Amazon Web Services (AWS) - Interview Questions and Answers for 'Aws iam' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com
Share

Search Interview Questions


 3335 questions in repository.
 There are more than 200 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Amazon Web Services (AWS) - Interview Questions and Answers for 'Aws iam' - 13 question(s) found - Order By Newest

 Q1. What does effect , action and resource means with respect to AWS IAM policy ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-14 13:51:23

Ans. effect means whether the effect of this Policy is to allow or deny, action means the type of action ( read , write ) and service, and resource is the resource where this should apply.

For example - If we want to have a Policy of providing read access on S3 ,
effect will be "allow"
action will be "s3:GetObject"
resource will be "arn:aws:s3:::examplebucket/*"

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws iam  amazon iam


 Q2. Have you ever changed IAM policy ?Amazon Web Services (AWS)2018-10-26 11:42:11

Ans. Yes I did it for an execution role of a Lambda function to give it write access on S3 bucket.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws security  aws iam  amazon iam


 Q3. Which IAM policy condition key should be used if you want to check whether the request was sent using SSL?Amazon Web Services (AWS)2019-01-08 15:55:37

Ans. AWS: secure transport

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws security  aws iam  amazon iam


 Q4. What is Power User Access in AWS ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-14 12:49:13

Ans. Access to all AWS Services except for management of groups and users within IAM.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws iam  amazon iam


 Q5. Difference between administrative and power user access ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-14 13:36:48

Ans. Power Users don't have access to manage Users and Group permissions in IAM whereas Administrative users do.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws iam  amazon iam  power user access


 Q6. What is the difference between Programmatic access and console access ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-14 13:37:18

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws iam  amazon iam


 Q7. Does IAM allow Biometric authentication ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-14 13:37:45

Ans. No

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws iam  amazon iam


 Q8. Does IAM allow multifactor authentication ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-14 13:38:01

Ans. Yes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws iam  amazon iam


 Q9. What does the following Policy mean

{
"Version": "2012-10-17",
"Statement": [
{
"Effect": "Allow",
"Action": [
"s3:PutObject",
"s3:GetObject",
"s3:DeleteObject"
],
"Resource": [
"arn:aws:s3:::dev-bucket/*",
"arn:aws:s3:::qa-bucket/*"
]
}
]
}
Amazon Web Services (AWS)2019-01-14 13:41:44

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws iam  amazon iam


 Q10. What does the Policy classification "Job Function" mean ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-14 13:53:22

Ans. Job function provides a mechanism to bundle together all Policies that might be required to perform a particular job like Database Administrator , Billing Administrator etc and hence facilitates granting higher level permissions.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws iam  amazon iam


 Q11. Which is more granular level policy types - Job function or AWS Managed ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-14 13:54:20

Ans. AWS Managed. Job Function is the group of many AWS Managed Policies.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws iam  amazon iam


 Q12. Do we need to specify IAM policies in all different regions ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-14 13:55:02

Ans. No, They are all global.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws iam  amazon iam


 Q13. Somebody changed the permissions on a S3 bucket, Which Aws service can help locate the user who performed the action ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-18 13:23:07

Ans. CloudTrail

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws cloudtrail  aws iam  amazon iam




Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner



comments powered by Disqus
 

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked:
         

X Close this