGate  Kpit Technologies  NIIT Technologies  Trianz  Persistent Systems  IT Asset  SkillTeam Consulting  KenQA Services  Career Infosystem  Savera IT Solutions  Miracle Corporate Solutions  MAKWIZ Technologies  Global Resources Consulting  Nastech Consulting  Best Infosystems  InnoData India  Career Trackers and Consulting  BR Raysoft Global  Brainwork TechnoSolutions  GroupFit Insurance Brokers  FlexSin Technologies  IRIS Software  FIS Global Business Solutions  TRH Consultancy Services  NexThoughts Software Technologies      Basic        frequent

Try 2 Question(s) Test


Very Frequently asked.
 Q2. Explain throw, throws , try and catch in Java ?Core Java
Admin
info@buggybread.com
Ans. throw is used to re throw an exception.

throws is used to declare that the method throws the respective exceptions.

try block is used to identify if the respective block has thrown any exception.

catch is used to catch the exception that has been thrown by the respective try block.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   exception handling   throw   throws   try   catch     Vidram Solutions  Cognizant (CTS)      basic        frequent


 Q3. If you need to consume messages from the queue faster, which approach will you recommend - batching or concurrency ?Design2017-07-24 13:34:47

Ans. Each has it's own advantages

Batching requires less resources but may result in loosing whole batch in case of failure whereas concurrency even though is little more expensive in terms of resources but would result in minimal loss in case of failure.

In case messages are to be consumed in a particular order, batching them in that order and then consuming them makes better sense.

if incoming messages are not continuous , it makes more sense to do concurrency as we need not wait for all messages to form a batch and flush. Though time sensitivity can be added but that would add unnecessary complexity.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     concurrency vs batching   concurrency  multithreading  batch


 Q4. How can we make sure that a code segment gets executed even in case of uncatched exceptions ?
Anonymous
Ans. By putting it within finally.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   oops   exceptions   finally   uncatched exceptions      basic        frequent


 Q5. Is it necessary that each try block to be followed by catch block ? Core Java
Anonymous
Ans. It should be followed by either catch or finally block.

  Sample Code for Retry in case of exception

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   exceptions   exception handling   try   catch   finally  Oracle OCA Test     Accenture  Accenture India  Cognizant (CTS)      basic        frequent

Try 1 Question(s) Test


 Q6. Can we have try and catch blocks within finally ?Core Java
Admin
info@buggybread.com
Ans. Yes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   exceptions   exception handling   finally   try   catch   yesno


 Q7. How does a try statement determine which catch clause should be used to handle an exception?Core Java
Anonymous
Ans. When an exception is thrown within the body of a try statement, the catch clauses of the try statement are examined in the order in which they appear. The first catch clause that is capable of handling the exception is executed. The remaining catch clauses are ignored.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   exceptions   exception handling   try   catch      basic        frequent


 Q8. Can finally block be used without catch ?Core Java
Anonymous
Ans. Yes but should follow "try" block then.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   exceptions   exception handling   try   catch   finally   yes-no

Try 1 Question(s) Test


 Q9. Will finally be called always if all code has been kept in try block ?Core Java
Admin
info@buggybread.com
Ans. The only time finally won't be called is if you call System.exit() or if the JVM crashes first.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   exceptions   exception handling   try   catch   finally   system   system.exit



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



  Q10. Write a Program to check if 2 strings are Anagrams ?Core Java2016-11-30 20:52:37

Ans. public void checkIfAnagram(String str1,String str2){
boolean anagram = true;
for(char c:str1.toCharArray()){
if(!str2.contains(String.valueOf(c))){
System.out.println("Strings are Anagrams");
anagram = false;
}

if(anagram == true){
System.out.println("Strings are not Anagrams");
}
}
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve      check if 2 strings are Anagrams     Amazon  DataMetica  Hewlett Packard (HP)  Opera Solutions  AirWatch  Booking.com  JP Morgan  Verdantis  AppDynamics  QSI Healthcare  Vistaar Technologies  Maventic  5AM Solutions  Rare Mile Technologies  Shutterfly  Fiberlink  Veeva Systems  Flipkart  eHarmony  Splunk  Zoho  Betterment  WisdmLabs  Adap.tv  Spotify  Yahoo  Wissen Infotech  GlobalLogic  Infinite Computer Solutions      basic        frequent


 Q11. What's wrong with this code ?

public static void main(String[] args) {
String regex = "(\\w+)*";
String s = "Java is a programming language.";

Pattern pattern = Pattern.compile(regex);
Matcher matcher = pattern.matcher(s);
while (matcher.next()) {
System.out.println("The e-mail id is: " + matcher.group());
}
}
Core Java
Admin
info@buggybread.com
Ans. matcher.find() should have been used instead of matcher.next() within while.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   regex   pattern.matcher   java.util   coding   code


 Q12. Which interfaces are implemented by BatchUpdateException?
Anonymous
Ans. [Iterable]

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   BatchUpdateException   include


 Q13. Which of the following is not possible ?

a. try block followed by catch
b. try block followed by finally
c. try block followed by catch block and then finally
d. try block without catch or finally block
Anonymous
Ans. try block without catch or finally block

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     exceptions   java   try-catch   finally

Try 1 Question(s) Test


 Q14. What is the difference between following code segments

1.

try {
for(int i=0;i<100;i++){
calculate(i);
}
} catch (Exception ex) {
System.out.println("Error while processing")
}

and

2.

for(int i=0;i<100;i++){
try {
calculate(i);
} catch (Exception ex) {
System.out.println("Error while processing")
}
}
Core Java2016-12-29 15:42:10

Ans. In first case the whole loop will terminate as soon as any exception happens in the method calculate ( assuming calculate method is not handling its exception and those are thrown back at the calling method )

In Second case exception will be caught for individual iteration and hence it wont break the loop and will continue for the next iteration.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     exception handling  try catch     Tieto


 Q15. What is the difference between CountingSemaphore and a CountDownLatch?Operating System2017-05-07 19:31:17

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     CountingSemaphore  CountDownLatch


 Q16. Given a string and index for the opening bracket, find the index of matching closing bracket. Core Java2017-05-07 20:11:06

 This question was recently asked at 'Amazon'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     matching bracket  stack     Amazon


 Q17. What is dynamic dispatch in Java ?Core Java2017-05-29 09:57:31

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     dynamic dispatch  runtime polymorphism  object oriented programming (oops)  oops concepts


 Q18. How do you check logs for your application in AWS ?Amazon Web Services (AWS)2017-06-02 12:57:26

Ans. We can do it by either going to Elastic Beanstalk -> Respective instance -> Logs

or using CloudWatch -> Logs -> Respective Log Group

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws logs  cloudwatch logs  elastic beanstalk


 Q19. What is AWS CloudWatch ?Amazon Web Services (AWS)2017-06-04 14:51:00

Ans. Amazon CloudWatch is a monitoring service for AWS cloud resources like Beanstalk and DB instances. We can use CloudWatch to monitor the state of resources, collect metrices, set alarms and appropriate response to the alarm state.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws cloudwatch  amazon cloudwatch  aws



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



  Q20. Write code to sort an array.Algorithm2018-07-04 16:15:16

 This question was recently asked at 'Deloitte,Match,Ebates,Google,Zento,Zillow,UXP Systems,HCL Technologies,Infosys,IDEMIA,Optym,Groupon,Tata Consultancy (TCS),Arbeiten bei Zeus,Accenture,Accenture India'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     array  sorting     Deloitte  Match  Ebates  Google  Zento  Zillow  UXP Systems  HCL Technologies  Infosys  IDEMIA  Optym  Groupon  Tata Consultancy (TCS)  Arbeiten bei Zeus  Accenture  Accenture India      basic        frequent


 Q21. How can we schedule Lambda function to run daily ?Amazon Web Services (AWS)2018-10-26 11:41:04

Ans. We can schedule that through CloudWatch.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     lambda function  aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda function  aws cloudwatch  amazon cloudwatch


 Q22. If you have to pull a sub string out of a string, which method would you use - using String methods or Pattern / Matcher ?Design2019-01-10 09:43:14

Ans. It depends on how complex it is and if in future it would need any sort opf debugging. It's not easy to debug code if it's making heavy use of shortcuts like Lambda , Patterns etc.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     pattern matching  String  design


 Q23. Which AWS service can be used for creating Billing Alarms ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-14 13:46:06

Ans. AWS CloudWatch

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws cloudwatch  amazon cloudwatch


 Q24. Which AWS service can be used to monitor EC2 ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-17 20:59:02

Ans. CloudWatch

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws cloudwatch  amazon cloudwatch


 Q25. Are CloudWatch metrics available with free tier ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-18 13:20:09

Ans. Only Basic not advanced

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws cloudwatch  amazon cloudwatch


 Q26. What are the Default metrics available for EC2 in CloudWatch ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-18 13:20:54

Ans. CPU, Disk, Network, Status

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws cloudwatch  amazon cloudwatch


 Q27. How frequently Cloudwatch monitor AWS services for generating metrics ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-18 13:21:47

Ans. 5 mins for Standard / Basic
1 min for Detailed / advanced

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws cloudwatch  amazon cloudwatch


 Q28. Difference between CloudWatch and CloudTrail ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-18 13:22:32

Ans. CloudWatch is for monitoring resources whereas CloudTrail is for auditing activity.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws cloudwatch  amazon cloudwatch  aws cloudtrail  aws cloudwatch  amazon cloudwatch vs aws cloudtrail




Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner



comments powered by Disqus
 

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked:
         

X Close this

X Close this

Help Us Improve.
Please share your
interview experience.

Company Name:   


Questions Asked: